DSC + Сензор за дъжд + Спирачките

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Re: DSC + Сензор за дъжд + Спирачките

Мнение от Ciki » 11 Апр 2011, 22:08

Ето от къде идва цялата въпросителна...

Очевидно не си измислям... а дали е вярно всеки сам да прецени...

http://www.youtube.com/watch?v=ikM3JIDf ... 0A&index=9

P.S. Thanks @ mistyrain

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 11 Апр 2011, 22:52

Колега, май много реклами гледаш и не ги разбираш :)
Това си е просто реклама на БМВ и по-точно как е направена самата реклама.
Според мен идеята е не да демонстрират новото DSC, ABS или определена система, а при тежки условия да покажат колко надеждна кола е.
ABS-a работи по абсолютно същия начин било то на сухо, лед, вода или в космоса ако искаш :)
Всъщност, дори идеята на АБС-а не е да намали спирачния път, а да не загубиш управлението на автомобила.
За мен лично това е една от системите който не навиждам - точно поради причината че колата спира по-малко !
А относно DSC-то - няма никакво ама абсолютно никакво значение кога го включваш или изключваш за автомобила стига да можеш да го овладееш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 11 Апр 2011, 23:27

Колега, не претендирам да разбирам каквото и да е било, просто поставям под въпрос нещо което не ми е ясно с надеждата, че ще има по компетентни от мен за да обяснят...

Извинявам се, че питам... баси :banghead:

Поразрових се насам натам...чичко Гугъл върши чудеса и ето какво открих...:

За протокола: Това не си е
"просто реклама на БМВ и по-точно как е направена самата реклама."
...и тълкованията ти
Според мен идеята е не да демонстрират новото DSC, ABS или определена система, а при тежки условия да покажат колко надеждна кола е.
са малко... как да го кажа така, че да не се засегнеш незнам...

И пак за протокола: Системата доколкото разбрах се води: Brake Drying

Brake Drying. Acting on input from the rain
sensor (an element of the rain-sensing
windshield wipers), the pads are periodically
brought up to the rotors – just enough to
eliminate any film of water between pads
and rotors, but not enough to cause any
brake application.

Източник: BMWUSA сайта

Още по темата и как точно работи тази система може да чуете тук -> http://www.youtube.com/watch?v=YrdvS3qnDLA

Само не разбрах тази система в кои модификации се внедрява и дали Е46 е в списъка...продължавам да ровичкам...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 11 Апр 2011, 23:38

S7 написа:И за да не излиза че някой се заяжда с някой е хубаво да се споделят такива теми а не да казваме че един чул друг не видял :lalala:
Принципно се стига до извода че сензора за дъжд няма нищо общо с спирачките и че дсц-то се вкл. когато и да пожелаем :D нали така :lalala:

Виж преди твоя пост какво съм пуснал...и пак помисли в/у изводите които ще си направиш ;)

И стига с това DSC за него стана ясно вече каква Ви е практиката пък и @Слави посочи точната тема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mili4uk » 11 Апр 2011, 23:44

И пак колега... не се заяждам а просто ти казвам - нищо общо няма АБС-а и ДСЦ-то с това.
Тази система я няма Е46- излиза първо при Х5
И това е системата която като си пуснеш чистачките или по-точно този рейн сензор ти засече капки, натиска съвсем леко - неуловимо за шофьора спирачно усилие на импулси за да изсуши дисковете.
И не знам кое не разбра. кое ти е чудното на това което ти казвам ! За да не излезе като заяждане от твоя страна, кажи ти как я разбираш рекламата ?!

http://www.mbusa.com/mercedes/vehicles/ ... 184335____

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 12 Апр 2011, 0:00

mili4uk написа:И пак колега... не се заяждам а просто ти казвам - нищо общо няма АБС-а и ДСЦ-то с това.

Колега кажи ми къде видя да споменавам, че имат нещо общо? и въпреки, че в 2 от постовете изрично го подчертах, че това са 2 различни въпроса от всички коментирали по темата май само ти не разбра.

mili4uk написа:И това е системата която като си пуснеш чистачките или по-точно този рейн сензор ти засече капки, натиска съвсем леко - неуловимо за шофьора спирачно усилие на импулси за да изсуши дисковете.
И не знам кое не разбра. кое ти е чудното на това което ти казвам !

Както и да е ... важното е, че се оказа вярно това което бях чул, чел или каквото и да е там...

П.С.:

mili4uk написа:За да не излезе като заяждане от твоя страна, кажи ти как я разбираш рекламата ?!

Колега, далеч съм от мисълта да се заяждам или иронизирам които и да е било за каквото и да е било...
Питах като бял човек (надявам се) елементарен въпрос които ми бе интересен за да изясня за себе си това което съм или не съм разбрал ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mili4uk » 12 Апр 2011, 0:10

възможно е колега. Важното е че обогати знанията си от слухове в сигурни неща :)
Малко инфо още което знам аз... тази екстра мисля че я има стандартно във всички модели от 2005'та ако не се лъжа 6-таци.
За другите май е екстра. Тук това са слухове който си мисля че аз трябва да обогатя евентуално :)
Отделно от това, върви както ти казах с PBP - като отнемеш рязко газта пак прави лек допир за по-добро спиране без значение от метеорологичните условия :)

А и колега, не съм расист - без значение дали си бял или не - пак ще ти отговоря по същия начин. Аз рекламата я разбирам така и смея да твърдя още веднъж с риск дори да се изложа, че не е реклама на една или друга система за сигурност. накратко - Ultimate Machine - enojy it ;) :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 12 Апр 2011, 0:23

mili4uk написа:...Отделно от това, върви както ти казах с PBP - като отнемеш рязко газта пак прави лек допир за по-добро спиране без значение от метеорологичните условия :)

Това доколкото ми е известно се води различна система от Brake Drying и по скоро се казва Brake Ready, но дали вървят заедно или са отделни features нямам идея...

mili4uk написа:.... ,че не е реклама на една или друга система за сигурност. накратко - Ultimate Machine - enojy it ;) :driving:

Съдейки по видеото както и по коментара от този които говори според мен си е чиста реклама на тази екстра...друг е въпроса, че другата половина от клипа си е чист маркетинг по създаването на клипа според мен, но това едва ли има значение...

Предишна

Назад към E46