320d 136 за нов дебитомер ли съм???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

320d 136 за нов дебитомер ли съм???

Мнение от Doggy » 11 Авг 2011, 20:16

на кратко колата прави познатия за този двигател проблем да забива и да не иска да върви..

при мен ситуацията е следната- колата забива но се оправя сама без да я гася както си се возя. това ми го прави и градско и на дълго но със скорост над 120км/ч този проблем го няма или може би за много малко при около 160км/ч и така за разстояние от 200км може да ми забие 10 пъти и да се оправи... гнп-то ми е редовно, турбото е след рециклиране. изключих дебитомера да пробвам без него колата започна да върви по бавно (значително по добре от аварийния режим) и го нямаше забиването.. дали в дебитомера ми е проблема и ако е там какъв да търся и трябва ли да се програмира софтуерно..?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Re: 320d 136 за нов дебитомер ли съм???

Мнение от armagedon01 » 12 Авг 2011, 9:48

Малко не разбрах какво става с колата, когато и откачиш буксата на дебитомера ..... Но преди да тръгнеш да сменяш каквото и да било отиди и си направи една диагностика/и без това трябва да ти изтрият грешката след като си карал с откачен дебитомер, не че е проблемна/, щом съмненията са ти в дебитомера гледайте данните му в движение при възможност. Ако се окаже, че проблема е в него виж номера на сегашнията ти дебитомер и вземи същия номер /Бош/ и няма да има нужда от никакви допълнителни манипулации.
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d / e46, вече не...
Мечтае да кара: BMW 5

Мнение от bafi » 12 Авг 2011, 22:59

Имах същя проблем и след дълго лутане по сервизите, отидох в сервиза на БМВ, които ми смениха уплътнинията на ГНП-то, центроваха я и сега върви без да забива. Гоуеми са! :lol:
А преди това какво ли не умуваха в другите сервизи - дебитомер, ЕГР клапан, филтър на картерните газове и т.н. Да, ама не! Препоръчвам ти да обърнеш внимание на това.

Потребител
Аватар
Кара: 330xDrive e91

Мнение от worst » 13 Авг 2011, 16:33

Кофти проблем,но факт. Мой приятел е със същия двигател и същия проблем,забива на ниски обороти(предимно при градско каране) и като върне предавка се оправя,при скорост над 100-120км изчезва проблема. Къде ли не кара колата и никой нищо не открива уж всичко е наред. Последно слага добавка на Кастрол и казва,че сега е била по-добре,НО пак го има проблема просто го прави по-рядко :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от Doggy » 21 Авг 2011, 23:28

worst написа:Кофти проблем,но факт. Мой приятел е със същия двигател и същия проблем,забива на ниски обороти(предимно при градско каране) и като върне предавка се оправя,при скорост над 100-120км изчезва проблема. Къде ли не кара колата и никой нищо не открива уж всичко е наред. Последно слага добавка на Кастрол и казва,че сега е била по-добре,НО пак го има проблема просто го прави по-рядко :lol:

точно рака е и при мен като върна предавка и влезне в високите обороти и тръгва.. предполагам че е пробвал друг дебитомер и не е станало. като го оправи пиши да се оправям и аз..

Назад към E46