Тампони носачи?!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Тампони носачи?!?

Мнение от Zagy » 13 Окт 2011, 18:25

И аз съм с Powerflex от 2+ години и нямам никакви забележки :yes:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 13 Окт 2011, 21:37

Powerflex е запазена марка на EPTG Ltd UK!Мисля,че е най-малкото нередно,да не кажа незаконно други полиуретанови тампони да се наричат и продават с това име!Имам връзки с дилър на BMW от Уелс и от данни на сервиза стигам до 3 заключения!
1-Powerflex не намаляват комфорта,а само стягат возията и подобряват влизането и по-важно излизането от завой! :yes:
2-Всички проблеми се дължат на неправилен монтаж!Има доста оплаквания към централата:от скърцане до излизане на носача от тампона!След оглед винаги се констатира грешен монтаж!!! :no:
3-Единствения ,но сериозен проблем е свързан с българските пътища и не е познат на производитея и затова не му се обръща внимание!Това е подскачането на предницата при дупки в завой!Получава се при поредица от дупки: най-малко 2 !Поради мигновенната реакция на тампона ,стремящ се да върне моментално гумата в контакт с асфалта след подскачане от дупка и последваща нова дупка,предницата на колата губи управление за част от секундата при висока скорост в завои!Само в завой е опасно!!!Оригиналните хидравлични тампони имат забавена реакция и поглъщат чрез масленото си налягане напрежението от подскачането и проблем няма!На запад просто нямат дупки,а ние живвеем на изток от рая! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Окт 2011, 23:02

iv4o9999 написа:Доживотна гаранция в тоя живот няма, особено по наще пътища, просто колата няма да я караш следващите 30 години и няма да разбереш кога ще се скапятз защото са наистина здрави. Лично аз скоро ще минавам под ножа при майстора на Орлин в Перник, за който чух само хубави неща.
На тема български или вносни ще ви кажа че и немското вече нее това което беше какво остава за други производители.
Не винаги най-скъпото е най-добро, защото едно е да плащаш за марка а друго за качество :bchug:

Колега...поинтересувай се преди да пишеш, моля те :winky:

Като казва доживотна гаранция - имам предвид точно доживотна гаранция!
Powerflex - колегата преди мен е обяснил какво точно представлява...всички възможни реплики са пълни боклуци...лично, а и мнение на други имали база за сравнение!

140 000км след поставянето на тампоните са като нови!!!

Когато преди 4-5 години ги занесох на моят майстор той ми каза "Луд ли си да дадеш 800 лева за тампони на носачите ?!?!"...бях ги купил за 300 лева (тогава си бяха скъпички!!).

За настоящата Е46ца се чудя дали да и слагам, че съм с М спорт съспеншън 2...но май и нея ще я оборудвам.

Старата има на носачите, на стаб. щангата и на задния мост...много съм доволен, а и знам, че изобщо няма да ги мисля.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 14 Окт 2011, 10:46

Dimitroff написа:
iv4o9999 написа:Доживотна гаранция в тоя живот няма, особено по наще пътища, просто колата няма да я караш следващите 30 години и няма да разбереш кога ще се скапятз защото са наистина здрави. Лично аз скоро ще минавам под ножа при майстора на Орлин в Перник, за който чух само хубави неща.
На тема български или вносни ще ви кажа че и немското вече нее това което беше какво остава за други производители.
Не винаги най-скъпото е най-добро, защото едно е да плащаш за марка а друго за качество :bchug:

Колега...поинтересувай се преди да пишеш, моля те :winky:

Като казва доживотна гаранция - имам предвид точно доживотна гаранция!
Powerflex - колегата преди мен е обяснил какво точно представлява...всички възможни реплики са пълни боклуци...лично, а и мнение на други имали база за сравнение!

140 000км след поставянето на тампоните са като нови!!!

Когато преди 4-5 години ги занесох на моят майстор той ми каза "Луд ли си да дадеш 800 лева за тампони на носачите ?!?!"...бях ги купил за 300 лева (тогава си бяха скъпички!!).

За настоящата Е46ца се чудя дали да и слагам, че съм с М спорт съспеншън 2...но май и нея ще я оборудвам.

Старата има на носачите, на стаб. щангата и на задния мост...много съм доволен, а и знам, че изобщо няма да ги мисля.

Радвам се че са искарали толкова и са ок, въпроса е такъв че няма нищо вечно, поне според мен, не защитавам нито ментетата нито Качеството, аз лично съм за по-скъпото, но всичко си има живот съгласи се :bchug:

ако искаш след още 300 000 км ще си пишем пак и ще видим как са тампоните.

Сещаш се че ако се правят доживотнио неща фабриките ще фалират.

Аз ти казвам , като съм се поинтересувал на тема инструенти с доживотна гаранция са ми се чупили в ръцете, говорим за закупен инструмент от оторизиран сервиз и съм го ползвал по предназначение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 14 Окт 2011, 18:37

аз на предните носачи съм с българския powerflex и вече 10к километра не са мръднали :) разликата в твърдото возене го почувствах в волана :) на дупки се усеща във волана повече удари но с времето спира да ти прави впечетление :)
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 18 Окт 2011, 8:24

Вчера си поръчах Powerflex от Prospeed. Мисля, че бяха 135 лева двата. Чакат се около 2 седмици и после на колата. Благодаря на всички за мненията и коментарите!
Спорен ден :-)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 18 Окт 2011, 11:43

Тук може да се изпише много..., но най-накратко:
Някои предпочитат да не сменят често тампони и да вози малко по-твърдо. Други предпочитат често да сменяват, но возията да бъде по-мека. Естествено има и хора, които търсят евтиното, без да се интересуват как ще ги вози колата. Всичко е въпрос на личен избор.

Предишна

Назад към E46