Проблем със ръчната спирачка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Проблем със ръчната спирачка
Колеги вече няколко пъти ми се случва когато тръгвам сутрин и осводя ръчната спирачка въпреки,че е в долно положение тя остава дъпната и не мога да тръгна до като не дам на зад малко и после се освобождава!Идеи от какво може да е?

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Re: Проблем със ръчната спирачка
При блокирало положение сутрин вдигни с крика едно по едно задните колелета,завърти на ръка и виж кое от двете е блкирало.След като установиш кое е блокиралото колело разглоби и виж накладките на ръчната,защото това според мен са симптоми на откачена или счупена пружина на накладките.
Предполагам знаеш че при Е46 задните спирачни дискове от вътрешната страна са и “барабани“ със накладки които служат само и единственно за ръчна спирачка.
Поздрави
Предполагам знаеш че при Е46 задните спирачни дискове от вътрешната страна са и “барабани“ със накладки които служат само и единственно за ръчна спирачка.
Поздрави
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
ако е откачена пружина не би ли трябвало наклатката да дрънчи в барабана по време на движение?
иначе и на мен се случи но при други обстоятелства, спирам на надолнище, дърпам ръчната, купувам си цигари влизам в колата, пускам ръчната и тя си стои а склона беше сериозен, вклучих на първа тръгнах , след първите 20 санта отпусна. после отварях да видя наклатките на ръчната- нищо. после си сглобих всичко и от тогава нямам проблеми.
иначе и на мен се случи но при други обстоятелства, спирам на надолнище, дърпам ръчната, купувам си цигари влизам в колата, пускам ръчната и тя си стои а склона беше сериозен, вклучих на първа тръгнах , след първите 20 санта отпусна. после отварях да видя наклатките на ръчната- нищо. после си сглобих всичко и от тогава нямам проблеми.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Проблема е решен!Днес отворихме "барабанчето"на ръчната спирачка и вътре беше ръждясало и от там ръчната задържала!Почистихме много добре и сега всичко е ок!И майстора ми каза понякога със дръпната колкото да се движи колата да се кара няколко метра за да се почистват надкладките на ръчната спирачка!
Може да заключите темата
Може да заключите темата

5 мнения
• Страница 1 от 1