Има ли разлика?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Има ли разлика?
Не бе, някои са с по-твърдо феродо, други са с по-меко! Примерно ТЕКСТАР са с по-меко феродо, също споделям,и спира "по-мазно" някакси. като казвам по-мазно означава по-готино, по-меко, повече, демек с по-малко натискане на педала - по-лесно спиране. Затова и аз съм привърженик на меката накладка. Верно е, че по-бързо се износва, хвърля повече феродо върху джантата, което малко дразни, но пък запазва диска. А твърдите са характерни за ментетата в по-голямата си част. От там съдя, че това е по-лошото качество на накладката. Дори, ако я насилиш в началото при слагането има голяма вероятност да почне да свири, което е много дразнещо. И тъпото е, че ще свири докато трае нейния живот. И затова било то хубава или лоша в началото не насилвай много спирачките.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Zagy написа:mitaka7 написа:Не знам какви са тези твърди и меки накладки, освен ако не са някакви рейсингови. Според мен става въпрос за качеството на накладката.
Митак - Текстара е сравнително мека накладка или аз така поне знам.
или пък има такива, които са доста твърди
за NK съм чувал, че едни накладки могат да изкарат 2 смени на дискове
и двамата говорите за едно и също - стоковите хубави накладки са по-меки от стоковите гадни

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Аз вече съм минал 1200км
би трябвало да са улегнали вече 
дисковете са брембо макс, накладките феродо.
би трябвало да са улегнали вече дисковете са брембо макс, накладките феродо.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Zagy написа:Текстара е сравнително мека накладка или аз така поне знам.
И аз така съм чувал
Nasko_ написа:Аз вече съм минал 1200кмби трябвало да са улегнали вече
Aбе вие да не сте сложили единичен диск от е 36??? Щото за е36 има два варианта единичен и вентилиран - номер 1 единичен, номер 2 вентилиран, както е на схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... rake_disc/ За е46 го дават само вентилиран и да не би буталото да е в самия си край и затова да не иска да спира добре??? Не е нормално да не легне за 1200 км. Тука явно говорим за проблем, а не както си мислехме всички, че не са легнали накладките. Или накладките са нещо скапани и не спират, или неква обърквация е станала с дисковете. Я по-добре вземи отношение, че все пак говорим за спирачки, а колата както и да я гледаш си е с двигател 2,5! Не е ташак работа явно! Разкачи гумата и провери дали не е единичен диска, както ти казах и след това, ако се окаже вентилиран, вземи си купи едни нови накладки ТЕКСТАР! И не на последно място вземи някой да ти помага и пообезвъздушете, да не би да е поела въздух ако са бърникали. Бърникали ли са маркучи нещо???
поне си смени спирачната течност и/или обезвъздуши системата и после пиши как е.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
slitter написа:Nasko_ написа:Аз вече съм минал 1200кмби трябвало да са улегнали вече
Aбе вие да не сте сложили единичен диск от е 36??? Щото за е36 има два варианта единичен и вентилиран - номер 1 единичен, номер 2 вентилиран, както е на схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... rake_disc/ За е46 го дават само вентилиран и да не би буталото да е в самия си край и затова да не иска да спира добре??? Не е нормално да не легне за 1200 км. Тука явно говорим за проблем, а не както си мислехме всички, че не са легнали накладките. Или накладките са нещо скапани и не спират, или неква обърквация е станала с дисковете. Я по-добре вземи отношение, че все пак говорим за спирачки, а колата както и да я гледаш си е с двигател 2,5! Не е ташак работа явно! Разкачи гумата и провери дали не е единичен диска, както ти казах и след това, ако се окаже вентилиран, вземи си купи едни нови накладки ТЕКСТАР! И не на последно място вземи някой да ти помага и пообезвъздушете, да не би да е поела въздух ако са бърникали. Бърникали ли са маркучи нещо???
Да, колега...точно това се е получило. Явно моят "приятел" е решил да изкара някой лев като ми купи такива дискове, а аз му давам пари за Брембо.
Сега поех нещата в свои ръце и колата вече е с Брембо дискове, сега всичко е наред
Благодаря!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2