избирателна загуба на мощност !?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
избирателна загуба на мощност !?
Здравейте,колеги!Наскоро се наложи да сменя перката на радиатора,беше заминало управлението,а след смяната й виждам промяна в поведението на колата.Задължително при първото палене за деня,след като стрелката на температурата вече е подминала синия сектор,но още не е по средата,като дам по-рязко газ,въобще не ускорява,напротив-забива предница и започвам да търся баланс с педала на газта за да започне поне малко да върви.След 2-3 опита започва да върви нормално и си ускорява,както би се очаквало да върви.Но по някое време когато се опитам бързо да изтегля и отново натисна рязко газ,пак забива даже и на 1-ва предавка с пълна газ!?Искам да уточня,че вече е доста горещо и при първото палене,колата е доста нагрята от слънцето и климатика е пуснат/всъщност не го спирам през целия ден/.Предполагам,че когато стартирам двигатела,перката започва да се върти на някоя от по-високите степени и заема от мощноста на мотора,а и климатика...Та въпроса ми е това нормално ли е /колата е 320 Д,136 к.с./ или трябва да отида на диагностика и да се търси проблем другаде или просто мощноста пада заради работата на перка на високи оботроти + климатик и аз съм уцелил точно този момент за да искам нужното ускорение от колата,а не се получава?!Струва ми се проблем,защото като натисна до 3000-3500 об. в този критичен момент пак не идва желаното ускорение /а съм примерно на 2-ра предавка/.Благодаря преддварително!
П.С. Моля колегата "adovet" да НЕ дава мнение,поне в тази тема!
П.С. Моля колегата "adovet" да НЕ дава мнение,поне в тази тема!
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: избирателна загуба на мощност !?
Не е нормално, колега...не и за дизел...въртящият момент + турбината осигуряват достатъчно добри показатели, за да не усещаш изобщо климатика...още повече пък в града ?!
Направете една диагностика - вижте записаните грешки, ако няма нищо сериозно (което да води до загуба на мощността) - проверете колата в движение (живи данни).
Обърнете внимание на турбината, дебитомера и т.н.

Направете една диагностика - вижте записаните грешки, ако няма нищо сериозно (което да води до загуба на мощността) - проверете колата в движение (живи данни).
Обърнете внимание на турбината, дебитомера и т.н.

- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
Re: избирателна загуба на мощност !?
Благодаря,колега Димитрофф!Надявах се Вие или Кронос да прочетете за моя проблем.Вашите мнения ако не са разрешение за дадения проблем,са достатъчно близко,за да се насочи човек за разрешение.Въпреки,че се надявах на друг отговор!Преди година имах проблем със загубата на мощност и не палеше в студеното.При рязко подаване на газ се държеше по същия начин,но беше постоянно.Тогава се оказа ГНП,беше с голямо предварение.
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
3 мнения
• Страница 1 от 1