Външни лайсни-боядисване?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Външни лайсни-боядисване?

Мнение от shark1986 » 05 Апр 2011, 12:55

Колеги да питам как да боядисам външните лайсни на купето на предната и задната броня и на страничните врати,че взеха да избеляват?Питах един бояджия и той ми каза,че не се боядисват защото боята се лющело много бързо,а имало някакви освежители.Обаче тия освежители пръсне ли ги вода и се отмиват и е за временно!Даите идеи! :)
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Re: Външни лайсни-боядисване?

Мнение от lyu_records » 05 Апр 2011, 13:18

Що не пробваш да ги изводниш и после пластификатор + черен мат авто боя. Другия вариант е да ги пръснеш с цвета на автомобила но става грозно, познат е така и лично мен не ме кефи. Та като са изводнени и пръснати с пластификатор няма да се обели боята :yes: приятелчето ми, за което споменах, че ги боядиса със цвета на колата вече няколко години няма ядове с боята. :yes:
Има пластификатор на спрей 13 лв струва за черен мат боя не знам. Можеш да отидеш на Симеон ако си от София там имаше специализиран магазин само за авто бои и да питаш момчетата, те би трябвало да знаят, те затварят и авто боя във флакони, ако си навит да си го правиш сам. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 05 Апр 2011, 21:17

lyu_records написа:Що не пробваш да ги изводниш и после пластификатор + черен мат авто боя. Другия вариант е да ги пръснеш с цвета на автомобила но става грозно, познат е така и лично мен не ме кефи. Та като са изводнени и пръснати с пластификатор няма да се обели боята :yes: приятелчето ми, за което споменах, че ги боядиса със цвета на колата вече няколко години няма ядове с боята. :yes:
Има пластификатор на спрей 13 лв струва за черен мат боя не знам. Можеш да отидеш на Симеон ако си от София там имаше специализиран магазин само за авто бои и да питаш момчетата, те би трябвало да знаят, те затварят и авто боя във флакони, ако си навит да си го правиш сам. :yes:

Не съм от София.Какво значи да ги изводня щото искам сам да си ги направя и да стане качествено и тоя пластификатор като основа ли действа?
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 05 Апр 2011, 22:30

Така :mhihi:
1. Взимаш водна шкурка 1 бр. фина и 1 бр груба. (номер според зависи, дали е на машина или на ръка), намокряш мястото, което ще обработваш и шкуриш първо с грубата и после ХУБАВО с фината.
АКО ГО ПРАВИШ С МАШИНА ВНИМАВАЙ С ОБОРОТИТЕ ТОВА Е ПЛАСТМАСА.
2. Купуваш си пластификатор (може и в кутия, може и на флакон, според зависи дали си имаш компресор с пистолет).
Пластификатора служи за да може после да не се обели боята, да залепи боята за ПЛАСТМАСАТА специално.
3. Взимаш си автобоя черен мат примерно и боядисваш. Ако искаш да ти станат лъскавки, взимаш черна боя (база) и после (лак) примерно, бе каквото ти е на сърце. Не всеки спрей боя става за тая работа!
Внимавай при шкуренето да не го надереш с едра шкурка защото после си личи. Ако това се случи надереш го, ще се наложи да пръскаш и с филер. :yes:
Не е сложно ще се справиш но се изисква търпение и нерви :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 05 Апр 2011, 22:55

lyu_records написа:Така :mhihi:
1. Взимаш водна шкурка 1 бр. фина и 1 бр груба. (номер според зависи, дали е на машина или на ръка), намокряш мястото, което ще обработваш и шкуриш първо с грубата и после ХУБАВО с фината.
АКО ГО ПРАВИШ С МАШИНА ВНИМАВАЙ С ОБОРОТИТЕ ТОВА Е ПЛАСТМАСА.
2. Купуваш си пластификатор (може и в кутия, може и на флакон, според зависи дали си имаш компресор с пистолет).
Пластификатора служи за да може после да не се обели боята, да залепи боята за ПЛАСТМАСАТА специално.
3. Взимаш си автобоя черен мат примерно и боядисваш. Ако искаш да ти станат лъскавки, взимаш черна боя (база) и после (лак) примерно, бе каквото ти е на сърце. Не всеки спрей боя става за тая работа!
Внимавай при шкуренето да не го надереш с едра шкурка защото после си личи. Ако това се случи надереш го, ще се наложи да пръскаш и с филер. :yes:
Не е сложно ще се справиш но се изисква търпение и нерви :yes:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Колега велик си :yes: БЛАГОДАРЯ ЗА ОБЯСНЕНИЕТО!!!
ИзображениеИзображение

Е36 Fanatic!
Аватар
Кара: E36 328i; E30 316i; E38 740i; E36
Детайли за колата: M52B28; M40B16; M62B44; M43B16

Мнение от ///Leonix » 05 Апр 2011, 23:02

Колега, виж и тази тема от подфорум Е36. Обсъждано е точно това.
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 06 Апр 2011, 1:15

Смени бояджията :yes: търси такива дето боядисват пластмасите на скутери или мотори,другия вариант е отиваш в магазин за бои и искай да ти дадът някой хубав грунд за пластмаса,пръскаш на 3-4 ръце и си 6 аз така направих с бъбреците и стана перфектно :lalala: Универсален пластификатор го взех за 10 кинта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 06 Апр 2011, 16:58

S7 написа:Смени бояджията :yes: търси такива дето боядисват пластмасите на скутери или мотори,другия вариант е отиваш в магазин за бои и искай да ти дадът някой хубав грунд за пластмаса,пръскаш на 3-4 ръце и си 6 аз така направих с бъбреците и стана перфектно :lalala: Универсален пластификатор го взех за 10 кинта.

Хубав пластификатор на флакон = 13 лв., пластификатор = грунд за пластмаса. :yes:
И колега пусни картинки как е станало :yes:

Назад към E46