Питане за тампоните на носачите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Питане за тампоните на носачите
Да, ако си с оригиналните тампони измери най- добре вътрешния диаметър на стойката- 60 или 66, трябва да бъде.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
dr.peshev написа:Това ли се мери?!Предстои ми смяна на носачи и тампони и не знам кое да меря!Иначе моята е 04.1999 и съм 99% сигурен,че е 60мм,но кое да измеря не знам?!
Влез с ВИН-а на колата в realoem.com, там ще ти покаже с кои тампони си.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Странно. Оказа се че синята част на тампона беше влязла по-навътре на носача и се беше подвадила от черната
. Свалих тампона и наместих 2-те чсти, но се оказа че се образувал малък луфт на шестоъгълника. Като сглобя всичко и пусна колата на гумите, и хвана гумата и почна да я бутам напред назад, се появява луфт от около 1-2мм наляво и надясно между синята част и шестоъгълника на носача. Опитвах се да го снимам с телефона, но нищо не излезе. Хубвото част е че колегата от който ги бех купил обеща да ги смени. Каза сваляш, пращаш със Еконт и ги сменяме. При това го питах дали може след 2-3 месеца като сменям цялото окачване че луфта е мноо малък у каза "няма проблем".

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
66!Всички стари модели са със сменени!Оказа се,че в Германия са привикали всички за смяна на тампоните! 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колеги някой сам сменял ли си е тампоните на носачите да опише процедурата. Гледам са на 2 болта към купето, но свалянето и поставянето на нови изисквали специален инструмент за набиването в края на носача?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз ги смених сам - сложих Powerflex (там е бая по-сложно). За нормални тампони не ти трябвава никакъв инструмент - като развиеш двата болта, които държат скобата на тампона, разклащаш по-силно, убеждаваш го с чук да излезе и си ти. Ако си достатъчно сръчен ще ги смениш сам за под 1 час пред блока дето се вика... Носача може да си остане на колата - само сваляш гумата.
Si non confectus, non reficiat.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
То при Powerflex е същото. Аз мойте ги смених за по-малко от час. Сваля се само гумата, кората и има една трапецовидна греда под двигателя. Тя е на 4 болта. После отвърташ стойкта и избиваш с чука. При Powerflex разликата е че ти трябва преса за да набиеш външната част на тампона на стойката за тампона.
П.П. Ако слагаш Powerflex или някякви подобни, не забравяи да ги намажеш обилно с грес преди монтажа. Така ще влязат както пирон в кисело мляко.
П.П. Ако слагаш Powerflex или някякви подобни, не забравяи да ги намажеш обилно с грес преди монтажа. Така ще влязат както пирон в кисело мляко.
колега за размера за който питаш си го пише в сайта със схемата която си дал под номер 7 ,пише че е 66мм долу в обясненията
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2