Странно дрънчене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Странно дрънчене
Здравейте Колеги, от известно време при подаване на газ на ниска скорост отдолу се чуваше странно звънтене. Отидох при Ясен в неговият сервиз и се оказа, че ми се е развила гайката на шлиците при висящия лагер на кардана. Реших да го споделя с вас, за да знаете и вие какви случаи има.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
!
здравей колега, може ли да ми дадеш номера си, защото може би имам същия проблем, но искам да обясня с точност за какво става въпрос, за да видим дали моя проблем е идентичен с твоя !!!
На мен също така ми подрънкваше нещо като минавам през неравности (павета примерно). Отидох при майстор, той прегледа окачването, ламарините отдолу, но не намери нищо. Дадох му да направи едно кръгче и веднага надуши къв е проблема.
Оказа се нещо, за което никога не бих се сетил - беше ми паднала скобата на спирачния апарат на предна дясна гума и подрънкването идваше от мърдането на накладките. Всъщност предния ден бях забелязал, че на дясната джанта имаше отложен видимо повече спирачен прах отколкото на лявата. Просто там накладките се износваха повече заради луфта.
П.С. Тая скоба я нямаше никъде като резервна част. Само с поръчка. Ако на някой колега му потрябва да знае, че от Е36 пасва перфектно. Аз така си реших проблема и още си карам с нея.

П.С. Тая скоба я нямаше никъде като резервна част. Само с поръчка. Ако на някой колега му потрябва да знае, че от Е36 пасва перфектно. Аз така си реших проблема и още си карам с нея.

- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
```
при мене колега дрънченето идва от съвсем друго нещо незасимо на празен ход, или с включена предавка при вдигане на 2500/3000 оборота и отпускане на педала на газта се чува странното ручене, мисля си че може да се получава резонанс или знам ли, гледаха го куб майстори и още не се е намерил кой да реши проблема
при употреба на климатроника се засилва като че ли
шума е идентичен с това 2 пластмаси да се допират от вибрации, но знаеш ли го хиляди неща може да са 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
0887991124 Евгени, звънни ми и ще се срещнем да чуя и да се опитам да ти помогна ако успея и да ти кажа при кого го оправих.
Re: Странно дрънчене
имам абсолютно същия проблем като колегата adko001, дрънченето се чува сякаш като отдолу под шофьорската седалка, дрънчи при стоене на 1 място на ниските обороти, при подаване на газ за момент изчезва, после при бързо каране пак се появява, пак изчезва когато си реши,странното е че наистина сякаш като работи климатроника това дрънчене се засилва и определено не ми харесва, понеже скоро имам около 2200км път до България.
Мисълта ми беше реши ли се проблема и ако да какво беше.
Мисълта ми беше реши ли се проблема и ако да какво беше.
- miroman4o
- Потребител
-
- Кара: 330xd (M57N)
Re: Странно дрънчене
Аз също имах странно дрънчене, оказаха се 2 счупени задни пружини и то в горния край, така че не се забелязваше. Когато сменях задни амортисьори проблема излезна наяве и след смяна всичко е наред.
9 мнения
• Страница 1 от 1