Постоянни 12 волта в багажника. Откъде?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Постоянни 12 волта в багажника. Откъде?
Колеги имам нужда от постоянни 12 волта в багажника и засега съм ги взел от плафона вътре в него. Някой знае ли плафона с постоянен ток ли е или спира. Немога да разбера, защото и като затворя багажника пак ми идват волтовете, но се притеснявам, че в един по-късен момент може би спира ...
Моля ако не е и се сетите откъде другаде да взема тока, споделете.
Колата е46 1,9 бензин 2001' (акумулатора е при мотора)
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: Постоянни 12 волта в багажника. Откъде?
Здравей,cherrypopper написа:Колеги имам нужда от постоянни 12 волта в багажника и засега съм ги взел от плафона вътре в него. Някой знае ли плафона с постоянен ток ли е или спира. Немога да разбера, защото и като затворя багажника пак ми идват волтовете, но се притеснявам, че в един по-късен момент може би спира ...
Мисля, че след 16 мин. се гаси тока на почти всичко в колата. Не знам за кой плафон в багажника говориш, тъй като се сещам само за плафоните, които стоят от вътрешната страна на стоповете и светят при отворен багажник...
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Това за спирането след 16 мин. е вярно, затова трябва да изведеш на тънък кабел една лампа извън багажника и да търсиш постоянно захранване. Шансът да намериш е малък, но ако някой колега знае от къде да пише.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Лесно ще се прекара една жица от двигателния отсек (където е разпределителната кутия на акумулатора) до багажника, въпросът е за каква консумация говорим и при какви условия, за да не стане някоя мизерия...
Моята запалка не изключва тока след 16 мин. Не знам дали предишния собственик е правил нещо, бъг ли е или повреда
Иначе аз там търсих ток за камерата, сложни ми се сториха нещата, но все пак открих един кабел който има ток само при затворен багажник
Най-добре си пусни отделен кабел някъде отпред, където има (поне при мен) кабели с постоянен ток и все пак предвидил ли си какво ще се случи с акумулатора ако това нещо остане включено например една нощ?
Иначе аз там търсих ток за камерата, сложни ми се сториха нещата, но все пак открих един кабел който има ток само при затворен багажник Най-добре си пусни отделен кабел някъде отпред, където има (поне при мен) кабели с постоянен ток и все пак предвидил ли си какво ще се случи с акумулатора ако това нещо остане включено например една нощ?
На комбитата нали има оригинално там букса за запалка, що не проверите на някоя схема къде е хваната. И съответно да пробвате и на другите.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
© написа:Моята запалка не изключва тока след 16 мин. Не знам дали предишния собственик е правил нещо, бъг ли е или повредаИначе аз там търсих ток за камерата, сложни ми се сториха нещата, но все пак открих един кабел който има ток само при затворен багажник
Най-добре си пусни отделен кабел някъде отпред, където има (поне при мен) кабели с постоянен ток и все пак предвидил ли си какво ще се случи с акумулатора ако това нещо остане включено например една нощ?
И при мен запалката не се изключва след 16 минути.
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Ако се окаже непостоянен тока в краен случай ще взема да дръпна един кабел от двигателния сектор и така, просто ми се щеше да има и моментално решение на нещата.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Относно жицата, от която да вземеш ток, може да потърсиш ето тук: http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/cherrypopper написа:Ако се окаже непостоянен тока в краен случай ще взема да дръпна един кабел от двигателния сектор и така, просто ми се щеше да има и моментално решение на нещата.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
vassil_bk написа:Относно жицата, от която да вземеш ток, може да потърсиш ето тук: http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/cherrypopper написа:Ако се окаже непостоянен тока в краен случай ще взема да дръпна един кабел от двигателния сектор и така, просто ми се щеше да има и моментално решение на нещата.
Колега дърпай набързо жицата, че докато се оправиш с този наръчник за схемите, който е дал колегата ще забравиш изобщо какво търсиш
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

10 мнения
• Страница 1 от 1