Тракане при движение отзад
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Тракане при движение отзад
Привет колеги- имам следния проблем и искам вашето мнение или най-добре ако някой се е сблъсквал с това преди.
Колата е 318и седан 99г и няколко дена се появи едно леко тупко-тракане отзад, само че днес вече направо си е като удар на метал в метал- движеща се част е- при по-висока скорост се засилва и като намалявам го усещам как се върти и трака. Съмението основно отдавам на кардана или полуоските- ама може и друго да е. Като е на скорост и е под услилие е много силно, а по инерция далеч по-слаб звук, но далеч от нормалното и пак го има стърженето. Какво може да е и дали мога да я карам колата така до сервиза (15км) Возих днес Gqbriel и Zagy - те също могат да опишат гадния звук, ама от какво е не разбрахме
Аман от проблеми!
Колата е 318и седан 99г и няколко дена се появи едно леко тупко-тракане отзад, само че днес вече направо си е като удар на метал в метал- движеща се част е- при по-висока скорост се засилва и като намалявам го усещам как се върти и трака. Съмението основно отдавам на кардана или полуоските- ама може и друго да е. Като е на скорост и е под услилие е много силно, а по инерция далеч по-слаб звук, но далеч от нормалното и пак го има стърженето. Какво може да е и дали мога да я карам колата така до сервиза (15км) Возих днес Gqbriel и Zagy - те също могат да опишат гадния звук, ама от какво е не разбрахме

Аман от проблеми!
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: Тракане при движение отзад
Според мен е някое каре на полуоска, виж при тръгване и ускоряване дали се засилва звука или обратното при спиране.
Лошото е че не можеш да разбереш вътрешно или външно каре, но май няма значение защото каретата май вървят заедно с полуоската.
На старата ми кола две карета се "излекуваха" след смяна на местата им (ляво дясно) и смяна на греста в тях - беше пълна с ръжда и приличаше по скоро на абразивен прах отколкото на грес.
Лошото е че не можеш да разбереш вътрешно или външно каре, но май няма значение защото каретата май вървят заедно с полуоската.
На старата ми кола две карета се "излекуваха" след смяна на местата им (ляво дясно) и смяна на греста в тях - беше пълна с ръжда и приличаше по скоро на абразивен прах отколкото на грес.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не съм много сигурен, че е от каре... в завой колата трака по същия начин, както когато се движи направо... но наистина тракането е адски гадно.
Si non confectus, non reficiat.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Чуденката свърши! Диференциал е- вътре в маслото има изронени зъби 

4 мнения
• Страница 1 от 1