320TD Compact overpower въпроси ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
320TD Compact overpower въпроси ?
Здравейте, колеги
Имам няколко въпросителни за евентуален ремап на въпросната печка. Колата ще се боядисва те първа, ще се поразглобява. Мисълта ми беше, че попроучих много незначително и забелязах, че има екземпляри с по над 200 коня. Представени са от различни фирми, които се занимават с chip tuning. Въпросът ми е каква мощност дава само след софтуерни манипулации този мотор, кой се занимава у нас със софт за него ? Каква е следващата стъпка, която налага и малко хардуер да се поизмени
Гонената цел е около 240 коня и няма да е първата такава сигурно, но е по-добре да питам и действам докато всичко е на части, а не да се разглобява многократно 

Имам няколко въпросителни за евентуален ремап на въпросната печка. Колата ще се боядисва те първа, ще се поразглобява. Мисълта ми беше, че попроучих много незначително и забелязах, че има екземпляри с по над 200 коня. Представени са от различни фирми, които се занимават с chip tuning. Въпросът ми е каква мощност дава само след софтуерни манипулации този мотор, кой се занимава у нас със софт за него ? Каква е следващата стъпка, която налага и малко хардуер да се поизмени

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: 320TD Compact overpower въпроси ?
Моля без спам по темата!
Ако някой има да казва нещо смислено и сериозно - да го казва/помага на автора - спама ще бъде изтриван!
Автора говори сериозно и не е някой 17-18 годишен младеж, който "мечтае"...да видим как ще протече всичко!
Ако някой има да казва нещо смислено и сериозно - да го казва/помага на автора - спама ще бъде изтриван!
Автора говори сериозно и не е някой 17-18 годишен младеж, който "мечтае"...да видим как ще протече всичко!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Предполагам, че мотора е комънрейл версията - демек 150 коня. Има колега от форума, който дава около 180 коня на колелата само със софтуерна модификация - турбината му не пренадува (прави си стандартния надув), като цялата игра при него е с количеството подавано гориво. Това е по негови думи. Та предполагам, че с много изфорсирани настройки на софтуера и доста изпържена турбина спокойно можеш да минеш 200 коня със стоковите части, но на цената на голямо износване (предполагам това си го знаеш). 200-210 коня е предела на стоковия мотор според чуждите форуми. За 240 коня предполагам, че ще трябват и хардуерни промени по мотора - най-вече горивната помпа и турбото трябва да се сменят.
Si non confectus, non reficiat.
Благодаря първо на Dimitroff, че ми отключи темата. Предния автомобил беше 330xd. Имах адски много проблеми и реших да го продам. 320td- то вече ми е готово за пребоядисване, т.е. с пълна подготовка до кит е цялото. Не ме интересуват адски парите. Няблюдавам от година няколко проекта в bmw-syndicat-а. Имам чип до 204 коня със заводски сетъп и поради тази причина пуснах темата. Искам повече просто и се чудя какво още ще сменяме, защото ми ги гарантираха при много малки ъпгрейди на мотора. 330xd - то ми е струвало за около 10000 километра около 8000 лева и за мен е най-грозния автомобил, който съм карал. Не бяха дюзи от нафтата на Лукойл, не бяха помпи, не бяха скорости, съединители, комп...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Мога да ти дам един съвет, който за доста хора ще прозвучи много гадно... "Едно магаре каквото и да го правиш от него кон не става".... Като искаш "рейсърска" кола си вземи Мка, а не се занимавай с малки дизели.... Парите които ще хвърлиш за надграждане на маслена, охладителна и горивна система, коляно мотовилков механизъм, лагери бутала, портване на глава... съединител, маховик, скорости и т.н. ще ти струват много време и нерви, а и пари.... И накрая ти гарантирам, че това което се получи няма да е трайно и ще си изплюе чаркълаците мотора за отрицателно време....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Zagy
- нафтения
-
Колега M-Technik - за какво ще се ползва колата ако не е тайна?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
184 Коня, ако не ме лъже паметта в момента, е най-мощната и последна 320Д която съм виждал (2010). Приемаме, че немеца я е спънал до толкова, за да може хората да си купуват и по-големите мотори. С ремап, вероятно наистина може да достигне до 200hp на колелата, но това е модел - сметни колко поколения след твоя. Мисълта ми е, че няма как да искаш твоя мотор да разполага с капацитета за 200 + конете които посочваш. Колегата 'LUCIFER'S' макар и името да подвежда,
добър съвет е споделил ...

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Келеша е твоя човек щом искаш индивидуален софтуер. И аз чакам да ремап-не моята, подготвил съм я 
Гонените коне няма да можеш да ги постигнеш само със софтуер, за пример ти давам 330d с турбина от X5 218 и доста обогатена дава около 250 коня на колелата.

Гонените коне няма да можеш да ги постигнеш само със софтуер, за пример ти давам 330d с турбина от X5 218 и доста обогатена дава около 250 коня на колелата.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
LUCIFER'S написа:Мога да ти дам един съвет, който за доста хора ще прозвучи много гадно... "Едно магаре каквото и да го правиш от него кон не става".... Като искаш "рейсърска" кола си вземи Мка, а не се занимавай с малки дизели.... Парите които ще хвърлиш за надграждане на маслена, охладителна и горивна система, коляно мотовилков механизъм, лагери бутала, портване на глава... съединител, маховик, скорости и т.н. ще ти струват много време и нерви, а и пари.... И накрая ти гарантирам, че това което се получи няма да е трайно и ще си изплюе чаркълаците мотора за отрицателно време....
Според мен колегата е адски прав, а и доста ще се приближиш до тази сума, която си хвърлил за ремонти по 330-та

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Само по темата, моля.
Въздържайте се от коментари от рода на - продай 20ката, купи 30ка и т.н. - автора е наясно с това, което се захваща...надявам се.
Въздържайте се от коментари от рода на - продай 20ката, купи 30ка и т.н. - автора е наясно с това, което се захваща...надявам се.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Загу или твоя колега нещо бая те е позасилил или ти нещо се обърка с тея коне на колела и моторZagy написа:Предполагам, че мотора е комънрейл версията - демек 150 коня. Има колега от форума, който дава около 180 коня на колелата само със софтуерна модификация - турбината му не пренадува (прави си стандартния надув), като цялата игра при него е с количеството подавано гориво. Това е по негови думи. Та предполагам, че с много изфорсирани настройки на софтуера и доста изпържена турбина спокойно можеш да минеш 200 коня със стоковите части, но на цената на голямо износване (предполагам това си го знаеш).200-210 коня е предела на стоковия мотор според чуждите форуми. За 240 коня предполагам, че ще трябват и хардуерни промени по мотора - най-вече горивната помпа и турбото трябва да се сменят.

P.s тоя колега да не е дето писа в една друга тема че пипал автоматите на БМВ

Последна промяна VRPerformance на 04 Апр 2011, 22:46, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
Написал съм това, което знам - това знам от колегата (нека сам си напише кой е). Познат е на хората тука покрай събора, а и въпросните коне са на колелата, не на мотора. Доколкото знам му е правена диагностика и налягането на турбото си е стоковото.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Ами хайде тогава да се покаже и да извади малко материал черно на бяло,че то така и аз мога да кажа че само с чип я правя 300коня 
А по темата споделям мнението на Луцифер,но ако момчето държи на много power може да пише на тунера който прави 60кс само с гориво,да му бутне и малко турбото и ето ги 240-250коня

А по темата споделям мнението на Луцифер,но ако момчето държи на много power може да пише на тунера който прави 60кс само с гориво,да му бутне и малко турбото и ето ги 240-250коня

13 мнения
• Страница 1 от 1