проблем с чистачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
suren написа:В този линк по-горе снимките са на Е36 а то няма нищо общо с Е46.
Е46 има реле отделно в кутията под предния капак което управлява бавната и бързата степен
Ako става дума за моя линк - и двете снимки се отнасят до Е46, вадени са от ТИС по вин-а на моята кола. Но както е и написано там - проблемът не е само при Е46.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
;;;;;;;;;;;;
Те снимките които сам ги дал по горе са за визуално обяснение какво претставлява релето че е със синя букса,ето тук се вижда че при Е46 е същото------ http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=25 ----И точно това което Аз му викам реле ,друг му вика комфорт модул Няма как да е в кутията за бушони при двигатела, а това нещо се намира в купето или е зад жабката или е под кормилото а при мен е долу зад пласмасовата стоика за левия крак,под мокета завито на под калника . А се самнявам да има реле за чистачките в кутията за бушони.
Ето тук е кутията с бушоните можеш да видиш дали има такова реле за което Аз казвам----- http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=25 ---------
И да покажеш за кое реле става дума?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
колеги аз пак да се намеся така лекичко аз искам да разделя малко темата за проблема с 4истачките.Някои може ли да каже ако е от модула какъво щте се получи или ако е от релето какво ще се получи? щтото моита чистачка когато е на сензор работи си и след малко изгасва и краи когато си поиска тръгва и много дразни и щте го засилвам некои ден кам МАРИЦА
или пак някои ако е оправил проблема да сподели и ние да знаем как да си ги оправим мерс.

unikalen88 написа:проблема е този че релето или работи или не,а моето ту работи ту не,така че клони към модул
Не е точно така имал съм варианти на студени спойки в корпуса на релето, може да има нагорели контакти.Провери си предпазителя да няма навита жичка отгоре а също така Е46 около предпазителите събират много конденз/влага, вадил съм много релета оттам с клеясали крачета може предпазителя да е поклеясал,може и от мотора да го прави.Другия вариант на Л.С. съм ти го пратил
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
suren написа:unikalen88 написа:проблема е този че релето или работи или не,а моето ту работи ту не,така че клони към модул
Не е точно така имал съм варианти на студени спойки в корпуса на релето, може да има нагорели контакти.Провери си предпазителя да няма навита жичка отгоре а също така Е46 около предпазителите събират много конденз/влага, вадил съм много релета оттам с клеясали крачета може предпазителя да е поклеясал,може и от мотора да го прави.Другия вариант на Л.С. съм ти го пратил
абсолютно вярно- аз имах проблем с релето на централното (ту работи, ту не)- отворих релето, почистих контактите и вече ще стане година- всичко е ОК
let the BMW be with you
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
Проблем с чистачките и при мен
Извинявам се за включването, но наскоро и аз се натъкнах на един проблем от сходен характер.БМВ 525 97г Е39 нямаше никакви чистачки, единствено пръскалките работеха.Нямам схема за чистачките и нямам на идея до ключето на волана какво трябва да идва, а за въпросното реле- търсих го час и нещо навсякъде.Намерих подобно под жабката.Прилича на нещо като бяла етажерка с мн релета, но незнаех кое за какво е.Проследих кабелите от моторчето на предните чистачки и поне по цветове не съответстваха до тези които влизаха в многото релета под жабката.Затова и се отказах временно,пък и вече се свечеряваше. А и датчика за влажност каде е и какво представлява ако някой може да ми каже, има ли връзка с някой датчик за скоростта, защото нали се движат по-бързо при по-висока скорост. ... Ще съм ви мн благодарен ако ми дадете някаква схема за тях 

Карам и поправям само немски автомобили!
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
Re: проблем с чистачките
Здравейте,колеги!Моята кола е Е46,320 Д,98-а,същия проблем,като на автора на темата,само че разбрах откъде ми идва моя проблем.Когато дам до горе "потенциометърчето" на лоста за чистачките,за интензитета на паузата,тогава спират и трябва да изгася колата и да сваля 1 или повече позиции на въпросното "потенциометърче"
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3