Проблем с компютър E46 330d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330 D
Мечтае да кара: 330 D

Проблем с компютър E46 330d

Мнение от Exterminator » 27 Юни 2011, 15:23

Здравейте колеги,

Вчера закарах автомобила си (330D) в Камор за диагностига. Имам огромни вибрации в двигателя. И цялата кола се тресе кагато е < 2500 оборота и направи ти вади камъните от бъбреците < 1000.

След приблизително 20 секудни ми казаха. 3000лв. Нов компютър. Проблемът бил, че не могат да се вържат. Давало No communication with module. От там друго не искаха и да погледнат.

Моля ви, за съдействие. Кажете ми, каде да закарам колата за втори оглед. Някаде, кадето ако компютъра не е развален,( в което силно се надявам ) ще могат да го погледнат.
Ходих на няколко места и ми казват, че нямат Software/кабел за моята кола. Била по-различна.

Знам, че има тема Грешки при диагностициране - Е46 и Е39. Там прегледах всичко и не можах да намеря проблем като моя.

Колкото до вибрациите, сега ще сменям повдигаща горивото помпа (475 пак от Камор). Надявам се, да не се окажат дюзи.

Благодаря предварително.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Проблем с компютър E46 330d

Мнение от slitter » 27 Юни 2011, 17:18

Ама ти си луд човек според мен! Аз не мога да ви разбера, да не би да са ви лизингови колите и в гаранция, че да ходите при тия нещастници там. Тва тресене на мотора може да е от един прост тампон на двг-то, дет се вика! И тия как така дадоха заключение нов компютър???? Много ми е интересно! Понеже не се връзва, директно нов компютър, ебати нещастниците! Ами ако се окаже, че някоя жичка от буксата до компютъра не дава контакт и за това не иска да се върже, после кво - 3000 лв! Пиши ми на ЛС ако искаш, за да пробваме да я закачим с моя компютър, ако искаш!

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 27 Юни 2011, 17:22

Там са силни в Камор :mhihi: няма комуникация с модула а пък той работи и дай 3 бона..... ужас. Тва че няма комуникация не значи че не работи... то ако беше така нямаше да си запалиш колата. После за тва че буксата била по различна или кабела голямо ХАХА ти си със самолет забравих. Пълни смехурий я смени сервиза ако си от София ще те пратя при едни колеги да те "излекуват"

1. Ако няма комуникация с модула се търси причината дали К линия или CAN според годината на колата.
2. Не сменяй помпата за спорта
3. Ако са дюзи си има тест, колби тест.....

Потребител
Аватар

Мнение от Exterminator » 27 Юни 2011, 18:52

@slitter имаш лс.

@milennyc
Помпата вече я смених :(
BTW и ти имаш лс.

Много благодаря за отговорите !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 27 Юни 2011, 19:08

Insane in the brain ... :weed: = каморите

:kuku: както и да .. жалко, че Bmw AG не подозират. Наистина не давай 500лв за подкачваща помпа ей така. Ако е тръгнала да си заминава и тя играе с налягането, щеше да разбереш и едва ли това ще излекува твоите симптоми . Сигурен съм, че някой колега с кабел и ДИС ще може да ти извлече живи данни и всичко да се нареди :yes:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 27 Юни 2011, 21:05

Exterminator написа:@slitter имаш лс.

@milennyc
Помпата вече я смених :(
BTW и ти имаш лс.

Много благодаря за отговорите !

Искай си ги ако не се оправи.... то така сменяй пак ако се оправи ОК ако не ще сменим цялата кола за 10-12000лв. и ако не се оправи сори иди другаде :mhihi: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Юни 2011, 18:10

Exterminator написа:Не съм съгласен.

Нямам развален кабел, за да ми даваш този линк. Не съм и търсил кабел. Броблемът ми е: "Нямам връзка с компютъра на машината."
Също така, нямам проблем със "Софтуера". Аз дори не съм стигнал до това, да го използвам и да чета данни от БМВ-то.

Ако мислиш, че не е за тук трий я. Колегите вече МНОГО ми помогнаха за което им благодаря.

Колега сподели какъв беше проблема

Потребител
Аватар

Мнение от Exterminator » 06 Юли 2011, 17:12

Проблемът с колата е следния ( до тези изводи е стигнато БЕЗ достъп до компютъра ):
1. Средната помпа нямаше достатъчно налягане. Номенклатурен номер: 16117165590 475 лева оригинална.

2. 1-ва и 3-та Дюза на двигателя. Тях не съм ги сменил още, защото вибрациите спряха, но те са за подмяна 100%
Не мога да го намеря като номер в дарукар, но знам, че всяка струва по 1000лв. нова. 600лв втора употреба. и може да спадне до 250 лева ако сменяш само механика/електроника.

Проблемът с кома още е налице.
Според slitter пробем със самия компютър няма. Проблемът е в ASC/DSC модула, със който също нямам достап през (G1 DIS и тн).

Мисля, че утре ще се видя с него и ще се опитаме да го оправим, след което ще пиша повече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 08 Юли 2011, 13:52

Exterminator написа:Проблемът с колата е следния ( до тези изводи е стигнато БЕЗ достъп до компютъра ):
1. Средната помпа нямаше достатъчно налягане. Номенклатурен номер: 16117165590 475 лева оригинална.

2. 1-ва и 3-та Дюза на двигателя. Тях не съм ги сменил още, защото вибрациите спряха, но те са за подмяна 100%
Не мога да го намеря като номер в дарукар, но знам, че всяка струва по 1000лв. нова. 600лв втора употреба. и може да спадне до 250 лева ако сменяш само механика/електроника.

Проблемът с кома още е налице.
Според slitter пробем със самия компютър няма. Проблемът е в ASC/DSC модула, със който също нямам достап през (G1 DIS и тн).

Мисля, че утре ще се видя с него и ще се опитаме да го оправим, след което ще пиша повече.

Кой те е излъгал така брутално за цените на дюзите :mhihi: за 1000 лв и 2те ги взимаш чисто нови :winky:
Изображение Изображение

Назад към E46