Счупен стартер на БМВ е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- alex_777
- Потребител
-
- Кара: БМВ
Счупен стартер на БМВ е46
Здравейте колеги.
Търсих във форума, но не успях да намеря проблем приличащ на моя.
Всъщност проблемите са 2 и се чудя дали може да има връзка между тях.
Колата ми е 320 Д, 150 к.с. 2001г.
Преди няколко дни усетих, че при завъртане на стартера колата пали по-трудно, т.е. явно стартера беше почнал да върти по-лошо. Предположих, че е акумулатора, но след като го проверих той се оказа здрав.
Първоначално при завъртане на ключа стартера въртеше трудно, а в последствие започна да вади и шум - дращене.
Свалихме стартера и се оказа, че част от корпуса му е счупен. Извадихме парчето, взех работещ стартер втора употреба и го монтирахме.
При първите няколко паления след монтажа на "новия" стартер - всичко беше ОК, но после пак ми направи проблем (при това майстора каза, че маховика е бил здрав , а луфта който е имало е бил незначителен). Сутринта тръгвам да паля колата, а той не може да завърти, след няколко опита с ключа, завъртя а в последствие и запали. (акумулатора е здрав) Забелязал съм, че когато колата е работила, като я изгася и завъртя стартера- веднага пали.
Втория проблем е загубата на антифриз (теч не мога да открия никъде). Възможно ли е, ако този проблем идва от главата, да оказва някакво влияние и на въртенето на стартера?
Благодаря ви.
Търсих във форума, но не успях да намеря проблем приличащ на моя.
Всъщност проблемите са 2 и се чудя дали може да има връзка между тях.
Колата ми е 320 Д, 150 к.с. 2001г.
Преди няколко дни усетих, че при завъртане на стартера колата пали по-трудно, т.е. явно стартера беше почнал да върти по-лошо. Предположих, че е акумулатора, но след като го проверих той се оказа здрав.
Първоначално при завъртане на ключа стартера въртеше трудно, а в последствие започна да вади и шум - дращене.
Свалихме стартера и се оказа, че част от корпуса му е счупен. Извадихме парчето, взех работещ стартер втора употреба и го монтирахме.
При първите няколко паления след монтажа на "новия" стартер - всичко беше ОК, но после пак ми направи проблем (при това майстора каза, че маховика е бил здрав , а луфта който е имало е бил незначителен). Сутринта тръгвам да паля колата, а той не може да завърти, след няколко опита с ключа, завъртя а в последствие и запали. (акумулатора е здрав) Забелязал съм, че когато колата е работила, като я изгася и завъртя стартера- веднага пали.
Втория проблем е загубата на антифриз (теч не мога да открия никъде). Възможно ли е, ако този проблем идва от главата, да оказва някакво влияние и на въртенето на стартера?
Благодаря ви.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Re: Счупен стартер на БМВ е46
Силно се съмнявам теча да има влияние на стартера.....теча си го има при доста модели на е46 провери пластамасовия тройник преди двигателя....там наи често губи антифриз и се изпарява при загрял мотор.....
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Ако има теч в цилиндрите, хидравличния удар по-скоро ще се отрази по бутала, клапани, вал... , но не и на корпуса на стартера. Нещо друго ще е....
- alex_777
- Потребител
-
bochogogogo написа:Силно се съмнявам теча да има влияние на стартера.....теча си го има при доста модели на е46 провери пластамасовия тройник преди двигателя....там наи често губи антифриз и се изпарява при загрял мотор.....
тройника го смених....
tosh написа:Ако има теч в цилиндрите, хидравличния удар по-скоро ще се отрази по бутала, клапани, вал... , но не и на корпуса на стартера. Нещо друго ще е....
Преди малко, пак не ми запали колата и я пуснах по енерция. Двигателя беше студен. Имам чувството, че изобщо не можа да ми превърти на скорост. Пробвах с трета, после 4та мисля, че и на 5та гумите не превъртяха, макар че наклон имаше и бях на асфалт. Може ли все пак това да има някаква връзка?! ((((
След като на скорост не ми запали и изгуби енерцията си поиграх с ключа и след няколко опита завъртя на стартер и запали.
Благодаря за мненията.
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Колега,тая кола май пълни цилиндър с антифриз.От там чупи стартерите може би, след няколко пробви да запалиш,изтласква водата от цилиндъра малко по малко, превърта коляновия вал и палиш!Към това заключение достигам след катоказа и чена скоростне превърта, не я насилвай да не изкривиш биела,че хидравличния удар не е та**к работа!
Аве надува ли маркучите,тая кола?
- alex_777
- Потребител
-
karnak написа:Колега,тая кола май пълни цилиндър с антифриз.От там чупи стартерите може би, след няколко пробви да запалиш,изтласква водата от цилиндъра малко по малко, превърта коляновия вал и палиш!Към това заключение достигам след катоказа и чена скоростне превърта, не я насилвай да не изкривиш биела,че хидравличния удар не е та**к работа!
Здравей колега.
Абсолютно си прав, днес установихме че проблема е именно там.
Още не зная каква е причинта, но проблема е именно този - пълни цилиндъра и съответно е доста трудно да завърти двигателя.
Предполагам, че клапана на капачката на разширителния съд е бил блокирал, след което системата е избила при гарнитурата на главата.
Надявам се, че ще трябва да сменя само гарнитурата, дано да не е нещо по-скъпичко ((((
Благодаря за мненията!!!
- alex_777
- Потребител
-
за съжаление главата също се оказа повредена ((((
някой ако продава глава за БМВ 320D 2002 150к.с. да пише.
някой ако продава глава за БМВ 320D 2002 150к.с. да пише.
7 мнения
• Страница 1 от 1