ABS Сензор ... Смених до но грешката остана

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

ABS Сензор ... Смених до но грешката остана

Мнение от vvaskoo » 11 Апр 2011, 22:51

Колеги , предният ми десен АБС сензор беше заминал и го смених преди няколко дена . Проблема обаче е че грешката си остана да свети . Също така имаше нещо много съмнително , старият ми сензор беше с 3 пина и беше сив а новият е с 2 пина и е син . Проверих го по ПН и всичко отговаряше . Сензора е ОРИГИНАЛЕН , купуван от БМВ !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: ABS Сензор ... Смених до но грешката остана

Мнение от slitter » 11 Апр 2011, 22:53

А каква е точно изписваната грешка???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 11 Апр 2011, 22:56

slitter написа:А каква е точно изписваната грешка???

Не съм я закачал на диагностика , но на таблото светят АСЦ-то и АБС-а а по някой път и ръчната свети но това се случва доста рядко
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 11 Апр 2011, 23:09

Колега, според мен са две причините ти за тези главоболия.
Сменил си грешния датчик.... или просто не си улучил правилния датчик за твоята кола.
Можеш да започнеш с година и модел, евентуално вин и ще ти покажем точния датчик за твоята кола.
Това че единият е с 3 а други с 2 пина, син/сив означава според мен че си взел по-нов, а е трябвало да вземеш по-стария.
А това че е оригинален - поздравления - гледай и следващия да е такъв.
И направи една диагностика - така по-лесно ще разбереш кой е точно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 11 Апр 2011, 23:13

Проблема съм сигурен че идва от преден десен датчик щото като сменяхме главината майстора отряза стария без да иска и грешката веднага светна . Интересното беше че като проверих Парт номера на въпросният сензор ми каза че става за моята кола . Според мен проблема с пиновете идва от АСЦ и ДСЦ ... сигурно има някаква разлика и в датчиците , поне аз така мисля . И последно има ли 328ци със ДСЦ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 11 Апр 2011, 23:27

Не бъди сигурен в нищо без доагностика! Направи я и веднага ще ти каже какво и е??? Караш ни да гадаем, не сме врачки!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 11 Апр 2011, 23:33

vvaskoo написа:Проблема съм сигурен че идва от преден десен датчик щото като сменяхме главината майстора отряза стария без да иска и грешката веднага светна . Интересното беше че като проверих Парт номера на въпросният сензор ми каза че става за моята кола . Според мен проблема с пиновете идва от АСЦ и ДСЦ ... сигурно има някаква разлика и в датчиците , поне аз така мисля . И последно има ли 328ци със ДСЦ?

Колега... да не говоря лошо за майстора ама да ти отреже без да иска датчика си е като вица за едноръкия с кюфтетата.
А и след това да ти сложи от сините вместо то сивите датчици и да ти каже че става, макар че нито пиновете нито цветовете отговарят си е просто "голямото Ибане"
За мен диагнозата ти е : Смени майстора и всичко ще се оправи :)
И да - има 328-ци и с ДСЦ и 328-ци с АСЦ.
Въпрос на години е , въпрос на екстри е, въпрос на донори не рядко също !
Така че вземи си датчик със същия парт номер, намери си някой майстор читав да ти го смени и ще се оправи всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 12 Апр 2011, 8:33

всичко ще се покаже на диагностиката ... не помня дали трябваше задължително да се зачисти грешката (а съм сменял два датчика), но е напълно вероятно или да си взел датчик, който не е за твоята кола, или не си сменил верния датчик.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 12 Апр 2011, 22:28

vvaskoo написа:..........майстора отряза стария без да иска и грешката веднага светна .

Васе,ти да не ходиш при някой пакистанец е :bang: ?Ако искаш ще ти дам координати на майстор Българин!
Тоя датчик не е за твойта кола :idea:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 12 Апр 2011, 22:30

karnak написа:
vvaskoo написа:..........майстора отряза стария без да иска и грешката веднага светна .

Васе,ти да не ходиш при някой пакистанец е :bang: ?Ако искаш ще ти дам координати на майстор Българин!
Тоя датчик не е за твойта кола :idea:

:mhihi: Хахаха не бе . Майстора ми е много добър приятел и не ми е взел стотинка за всичките пъти когато ми е оправял колата . Просто се получи доста нелепо щото напъваше нещо с отвертката и без да иска нацели сензора
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 15 Апр 2011, 13:25

Аз пък си сложих за 50 лева некъв датчик менте и ми работи вече няколко месеца без проблеми. Иначе наистина си трябва диагностика, за да се види точно кой е. Колкото до това какъв модел е... при колите с DSC, датчика е друг... единиа беше с 2 кабела, другия с 3, но не помня точно за кой модел, кой е.
П.С. И грешката дори и след като го смените няма да угасне веднага, а след 100-ина метра пробег примерно.

Потребител
Аватар
Кара: s16b20,m50b20
Мечтае да кара: с книжка

Мнение от dokt0ra » 15 Апр 2011, 20:27

ckrumov написа:Аз пък си сложих за 50 лева некъв датчик менте и ми работи вече няколко месеца без проблеми. Иначе наистина си трябва диагностика, за да се види точно кой е. Колкото до това какъв модел е... при колите с DSC, датчика е друг... единиа беше с 2 кабела, другия с 3, но не помня точно за кой модел, кой е.
П.С. И грешката дори и след като го смените няма да угасне веднага, а след 100-ина метра пробег примерно.

Ама точно веднага трябва да изгасне.. това с карането ..са някакви митове.Изобщо лампата примигва ли след даване на контакт...или свети постоянно....Бре точно си за диагностика .. да се види какво се получава.Стария датчик пазиш ли го.. това със жиците че са резнати не е проблем...оправя се по-лесно от колкото да ходя до магазина да купувам друг.
бяло бяло ,защо не си червено....

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 16 Апр 2011, 4:12

аз два датчика смених. преден десен и заден ляв. поръчах ги от И-Бей и ми стъпиха по 12 евро с доставката. вече втора година си бачкат на 6. искам да кажа че когато ми замина задният тогава светна лампата на ръчната. при заминал преден лампата на ръчната не светеше.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Назад към E46