Масло за М54б22(е46)...?????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- IGRATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 много бързоооо...
- Мечтае да кара: БМВ Е46 G-power...
Масло за М54б22(е46)...?????
Здравейте колеги,
Проблема е следния в момента съм с масло на БМВ 5w30(говори се 4е то е кастрол само4е в друга опаковка) но много ми тракат повдига4ите а и след 6000 км взе да си гори по малко,
значи след 6000 км ми е изгорила някаде около 700-800 грама до ве4е сам кам 10 000 км,нормално ли е това.
искам да помоля за едно съветче - какво масло да сложа и на коя от двете компании Кастрол или Мотул, защото имам наблюдение,4е пове4ето колеги карат с масло на Мотул ???
А и от спортните версии на тези компании т.е. маслата за екстремно каране и натоварване кое е най-подходящо за М54...
Благодаря предварително !
Проблема е следния в момента съм с масло на БМВ 5w30(говори се 4е то е кастрол само4е в друга опаковка) но много ми тракат повдига4ите а и след 6000 км взе да си гори по малко,
значи след 6000 км ми е изгорила някаде около 700-800 грама до ве4е сам кам 10 000 км,нормално ли е това.
искам да помоля за едно съветче - какво масло да сложа и на коя от двете компании Кастрол или Мотул, защото имам наблюдение,4е пове4ето колеги карат с масло на Мотул ???
А и от спортните версии на тези компании т.е. маслата за екстремно каране и натоварване кое е най-подходящо за М54...
Благодаря предварително !
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
Re: Масло за М54б22(е46)...?????
Колега според мен подходящите масла за този двигател са 5w40 или 10w40.И аз карах с Кастрол но нещо не останах доволен.Относно разхода на масло-клапан на картерните газове сменял ли си?
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
10w40
... да не кара на дядо Е30-ката.
Колега 0w30 е добре като вариант и Мотул
Виж с търсачката , ако напишеш Мотул или Кастрол и избереш Е46 какви чудеса стават...вече е обсъждано

Колега 0w30 е добре като вариант и Мотул

Виж с търсачката , ако напишеш Мотул или Кастрол и избереш Е46 какви чудеса стават...вече е обсъждано

- IGRATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 много бързоооо...
- Мечтае да кара: БМВ Е46 G-power...
не не съм го сменял
как се разбира дали е за смяна или просто профилакти4но се сменя и за какво е този клапан и колко струва
как се разбира дали е за смяна или просто профилакти4но се сменя и за какво е този клапан и колко струва
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Поредната тема за масло...при положение, че верно е дискутирано многократно...
Очакваната развръзка - катинар!
Автора - използвай търсачката!
Очакваната развръзка - катинар!
Автора - използвай търсачката!
5 мнения
• Страница 1 от 1