климатроник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

климатроник

Мнение от destiny » 11 Май 2011, 23:12

Колеги , знаете ли как мога да настроя климатроника да не се включва като запаля колата? 318i `02

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: климатроник

Мнение от S7 » 11 Май 2011, 23:38

Като изключиш копчето със снежинката :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 11 Май 2011, 23:41

destiny написа:Колеги , знаете ли как мога да настроя климатроника да не се включва като запаля колата? 318i `02

Чрез посещение при диагностик, разполагащ с оригинален софтуер, за да препрограмира модула на климатроника да не се пуска при запалване. Уви ти си 2002 година, демек ако е фейсова колата става, при по-старите модели не става... ако си от София бих могъл да помогна!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от destiny » 12 Май 2011, 1:01

В София живея.Колата е фейса , значи ще стане.предполагам във всеки по-голям сервиз ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 12 Май 2011, 1:13

slitter написа:
destiny написа:Колеги , знаете ли как мога да настроя климатроника да не се включва като запаля колата? 318i `02

Чрез посещение при диагностик, разполагащ с оригинален софтуер, за да препрограмира модула на климатроника да не се пуска при запалване. Уви ти си 2002 година, демек ако е фейсова колата става, при по-старите модели не става... ако си от София бих могъл да помогна!

ЕЕЕ що така не става колега при по старите?И мен много ме дразни това включване на климатроника всеки път когато дам на контакт!Трябва да има друг начин...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 12 Май 2011, 9:35

Няма :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 12 Май 2011, 20:09

vavilon написа:Няма :confused:

Няма ли начин да се изключи подаването на ток в управлението на климатроника като дадем на контакт и да се включва само от копченцето? :( :dunno:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 13 Май 2011, 7:35

добре де, аз съм преди фейса и ако съм си изключил климата от копченцето със снежинката и при следващото палене не се пуска на ново.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 13 Май 2011, 9:04

katronski_br написа:добре де, аз съм преди фейса и ако съм си изключил климата от копченцето със снежинката и при следващото палене не се пуска на ново.

:mhihi: Колега ние говорим като цяло да не се пуска климатроника (управлението), а не климатика (снежинката-бутонче)... Та преди фейсъа :) не става. Мен лично изключително много ме дразни, особенно летният сезон. Незнам, ако се ъпдейтне софта на колата, тогава дали ще подлежи климатроника на тази интервенция?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 13 Май 2011, 10:09

vavilon написа:
katronski_br написа:добре де, аз съм преди фейса и ако съм си изключил климата от копченцето със снежинката и при следващото палене не се пуска на ново.

:mhihi: Колега ние говорим като цяло да не се пуска климатроника (управлението), а не климатика (снежинката-бутонче)... Та преди фейсъа :) не става. Мен лично изключително много ме дразни, особенно летният сезон. Незнам, ако се ъпдейтне софта на колата, тогава дали ще подлежи климатроника на тази интервенция?

не, няма да стане... ти ъпдейтваш софта на ДВГто, а не софта на модула на климатика... немат нищо общо, няма и опция възможна за ъпдейт на софта на климатика! Ако искаш да го няма това, само си купи модул от кола фейс и си готов!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 13 Май 2011, 10:14

Четеш ми мисълта... :mhihi: Значи, вече може да се направи :angel:
Къде се намира този модул и искаш да кажеш, че само се подменя, без софт намеса?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 14 Май 2011, 1:18

slitter написа:
vavilon написа:

не, няма да стане... ти ъпдейтваш софта на ДВГто, а не софта на модула на климатика... немат нищо общо, няма и опция възможна за ъпдейт на софта на климатика! Ако искаш да го няма това, само си купи модул от кола фейс и си готов!

То така работата става дебела :( :ranting: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 14 Май 2011, 2:44

vavilon написа:Четеш ми мисълта... :mhihi: Значи, вече може да се направи :angel:
Къде се намира този модул и искаш да кажеш, че само се подменя, без софт намеса?

Самият климатроник е модул - махаш, слагаш фейсовия и така... той фейсовия има вероятност да се пуска пак, ама мисля, че вече в неговия софт има опция да се програмира да не се пуска, а може да помни и последната настройка, гасиш климата, палиш и той пак си е угасен.... абе имаше една тема, дето много подробно се беше обсъждло това... намерете я!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Май 2011, 18:31

slitter написа:
vavilon написа:Четеш ми мисълта... :mhihi: Значи, вече може да се направи :angel:

Самият климатроник е модул - махаш, слагаш фейсовия и така... той фейсовия има вероятност да се пуска пак, ама мисля, че вече в неговия софт има опция да се програмира да не се пуска, а може да помни и последната настройка, гасиш климата, палиш и той пак си е угасен.... абе имаше една тема, дето много подробно се беше обсъждло това... намерете я!

02 е фейс(предполага се аз 02год преди не съм виждал,дано не греша),ако се изключи управлението преди да се загаси колата,както и радиото ,няма да се включи нито едното нито другото :yes: незнам за какво ще се пипа софта на климатроника :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 16 Май 2011, 10:29

slitter написа:

Знам, че имаше не една или две теми, но естественно там не се стигна до никакво решение. :) За преди фейса говоря. Моя климатроник, има опция само за топли и студени страни да се настройва. Виж за смяна климатроника с по нов, не се бях сещал :mrgreen:

Назад към E46