Размер на гуми!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90
- Мечтае да кара: NISSAN GT-R
Размер на гуми!
Въпросът ми е, каква е най-малката ширина на гума за 8J джанта. Става въпрос за 18" джанта.
Досега карах с 225/40/18 отзад и 225/35/18 отпред, но предните ми гуми веха да ми правят проблем, а именно да се отлепят много лесно от джантата и да спадат въпреки, че ги карам на 3 атмосфери налягане. И последния сервиз за гуми където ги правих ми казаха, че тези гуми не са достатъчно широки за 8J джанта и трябва да сменя размера с по-широк, за да може гумата да се раздуе повече и да залепне по-добре към джантата.
Досега карах с 225/40/18 отзад и 225/35/18 отпред, но предните ми гуми веха да ми правят проблем, а именно да се отлепят много лесно от джантата и да спадат въпреки, че ги карам на 3 атмосфери налягане. И последния сервиз за гуми където ги правих ми казаха, че тези гуми не са достатъчно широки за 8J джанта и трябва да сменя размера с по-широк, за да може гумата да се раздуе повече и да залепне по-добре към джантата.
- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
Re: Размер на гуми!
колега аз отзаде карам с 225\40\18 на 9Ж и не спадат
проблема ти е в гумите или в джантите (ако са заваряни и търкани може от това да спадат)

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
dido ra6kov написа:И последния сервиз за гуми където ги правих ми казаха, че тези гуми не са достатъчно широки за 8J джанта и трябва да сменя размера с по-широк, за да може гумата да се раздуе повече и да залепне по-добре към джантата.

За справката , карам с 215/35/18 на 9ж джанта и не се е отдула до сега

- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря Ви момчета!
Явно просто искаха да ми продадат гуми!
А проблема може би е в лека пукнатина в джантата или винтила и след като за 2-3 дни спадне налягането в гумата и тя се отлепя от джантата при завой или някоя дупка......
А даже при последното махане за почистване на джантата и поставяне на гумата ми се стори че борда й където слепва с джантата е леко разкъсан и нищо чудно да изпуска по малко от там за 2-3 дни и след това да се отлепя........
Явно просто искаха да ми продадат гуми!
А проблема може би е в лека пукнатина в джантата или винтила и след като за 2-3 дни спадне налягането в гумата и тя се отлепя от джантата при завой или някоя дупка......
А даже при последното махане за почистване на джантата и поставяне на гумата ми се стори че борда й където слепва с джантата е леко разкъсан и нищо чудно да изпуска по малко от там за 2-3 дни и след това да се отлепя........
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
dido ra6kov написа:Въпросът ми е, каква е най-малката ширина на гума за 8J джанта
Ето една полезна табличка
dido ra6kov написа:А проблема може би е в лека пукнатина в джантата....
Колега провери си джантите, че е много опасно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Наистина търси проблема в джантите. А този сервиз/гумаджийница го остави. Аз в момента съм с 225/40/18 на 8.5 инча и няма никакви проблеми. Само че ми се струва много това 3.0 атмосфери - аз карам на 2.4.
- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
Ако може някой да ме упъти къде в Пловдив могат да сканират джантите за пукнатини и да работят качествено.
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Не е задължително да е спукана джантата , може да си настъпил някой гвоздей или нещо подобно . Също има вариант да е корозирала боята горе където гумата се среща с джантата и от там да изпуска , един познат имаше тоя проблем на е39-ката , свалиха гумата , изчистиха джантата с телена четка и вече половин година няма проблеми 

- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен с две нови гуми 225/35/18 Континентал - Спортконтакт2.........
На едната стара предишните майстори - гумаджии бяха разкъсали борда с щангите и липсваха даже парчета от него и изпускаше от там и в последствие се отлепяше от джантата.
Новите бяха монтирани с робот!
На едната стара предишните майстори - гумаджии бяха разкъсали борда с щангите и липсваха даже парчета от него и изпускаше от там и в последствие се отлепяше от джантата.
Новите бяха монтирани с робот!
9 мнения
• Страница 1 от 1