Питане за тампоните на носачите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Питане за тампоните на носачите

Мнение от majstorapetkov » 26 Мар 2011, 13:04

Да, ако си с оригиналните тампони измери най- добре вътрешния диаметър на стойката- 60 или 66, трябва да бъде.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 27 Мар 2011, 21:58

dr.peshev написа:Това ли се мери?!Предстои ми смяна на носачи и тампони и не знам кое да меря!Иначе моята е 04.1999 и съм 99% сигурен,че е 60мм,но кое да измеря не знам?!

Влез с ВИН-а на колата в realoem.com, там ще ти покаже с кои тампони си.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 28 Мар 2011, 15:51

Странно. Оказа се че синята част на тампона беше влязла по-навътре на носача и се беше подвадила от черната :shock: . Свалих тампона и наместих 2-те чсти, но се оказа че се образувал малък луфт на шестоъгълника. Като сглобя всичко и пусна колата на гумите, и хвана гумата и почна да я бутам напред назад, се появява луфт от около 1-2мм наляво и надясно между синята част и шестоъгълника на носача. Опитвах се да го снимам с телефона, но нищо не излезе. Хубвото част е че колегата от който ги бех купил обеща да ги смени. Каза сваляш, пращаш със Еконт и ги сменяме. При това го питах дали може след 2-3 месеца като сменям цялото окачване че луфта е мноо малък у каза "няма проблем".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 05 Апр 2011, 16:45

66!Всички стари модели са със сменени!Оказа се,че в Германия са привикали всички за смяна на тампоните! :lalala:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Апр 2011, 11:19

Колеги някой сам сменял ли си е тампоните на носачите да опише процедурата. Гледам са на 2 болта към купето, но свалянето и поставянето на нови изисквали специален инструмент за набиването в края на носача?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Апр 2011, 11:26

Аз ги смених сам - сложих Powerflex (там е бая по-сложно). За нормални тампони не ти трябвава никакъв инструмент - като развиеш двата болта, които държат скобата на тампона, разклащаш по-силно, убеждаваш го с чук да излезе и си ти. Ако си достатъчно сръчен ще ги смениш сам за под 1 час пред блока дето се вика... Носача може да си остане на колата - само сваляш гумата.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 14 Апр 2011, 11:42

То при Powerflex е същото. Аз мойте ги смених за по-малко от час. Сваля се само гумата, кората и има една трапецовидна греда под двигателя. Тя е на 4 болта. После отвърташ стойкта и избиваш с чука. При Powerflex разликата е че ти трябва преса за да набиеш външната част на тампона на стойката за тампона.
П.П. Ако слагаш Powerflex или някякви подобни, не забравяи да ги намажеш обилно с грес преди монтажа. Така ще влязат както пирон в кисело мляко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radenko » 14 Апр 2011, 22:05

колега за размера за който питаш си го пише в сайта със схемата която си дал под номер 7 ,пише че е 66мм долу в обясненията

Предишна

Назад към E46