Колебания на двигателя при ниски обороти.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Колебания на двигателя при ниски обороти.
а коя е тая клапа, къде се намира и какво не й е било наред?
Еми аз не съм много голям спец, но от това което разбирам, изравнява налягането в картера и сигурно върщи и други неща, когато мембраната на тоя клапан е скъсана влиза допълнително въздух и заради това са колебанията при ниски обороти, майстора ми каза че тази клапа се води консуматив на този двигател и било нормално смяната и на 3-4-5 години, тази която изкарахме също не беше оригиналната на колата. Като цяло обаче след ремонта освен че изчезнаха колебанията при ниските обороти, колата ми ускорява и по добре, въобще поведението и се подобри, и съм убеден че не си внушавам 

- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
Vil написа:днес минах през сервиза, SWD позна за клапата, от там беше проблема
Знам колега щото и аз бях на този хал

- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
Vil написа:Еми аз не съм много голям спец, но от това което разбирам, изравнява налягането в картера и сигурно върщи и други неща, когато мембраната на тоя клапан е скъсана влиза допълнително въздух и заради това са колебанията при ниски обороти, майстора ми каза че тази клапа се води консуматив на този двигател и било нормално смяната и на 3-4-5 години, тази която изкарахме също не беше оригиналната на колата. Като цяло обаче след ремонта освен че изчезнаха колебанията при ниските обороти, колата ми ускорява и по добре, въобще поведението и се подобри, и съм убеден че не си внушавам
Точно така
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Колеги като ида в сервиза коя клапа да им кажа точно да погледнат!? Как се казва то4но,защото и при мен прави някви такива изцепки и ме дразни 

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Колега колко ти излезе смяната на тази клапа. Аз съм с М40 1.8 двигателя и мисля, че имам същия проблем. Симптомите са както ги описваш.
Drift machine ....
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Колега,и мен ме интересува цената и дали може и при 320-ката да е същия проблема,ако клати някой път обороти като е студена?
аз по горе в една друга тема бях описал процедурата но и тук ще драсна: значи ремонта е доста сложен разголбяват се сто неща горе доло работа за около 1 ден за двама човека, аз съм от Добрич и платих за това 100 лева, самата клапа стружа 60 или 80, забравих точно, друг голям проблем е че тръбичките над клапата които също се демонтират и монтират са много лесно чупливи и има голям риск да трябва да си купите комплекта който е 150 лева, моя майстор за щастие успя да го направи без да ги счупи така че си спестих тези пари. общо взето съм много доволен след смяната на клапата, определено има ралзика в поведението на колата ми.
- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
vlado320 написа:Колега,и мен ме интересува цената и дали може и при 320-ката да е същия проблема,ако клати някой път обороти като е студена?
Да може от това да е. А относно цената и е около 80лв. ама за да я смениш трябва да свалиш целия смукателен колектор.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2