Датчик външна температура
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Датчик външна температура
Здравейте колеги,
интересува ме кой е, и къде се намира датчика за външна температура който показва стойностите в подменю 7.1 от скритото меню, тъй като днес забелязах, че при мен има много голяма разлика/близо 20 градуса/ между показанията в скритото меню и тези на борд компютъра, прилагам и снимка:
Ако е от значение стойността от борд компютъра е напълно върна.
Съмняваме дали не е датчика за входящият въздух, който е на самият дебитомер, но нека по запознатите да кажат
Благодаря
П.С. Колата е 330д '01
интересува ме кой е, и къде се намира датчика за външна температура който показва стойностите в подменю 7.1 от скритото меню, тъй като днес забелязах, че при мен има много голяма разлика/близо 20 градуса/ между показанията в скритото меню и тези на борд компютъра, прилагам и снимка:
Ако е от значение стойността от борд компютъра е напълно върна.
Съмняваме дали не е датчика за входящият въздух, който е на самият дебитомер, но нека по запознатите да кажат

П.С. Колата е 330д '01
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- maikooo
- младши ентусиаст
-
Re: Датчик външна температура
© написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=241232
Колега четох я тази тема, но сигурен ли си, че е един и същ датчик и причината за това да показва различни стойности е именно проблем в датчика под пронята? На мен външната температура, която ми паказва борда е вярна

нямам идея защо има разлика
преди време, когато се интересувах повече от скритото меню, бях забелязал, че при мен показанията са еднакви, но знае ли човек
датчика за външната температура е там, а скритото меню ... може да има нещо за 7.1 което не знаем
преди време, когато се интересувах повече от скритото меню, бях забелязал, че при мен показанията са еднакви, но знае ли човек
датчика за външната температура е там, а скритото меню ... може да има нещо за 7.1 което не знаем
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
А някоя от стойностите в 7-мо меню съвпада ли с показанието на БК за външната температура?
Ако не е проблем, дай стойностите от 1-во меню да видим първо за каква кола точно говорим.
Ако не е проблем, дай стойностите от 1-во меню да видим първо за каква кола точно говорим.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
pazokolarov написа:А някоя от стойностите в 7-мо меню съвпада ли с показанието на БК за външната температура?
Не, колега, не съвпада, другите стойности/температура на антифриза, обороти и скорост/ са коретни и няма разминавания.
pazokolarov написа:Ако не е проблем, дай стойностите от 1-во меню да видим първо за каква кола точно говорим.
По шаблона описан от теб колега:
_ 90806 -> _ _1.0 - последните 5 знака от VIN
_ _4961 -> _ _1.1 - обозначение на шасито
691027 -> 9_1.2 - партиден номер на таблото
055311 -> _ _1.3 - Coding (05)/ Diagnosis (53)/ Bus index (11)
_ _0901 -> _ _1.4 - седмица (9) и година (2001) на производство на автомобила
10_210 -> 0 _1.5 - Hardware/software-версии на таблото (HW:10, SW:2.10)
......... -> _ _1.6 - не се използва при Е46
05_ _67 -> 3_1.7 - CAN-version (05) и KI-revision index (67)
Новото което днес забелязах е, че сутрината като запалих и докато карах към работа данните бяха много близки/±0,5 градуса/, и след като паркирах в интервал през около 2 секунди външната температурата от скритото меню започна да се покачва с 0,5 градуса и за няма и минута стигна 30 градуса. Мисля да пробвам с друг датчик за външна температура и да видя дали ще има пак разлика

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Този VIN, който си писал в 1.0, верен ли е, т.е. съвпада ли с това, което за писано в талона на колата и на табелката в двигателния отсек?
Щом БК ти показва нормална външна температура, а скритото меню показва съвсем различни стойности, мисля, че причината е в таблото. Защото:
- данните от датчика за външната температура се подават към таблото по шината К-бас, което ги обработва и изобразява на дисплея на БК, а също и в сервизното меню;
- таблото изпраща/приема сигнал към датчика на интервали през около 1 минута.
Последното най-вече ме кара да си мислия, че проблемът е в таблото, щом за около 2 минути ти е променило показанията многократно.
Щом БК ти показва нормална външна температура, а скритото меню показва съвсем различни стойности, мисля, че причината е в таблото. Защото:
- данните от датчика за външната температура се подават към таблото по шината К-бас, което ги обработва и изобразява на дисплея на БК, а също и в сервизното меню;
- таблото изпраща/приема сигнал към датчика на интервали през около 1 минута.
Последното най-вече ме кара да си мислия, че проблемът е в таблото, щом за около 2 минути ти е променило показанията многократно.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
Да верен е вин-а, всичко съвпада. На мен също ми мина през главата дали не е таблото, но ако е то няма ли да има и други симптоми, в смисъл няма ли и други стойности да "побърква"?
Също така стойностите от скритото меню възприемат ли се понякакъв начин от колата или са просто информативни? Имам предвит в моя случай както е 26 градуса по борд и 44 по табло, компютъра на колата коя възприема за вярна? Питам понеже последните няколко дни при температури над 23-24 градуса ми сработва виското и перката на климатика/при напълно изключен климатроник/ и си мисля дали не се подава грешен сигнал за температура и затова да се включва допълнителното охлаждане
Също така стойностите от скритото меню възприемат ли се понякакъв начин от колата или са просто информативни? Имам предвит в моя случай както е 26 градуса по борд и 44 по табло, компютъра на колата коя възприема за вярна? Питам понеже последните няколко дни при температури над 23-24 градуса ми сработва виското и перката на климатика/при напълно изключен климатроник/ и си мисля дали не се подава грешен сигнал за температура и затова да се включва допълнителното охлаждане

8 мнения
• Страница 1 от 1