проблем с чистачките

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с чистачките

Мнение от vAiO » 25 Мар 2008, 11:22

Тия дни на 2-3 пъти докато валеше дъжд пускам чистачките на режим 1, този който се управлява от дъжд-сензора, и на 2 пъти ми се случи докато вали чистачките "забиват" мърдам лостчето на 2-ра и 3-та степен и пак не реагират, спрях изгасих колата рестартирах 2-3 пъти и чак тогава пак тръгнаха.

Има ли някой идея какъв може да е проблема ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 25 Мар 2008, 17:25

и на мен ми се е случвало 2 пъти колега. Като изгасиш и запалиш и тръгват. Не знам какво е, всъщност не съм се и интересувал. Нека ако някои има идеи да сподели.

Потребител
Аватар

Re: проблем с чистачките

Мнение от mitkofast » 29 Ное 2010, 22:47

Същият проблем .Моля помагайте.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 30 Ное 2010, 10:37

всички ли сте с този сензор за дъжд?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 30 Ное 2010, 12:04

Ако е само за идеи (при мен слава Богу няма такива симптоми!) :
Причини:
1. Ключа за чистачките е за смяна, или само буксата се нуждае от профилактика. Това последното е най-ниско бюджетно, така че може да се пробва като начало.
2. ГМ се бъгва и не може да управлява чистачките.
3. Модула за управление на чистачките се е*ава или буксата му се нуждае от профилактика.
4. Ако това се случва и по време на нормална работа на чистачките, вероятно става дума за прекъснат кабел.
5. Или по-лошия вариант при случай 4 - мотора на чистачките се товари и се задейства защитата му. Това може да се случи и ако в корпуса му влиза вода и окъсява някой контакт за крайно положение на чистачките, и въпреки че се движат, модула получава команда за претоварване и ги изключва. Но това мисля, че се рестартираше само от ключа за чистачките, без да е необходимо да се гаси двигателя.

Причина в сензора за дъжд мисля, че няма. Защото ако той не работи (не сработва при включване) чистачките минават на стандартен режим на работа (както на колите без рейн-сензор).
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 30 Ное 2010, 12:30

имах този проблем ,първо няколко пъти спираха и след време даже гасенето на колата не помагаше,сменях модула за управлението на светлените,централното и чистачките кадето се намира под жапката но не беше от него-затова имам за продан един на добра цена.та се оказа релето,след като си взех от един колега от форума реле настаро се оправи от тогава нито вест от проблема нито кост :clap: съветвам ви докато още бачкат да предприемете мерки защото аз както карах с 120+ в дъжд и ти спрат чистачките е интерестно а после и 10 минути нетръгват
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 30 Ное 2010, 15:41

браво колега , много полезно инфо. Аз междувременно споделих в Дару и ми казаха, че това ставало от претоварване на моторчетата, защитата ги била изключвала. А претоварването било от по трудно движене по стъклото - примерно луфтове в рамената и тн. Да ви кажа на мен ми се стори доста несериозно това като теория. Не я изключвам напълно, но съм по-склонен да търся проблема в това реле, което спомена колегата. Благодаря му за идеята още веднъж.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 30 Ное 2010, 17:12

и за още по-голямо улесненуе релето за чистачките се намира в черната кутия при двигателя и мисля че е кафеникаво на цвят
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от agent007 » 30 Май 2011, 19:05

При мен имах подобен проблем, чистачките не тръгваха, най-често сутрин. Проблема го реших като смених релето което се намира в кутията отпред вляво.

Назад към E46