верига на ti
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
верига на ti
здравейте колеги.въпроса ми е следният възмоно ли е да се смени веригата на този модел(316ti) без наличието на специализиран инструмент който навсякъде препоръчват и ако някой го е правил да сподели опит и проблеми с това занимание.благодаря предваритено
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Re: верига на ti
Колега , защо искаш да сменяш веригата
Кой е направил заключение ,че е за смяна. на колко Км е колата ?

gocho_ написа:Колега , защо искаш да сменяш веригата![]()
прав си не е прескочила ,но има 5,5 компресия и върти на отворени клапани.закачих я на комп. няма грешки по електрониката

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Колега искай компетентно мнение от 2-3 места и започвай наред да търсиш евентуалния проблем !!!

Естествено че се сменява веригата. Аз смених мойта на 150,000км и имаше доста подобрение във вървежа, паленето и звука. (колата е на 150000 с история). Веригата с времето се разтяга + това има обтегач който започва да тече или изпуска изцяло а изпусне ли.... оттам прехвърля веригата = 5.5 компесия и нови клапани.
Веригата и обтегача не са скъпи изобщо за М43. Имаше варианти верига 30лв и обтегач 60 или нещо такова но аз взех оригинални. Използва се щифт за контра на коляновия вал който се намира под колекторите и има пластмасова капачка в дупката за него. Свалят се доста неща включително и климатика май и стойката му ако не се лъжа защото имаше 1 голт зад нея. Абе доста работа и си трябва добър и опитен майстор. При смяната трябва да се сменят всички гарнитури на капаците. Източва се антифриза (пада термостата) и т.н.
Дано да съм помогнал. Ако има въпроси на ЛС.

Веригата и обтегача не са скъпи изобщо за М43. Имаше варианти верига 30лв и обтегач 60 или нещо такова но аз взех оригинални. Използва се щифт за контра на коляновия вал който се намира под колекторите и има пластмасова капачка в дупката за него. Свалят се доста неща включително и климатика май и стойката му ако не се лъжа защото имаше 1 голт зад нея. Абе доста работа и си трябва добър и опитен майстор. При смяната трябва да се сменят всички гарнитури на капаците. Източва се антифриза (пада термостата) и т.н.
Дано да съм помогнал. Ако има въпроси на ЛС.

значи отдавна не съм писал но да споделя че 4-ри зъба на веригата не умъртвяват клапаните ,защото викнах едни големи специалисти ,които веднага искаха да скубят жестоко ,,..глави,,....пари ,, проблема на този момент беше разпаднат маслен филтър след като почистих добре двигателя отвътре колата е като нова.... до вчера
сега има дръг проблем няма импулс на дюзите и не ще да запали с бензин от резервоара.някой ако има някакви идей че тази с компютъра не ми се нрави особенно
сега има дръг проблем няма импулс на дюзите и не ще да запали с бензин от резервоара.някой ако има някакви идей че тази с компютъра не ми се нрави особенно
8 мнения
• Страница 1 от 1