Перката пред радиатора!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Перката пред радиатора!
Здравейте! Тъй, като отскоро карам е46, 320Д след фейса и забелязах, че перката, която е пред радиатора и съм я виждал на много други БМВта, а и не само, аз я нямам. Някой може ли да ми каже защо?!?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Re: Перката пред радиатора!
ka4i написа:Здравейте! Тъй, като отскоро карам е46, 320Д след фейса и забелязах, че перката, която е пред радиатора и съм я виждал на много други БМВта, а и не само, аз я нямам. Някой може ли да ми каже защо?!?
Благодаря предварително!
Да не би да говориш за Виско съединителя?
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Не знам човече. Голяма перка с решетка, която се вижда и при затворен капак през бъбреците! Преди малко загледах едно бмв, като моето в квартала и си я има перката! С колата нямам проблеми (да чукна на дърво), работи си климатроника, но просто визуално забелязах липста на въпросната перка!
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега при едни я има при други не зависи от мотора.Тая перка е за климатика,при теб вътрешната перка изпълнява ролята и на двете.Всичко е ок,не се притеснявай.
п.п Т.Е. Притеснявай се само да не се прецака,щото тогава ще ти се стори не като за две а като за пет перки.. Не ме питай откъде знам:mhihi:
п.п Т.Е. Притеснявай се само да не се прецака,щото тогава ще ти се стори не като за две а като за пет перки.. Не ме питай откъде знам:mhihi:
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Имаш само една перка и тука се намира зад радиатора,като отвориш капака и се вижда кутията,някъде из тази кутия е че много пластмаса на тези баварци 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Писна ми да обяснявам ... ама то това е щото няма кой да чете...
320д - ръчка - 1 перка зад радиатора.
320д - автомат - 2 перки - една пред и една зад радиатора.
330д - без значение ръчка или автомат - 2 перки - една пред и една зад радиатора.
330д - без значение ръчка или автомат - 2 перки - една пред и една зад радиатора.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
чакаи и аз да не остана по назад да питам ... за 325и м54б25 2001г трябва ли да има перка за климатика ? сменявал сам мотора и на стария 1.9 беше със 1 перка ама на тоя мотор нз дали трябва да има и за климатика..мога да кажа само че на вкл. климатик след 1 мин на място колата загрява ?
в движение няма проблем ?

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
vitaliss написа:чакаи и аз да не остана по назад да питам ... за 325и м54б25 2001г трябва ли да има перка за климатика ? сменявал сам мотора и на стария 1.9 беше със 1 перка ама на тоя мотор нз дали трябва да има и за климатика..мога да кажа само че на вкл. климатик след 1 мин на място колата загрява ?в движение няма проблем ?
И при мен е една перка (електрическа) колега и нямам проблеми. При включена клима на място не знам защо ти загрява, но не трябва да е така. Да няма нещо сбъркано при монтажа на мотора?
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
нищо няма обаркано колата я карам вече година даже я докарах в италия и няма проблеми , перката ми е от 1.9 мотора евентоално от там да идва проблема но тя си е на степени нз... 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
vitaliss написа:нищо няма обаркано колата я карам вече година даже я докарах в италия и няма проблеми , перката ми е от 1.9 мотора евентоално от там да идва проблема но тя си е на степени нз...
А дали изобщо перката включва когато трябва,щото и мойта работеше по принцип ама като трябва да охлажда фреона и не зацикляше,просто си работеше едно такова наникъде

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
за степените наистина нз дали вкл. правилно или си работи както иска...на стария мотор като вкл климата перката вартеше постоянно а сега неварти нз може да имам проблем със нея
интересно ми стана само че това блокче кадето е закачено за пласмасата пред перката нз за степените ли служи управление ли е...ама опираше в двигателя и се наложи да му изместим мястото да може да не опира
нз на 2.5 точно как стои перката като се има на предвит че има дифузер ли как му се викаше
ако някои може да качи снимка кадето да се вижда м/у двигателя и перката как е мястото ще сам му мн благодарен 

- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
Dimitroff написа:Писна ми да обяснявам ... ама то това е щото няма кой да чете...
320I е също със две перки.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
до колкото сам гледал по снимки има и 325и със 2 перки има и със 1 перка...някои може ли да каже дали има разлика в перките на 1.9 и на 2.5 моторите по каталог радяторите до колкото си спомням излизаха едни и сащи
интересно че за този мотор няма много писано за 20-ка и за 2.8 има пак писано ама точно за 2.5 няма нищичко

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
когато колата е с виско има втора перка за климатичния радиатор
когато не е с виско перката е само една
няма значение от мотора
когато не е с виско перката е само една
няма значение от мотора

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
14 мнения
• Страница 1 от 1