Виене на двигателя при включен климатик.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Виене на двигателя при включен климатик.
tani bojilov написа:oci написа:Провери следното нещо включи климатика, но ще ти трябва още един човек и след 2,3 минути го спри и гледей съединителя на компресора това е от пред на шайбата на комперсора дали като го спрете от снежинката, съединителя на компресора ще спре да се върти и дали ще почне да се връща на обратно ако го прави това значи се износил и връща от налягането и тогава на 1000 процента си за друг компресор.
При мен го има това връщане,все си мислех че е нормално ама щом колегата осi го каза,значи компресора сдава багажа...и да,при мен също вие когато е включен климатика и особено когато на вън е яка жега а климатика е работил по прължително.Ще видиме докога ще изкара..А после при Oci
Има ли връщана значи има и износване и затова ти е шумен, не е проблем да караш така колкото изкара компресора и после го сменяш с друг, виждал съм така на колеги които редовно си обслужват колите при мен карат така от години и комресора си прави наляганията и работи, но е леко шумен ако това не ви притеснява той така или иначе е на отделен ремък и дори в най-лошия случай да запече и да скъса ремъка няма да попречи на работата на мотора

това го гледам като работи на място колата в движение не знам как е радиаторите ги свалях и чистих доста боклук излезна
перката си върти постоянно при включен климатик и като чели в купето не дуна достатачно нладно
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
x_pavlo написа::wave: въпрос нормално лие при работещ климатик компресора да включва и исключва на интервали от по 5-10секунди
това го гледам като работи на място колата в движение не знам как е радиаторите ги свалях и чистих доста боклук излезна
перката си върти постоянно при включен климатик и като чели в купето не дуна достатачно нладно
най-добре е да знаеш като изключва компресора на какво налягане изключва защото може перката да върти ама да не е достатъчно да охлади кондензатора, че да държи налягето в норма и затова да изключва компресора толкова често високото не трябва да е повече от 16-18 бара.
Най-често перката работи но не на пълните си проценти и не охлажда достатъчно, но ако всичко с перката е наред тогава може пресостата да си е изместил характеристиките и при нормално налягане той да спира компресора или пък има един датчик на изпарителя, който следи температурата му и когато тя стане 5 гр, пак спира компресора.
И не на последно място ако са ти зареждали наскоро климатика но само на манометри и не са ти теглили фреона да го мерят и да ти сложат точното количество до грам може да е презареден и тогава нялагането пак ще е над норма и пресостата ще изключва компресора на често поради високо налягане.
Трябва да се проверят тези неща и ще намериш решение на проблема.

със загрявянето стигаше до 99г при изкачване явно всичко е белоотнего.
и сега започва търсенето на перка
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3