Светлинен индикатор за скоростна автоматична кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nombre
- Потребител
-
- Кара: E46 320D touring
Светлинен индикатор за скоростна автоматична кутия
знае ли някои нещо за тази светлина какво значи и каква е причината да свети
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Светлинен индикатор за скоростна автоматична кутия
Казва, че има проблем със скоростнта кутия.
Ако след рестартиране не изгасва, трябва по най-бързия начин да ходиш на диагностика (респективно -сервиз).
Ако след рестартиране не изгасва, трябва по най-бързия начин да ходиш на диагностика (респективно -сервиз).
- nombre
- Потребител
-
след рестартиране изгася. въпросът ми е каква може да е причината. някои може да знае нещо от опит
Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Ако кутията нормално сменя предавки проблемът може да е от някой датчик по нея. При всички случаи ще си изпее всичко при една диагностика.
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
здравеи колега на мен лятото ми светна тази лимпа и ходих при един маистор за кутии намира се до русе село мартен казва се Любен при мен компютара,клапан за налягане на маслото в кутията и редуктор на 4-та скорост ремонта ми излезе около 1200 лева.дано при теб да е нещо по дребно и по евтино успех и пиши какво беше като я оправиш 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
На старата Е46ца преди две години ми е светвала веднъж...кутията влезе в авариен режим.
Загасих, изчаках 2-3 минутки, запалих и нямаше и помен от лампата!
2 години по-късни и дооооста навъртени километри - нямам никакви проблеми, така, че не се шашкай - не е задължително да има някакъв генерален проблем
Загасих, изчаках 2-3 минутки, запалих и нямаше и помен от лампата!
2 години по-късни и дооооста навъртени километри - нямам никакви проблеми, така, че не се шашкай - не е задължително да има някакъв генерален проблем

- nombre
- Потребител
-
rve написа:Ако кутията нормално сменя предавки проблемът може да е от някой датчик по нея. При всички случаи ще си изпее всичко при една диагностика.
направих диагностика и теста не отчете грешка или някакъв проблем. но изникна нещо друго при превключване между 2-ра и 3-та скорост се получава едно форсиране там теста отчете малка разлика в оборотите между предавките. според маистора има вероятност при смяна на маслото да се реши проблема (ако му е паднал вискозитета) ако не ще бъда много тъжен
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Принципно на автоматиците си е направо задължително да се смени маслото... така че го направи.
Si non confectus, non reficiat.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Принципно на автоматиците си е направо задължително да се смени маслото... така че го направи.
Задължително е да се смени,но на време..Според мен,колегата първо да пробва с изчистване на грешката и тогава да сменя маслото,ако не стане-диагностика на кутията..щот ако има вече проблем в кутията няма смисъл от смяна на маслото

- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
колега на мен ми влизаше в авариен режим от 3-4 скорост след смяна на дебитомер проблена изчезна стана случайно защото колата не можеше да се изфорсира и нямаше мощност и трябваше да купувам дебитомер след смяната му всичко се оправи и аз мислех че проблима е в кутията така че не е лошо да пробваш с работещ дебитомар и диагностика
10 мнения
• Страница 1 от 1