Маркуч за антифриз

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Маркуч за антифриз

Мнение от alexsch » 16 Ное 2011, 16:27

Колеги, трябват ми две парчета по метър маркуч за антифриз за бмв-то. Вътрешното сечение така като го гледам е 10 мм. Някой има ли представа откъде може да се купи? Питах в атоплюс- няма. В хиид имат обаче само силиконови на неразумно високи цени. Втора употреба- също е вариант, но краен....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Re: Маркуч за антифриз

Мнение от mistyrain » 16 Ное 2011, 16:54

Мойта кола сега е в сервиз за смяна на маркуча които волиза в разщрителния съд. Дебеличкия. Незнам от къде са ми го поръчали но чакам вече 2-ри ден и утре ще дойде. Да питам ли? Предполагам е Дару или нещо от сорта понеже исках орогинален.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Ное 2011, 17:16

В някои магазини за авточасти продават и маркучи на метър (примерно в Надежда има 2 такива магазина)...

Ако си от София мини през Симеон - гаранция някъде там ще продават и маркучи и ще можеш да си вземеш.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 16 Ное 2011, 20:04

alexsch написа:Колеги, трябват ми две парчета по метър маркуч за антифриз за бмв-то. Вътрешното сечение така като го гледам е 10 мм. Някой има ли представа откъде може да се купи? Питах в атоплюс- няма. В хиид имат обаче само силиконови на неразумно високи цени. Втора употреба- също е вариант, но краен....

Нов в Дару нямат ли го???
mistyrain написа:Мойта кола сега е в сервиз за смяна на маркуча които волиза в разщрителния съд. Дебеличкия. Незнам от къде са ми го поръчали но чакам вече 2-ри ден и утре ще дойде. Да питам ли? Предполагам е Дару или нещо от сорта понеже исках орогинален.

Защо не отиде да си го вземеш собственоръчно от дару, имат го в наличност и да си го беше сменил сам :) елементарно е! Общо щеше да ти отнеме един час заедно със слагането и разкарването до там! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 16 Ное 2011, 22:49

Ами понеже ми оправят и парното + сменяват клемата с пиропатрона. А и те ще го вземат с по-голяма отстъпка от колкото мога аз. Приятел ми е шефчето на сервиза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Ное 2011, 23:32

alexsch написа:Колеги, трябват ми две парчета по метър маркуч за антифриз за бмв-то. Вътрешното сечение така като го гледам е 10 мм. Някой има ли представа откъде може да се купи? Питах в атоплюс- няма. В хиид имат обаче само силиконови на неразумно високи цени. Втора употреба- също е вариант, но краен....

В газаджийските магазини! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 17 Ное 2011, 13:11

mistyrain написа:Мойта кола сега е в сервиз за смяна на маркуча които волиза в разщрителния съд. Дебеличкия. Незнам от къде са ми го поръчали но чакам вече 2-ри ден и утре ще дойде. Да питам ли? Предполагам е Дару или нещо от сорта понеже исках орогинален.

Колега каква е причината да сменяш дебелия маркуч ,тече от някъде ли ?
Ще споделя защо те питам - преди десетина дена свалях тавата на салонния
филтър за смяна на клапана за картерните газове . Покрай смяната на клапана
забелязах ,че муфата на маркуча от тройника отзад на главата е леко овлажнена
и за да няма изненади ,си поръчах нов оригинален маркуч /42 лв. с отстъпка/ не
от дилър.
Освен този маркуч , имах и много ,много леко овлажняване от муфата на горния
дебелия маркуч ,но от към страната на мотора . От към страната на казанчето
няма проблем.
Като се захванах да сменям маркуча от тройника до клапана за парното ,така или
иначе източих антифриза от главата и реших да измъкна и муфата на горния /дебелия/
маркуч откъм мотора ,за да видя какво е положението . Оказа се ,че преди мен
талянците са вадили тази муфа и после са клепали с грес вътре в нея и така са я
вкарали в щуцера на главата :censored:. С времето тази грес е клеясала и е образувала
нещо като твърди налепи по повърхността на щуцера и по О-пръстена на муфата. Много
старателно и внимателно изчистих тези налепи , натиках обратно муфата в щуцера като
предварително смазах с концентрат-антифриз О-пръстена и щуцера .
В резултат на това ,вече една седмица наблюдавам тази муфа и до момента няма и грам
намек за овлажняване :yes: .
Пиша това ,защото цената на този маркуч не е малка - към 80 - 90 лв. някъде мисля че е , и
една профилактика на муфите може да реши трайно проблеми с леки течове и преждевременна
смяна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 17 Ное 2011, 14:14

Здравей колега. Много благодаря за добавената информация, въпреки че при мен е друг проблема това ще е доста полезно за много хора. Браво че си го открил. При мен този дебел маркуч се е сцепил от долната страна много близо до разширителния съд. Първо помислих че пак имам проблеми с разширителния а съм го сменял с нов, но след по старателен оглед се видя че е цепнат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Ное 2011, 14:21

IKN написа:

Колега каква е причината да сменяш дебелия маркуч ,тече от някъде ли ?
Ще споделя защо те питам - преди десетина дена свалях тавата на салонния
филтър за смяна на клапана за картерните газове . Покрай смяната на клапана
забелязах ,че муфата на маркуча от тройника отзад на главата е леко овлажнена
и за да няма изненади ,си поръчах нов оригинален маркуч /42 лв. с отстъпка/ не
от дилър.
Освен този маркуч , имах и много ,много леко овлажняване от муфата на горния
дебелия маркуч ,но от към страната на мотора . От към страната на казанчето
няма проблем.
Като се захванах да сменям маркуча от тройника до клапана за парното ,така или
иначе източих антифриза от главата и реших да измъкна и муфата на горния /дебелия/
маркуч откъм мотора ,за да видя какво е положението . Оказа се ,че преди мен
талянците са вадили тази муфа и после са клепали с грес вътре в нея и така са я
вкарали в щуцера на главата :censored:. С времето тази грес е клеясала и е образувала
нещо като твърди налепи по повърхността на щуцера и по О-пръстена на муфата. Много
старателно и внимателно изчистих тези налепи , натиках обратно муфата в щуцера като
предварително смазах с концентрат-антифриз О-пръстена и щуцера .
В резултат на това ,вече една седмица наблюдавам тази муфа и до момента няма и грам
намек за овлажняване :yes: .
Пиша това ,защото цената на този маркуч не е малка - към 80 - 90 лв. някъде мисля че е , и
една профилактика на муфите може да реши трайно проблеми с леки течове и преждевременна
смяна.

Колега, незнам каква профилактика правиш ти! Ама на 12/13 годишен дъргел, ако не му смениш маркучите барабар с пластмасовите им накрайници, ще се чудиш и маеш, що така ми изчезва по-малко антифриза... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 17 Ное 2011, 16:31

vavilon написа:Колега, незнам каква профилактика правиш ти! Ама на 12/13 годишен дъргел, ако не му смениш маркучите барабар с пластмасовите им накрайници, ще се чудиш и маеш, що така ми изчезва по-малко антифриза... :mhihi:

По принцип съм съгласен с теб колега , има една стара приказка - " Една кола над 10г. започваш да я плащаш наново"
Затова и аз според финансите подменям периодично това което е по належащо . Специално при мен загуба на антифриз
досега не е имало , по нагоре съм писал за овлажняване / не теч / на маркуча от тройника който смених с нов , и
МНОГО МАЛКО петънце около муфата на дебелия маркуч . Причината за това я описах по нагоре ,ако забележа пак
петно ,следващия маркуч за смяна ще е горния . Другаде никъде няма признаци за течове ,радиатора го сменях с
нов /БЕР/ преди няколко месеца. Много добре знам ,че БМВ-то е капризно откъм прегряване и следя охладителната
система редовно . :D
mistyrain написа:Здравей колега. Много благодаря за добавената информация, въпреки че при мен е друг проблема това ще е доста полезно за много хора. Браво че си го открил. При мен този дебел маркуч се е сцепил от долната страна много близо до разширителния съд. Първо помислих че пак имам проблеми с разширителния а съм го сменял с нов, но след по старателен оглед се видя че е цепнат.

При това положение смяната с нов е най доброто решение .
Успех с ремонта колега :yes: .

Назад към E46