Проблем с палене!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46

Проблем с палене!!!

Мнение от Hipov » 30 Авг 2011, 23:59

Здравейте. Имам един малко странен проблем с паленето. Колата ми е Е46 318и с газов инжекцион, проблема е следния. Значи колата не иска да пали на бензин а като я запаля аварийно на газ и прехвърля с копчето на бензин никакъв проблем нито във вървенето нито в работенето. Като я запаля на бензин пали и в момента на запалване почва да глъхне падат оборотите и гасне и така няма палене, а като я запаля на газ и прехвърля има едно глъхнене за около 2 секунди все едно изчиства нещо и тръгва перфектно и на бензин и на газ. А като поработи на бензин и го изгася и пробвам да запаля до 5 мин след изгасянето пали няма проблем но изчакам ли малко повече край. Значи горивния филтър ми е нов свещите и кабелите също. Днес го качвах на компютър показва че всичко е ок карал съм го при 10 майстора и всички вдигат раце никой не е виждал такъв проблем.
Помагайте щото аман от майстори... :no:

Потребител
Аватар

Re: Проблем с палене!!!

Мнение от Hipov » 31 Авг 2011, 11:13

Никой ли неможе да помогне или поне да предположе от какво може да е това... :?: :(

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 31 Авг 2011, 11:49

:dunno: малко са разбиращите от газ тука
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 31 Авг 2011, 12:39

Аз принципно мога да помогна но трябва да видя колата .....

Потребител
Аватар

Мнение от Hipov » 31 Авг 2011, 23:57

Проблема е там че проблема не идва от газта.... щото на газ е перфектно всичко....днес отворихме и бензиновата помпа и от там не идва проблема...замерихме налягането на горивото при запален двигател налягането е 2.6 бара...а когато колата е на контакт без да е запалена налягането е на около 0.3....

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 01 Сеп 2011, 7:47

Hipov написа:Проблема е там че проблема не идва от газта.... щото на газ е перфектно всичко....днес отворихме и бензиновата помпа и от там не идва проблема...замерихме налягането на горивото при запален двигател налягането е 2.6 бара...а когато колата е на контакт без да е запалена налягането е на около 0.3....

Аз не съм газаджия :) ама ти си знаеш най добре...... при кой в Карлово ходиш на диагностика?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 01 Сеп 2011, 9:19

Hipov написа:Проблема е там че проблема не идва от газта.... щото на газ е перфектно всичко....днес отворихме и бензиновата помпа и от там не идва проблема...замерихме налягането на горивото при запален двигател налягането е 2.6 бара...а когато колата е на контакт без да е запалена налягането е на около 0.3....

При подаване на контакт би трябвало бензиновата помпата да се включи за 10-на сек. и да спре, да вдигне достатъчно налягане в бензиновата рейка за да може да запали колата. При старата ми кола имах сходни проблеми и се оказа бензинова помпа и регулатор на налягането, при теб номер 8 - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 .

Добре е да сложиш реле, което да спира бензиновата помпа докато си на газ. На аудито ми изгоря една чисто нова (неоригинална) помпа и на втората (вече оригинална) и изхвръкнаха маркучите от зор, но не изгоря - оказа се тотално запушен бензинов филтър на 8 хил.км :shock:
Като работи бензиновата помпа докато си на газ, единственото нещо което прави е да върти постоянно и да прецежда през филтъра невероятния БГ бензин :banghead:

Само за справка, като взех Е46-та и около две седмици след обслужването дойде ред на и бензиновия филтър - на сваления от колата имаше щампа 10.2000г. :shock:

Е нека сега някой да ми каже, че няма разлика в горивата в БГ и Италия например :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Hipov » 01 Сеп 2011, 22:56

Да проблема беше в помпата...смених я с нова и всичко се оправи .. старата помпа се беше изкревила чак може би е нямало бензин (нивометъра не работи) в резервоара и като съм карал на газ е въртяла напразно....но най странното беше че колата като запали на газ помпата тръгваше а на контакт не искаше...
Благодаря на всички за помоща.

Назад към E46