премигване на енджълите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Re: премигване на енджълите
bmw20009 написа:Se7ven написа:stefsax написа:vlado320 написа:Колеги,говорим за DC релета с двоен обмен нали?С някакви други модели не става ли или трябва да са точно такива?
ТОВА " DS2Y " или поне последната буква означавала кой е производителяна релето.важно е релето да е с два обмена..
и нещо друго: когато ги няма въпросните релета светва чека докато не палним фаровете нали(говорим за премигващ ксенон вече).това би било полезно за зимния сезон за да ни помага да не забравяме да включим светлини и да избегнем глоба от КАТ.така че с две думи зимата ги махаме релетата ,за да светне чека на таблото и да ни напомни да светнем фаровете защото ,като ги свтнем чека на таблото загасва и не ни дразни и ни напомня да пуснем фарове.а лятото релетата ги слагаме обратно (за да НЕ светне чека)и не ходим постоянно някой да ни включва и изключва чека с компютър,също така не рисковаме да ни развалят колата с компютър.
Четах четах и не издържаш накрая, що се мъчите с тея релета колеги, да не свети чека да не забравите фаровете, сумати разправии. То си е измислено, има го в другите теми, кое как става, спира се колд чека само и спира премигването и гаснене-непалене на ксенона, ако се отвори веригата хот чека отчита, примерно че е изгоряла крушка или баласт. За незабравянето на фаровете има пак теми, има няколко вида дневни светлини, кои каквото му е по вкуса и спираш да ги мислиш. А за прецакването на колата с компа аз поне не се сещам как може да осереш колата с включване на дневни светлини, за спиране на чека или го знаеш как става или не.
Колега с Диса става ли премахването на чека, и този чек само за фаровете ли е, или и стоповете
Не колега с ДИС няма да стане, трябва БМВ скенер 1.4 или НЦС експерт, могат да се спират и пускат чекове за всяка една лампа по колата и с двете програми. С ДИС можеш да си пуснеш стандартните дневни светлини, също така можеш да прекодираш колата за ксенон, но ще ти изчезне ръчното регулиране. При прекодирване на колата за ксенон, програмата прави точно спиране на колд чека и изключване на ръчното регулиране. Но няма как ДИС-а да ти реши проблема с габаритите

Se7ven написа:bmw20009 написа:Se7ven написа:stefsax написа:vlado320 написа:Колеги,говорим за DC релета с двоен обмен нали?С някакви други модели не става ли или трябва да са точно такива?
ТОВА " DS2Y " или поне последната буква означавала кой е производителяна релето.важно е релето да е с два обмена..
и нещо друго: когато ги няма въпросните релета светва чека докато не палним фаровете нали(говорим за премигващ ксенон вече).това би било полезно за зимния сезон за да ни помага да не забравяме да включим светлини и да избегнем глоба от КАТ.така че с две думи зимата ги махаме релетата ,за да светне чека на таблото и да ни напомни да светнем фаровете защото ,като ги свтнем чека на таблото загасва и не ни дразни и ни напомня да пуснем фарове.а лятото релетата ги слагаме обратно (за да НЕ светне чека)и не ходим постоянно някой да ни включва и изключва чека с компютър,също така не рисковаме да ни развалят колата с компютър.
Четах четах и не издържаш накрая, що се мъчите с тея релета колеги, да не свети чека да не забравите фаровете, сумати разправии. То си е измислено, има го в другите теми, кое как става, спира се колд чека само и спира премигването и гаснене-непалене на ксенона, ако се отвори веригата хот чека отчита, примерно че е изгоряла крушка или баласт. За незабравянето на фаровете има пак теми, има няколко вида дневни светлини, кои каквото му е по вкуса и спираш да ги мислиш. А за прецакването на колата с компа аз поне не се сещам как може да осереш колата с включване на дневни светлини, за спиране на чека или го знаеш как става или не.
Колега с Диса става ли премахването на чека, и този чек само за фаровете ли е, или и стоповете
Не колега с ДИС няма да стане, трябва БМВ скенер 1.4 или НЦС експерт, могат да се спират и пускат чекове за всяка една лампа по колата и с двете програми. С ДИС можеш да си пуснеш стандартните дневни светлини, също така можеш да прекодираш колата за ксенон, но ще ти изчезне ръчното регулиране. При прекодирване на колата за ксенон, програмата прави точно спиране на колд чека и изключване на ръчното регулиране. Но няма как ДИС-а да ти реши проблема с габаритите.
Ясно, това е решението

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Ми щом не става...и е разправия с тия релета....щедействаме с компа! 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
vlado320 написа:Ми щом не става...и е разправия с тия релета....щедействаме с компа!
Въобще не е разправия повече от елементарно е и излиза около 5, 6 лв, но по лесния вариант е с изключване на чека, но така пък като изгори крушка няма да сигнализира.
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
колегата "oci" е прав,той е от хората които разбират.придържам се към неговото мнение.
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Колеги,съгласен съм с вас,но сега съм в Плевен ,а не в София и тука такива релета -НЯМА!Иначе си имам на хабер от електроника,но като няма"чаркуляци" . Явно ще трябва като си ходя до София да взема и за мен и за колегата ми БМВ20009. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2