Ъпдейт на софтуера на таблото, възможно ли е!???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Ъпдейт на софтуера на таблото, възможно ли е!???
Въпрос към по-знаещите! Дали е възможен ъпдейт на софта на таблото???! Ясно е че той е модифициран с годините. Ако се изразявам правилно E46_KMB.С02, E46_KMB.С03, E46_KMB.С04 и т.н. NSC expert при прекодирането му ти дава възможност да избираш между тези варианти + допълнителни още файлове два мисля. Какво би станало, ако избереш по-новите. Ше се преебе ли таблото или ще възприеме новите неща? Как ви се струват тези размишления?
Последна промяна slitter на 24 Мар 2011, 1:27, променена общо 1 път
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ъпдейт на софтуера на таблото, възможно ли е!???
колега брату4ед ми работи в бмв сервис в германия.о6те като я купих колата од там ми говоресе за някакви подобрения на софта на таблото но тогава не разбирах а и не ме интересирало
.тие дни 6те го попитам за какво става вьпрос

Ako дадеш няква ценна информация всички ще сме ти благодарни!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
riki_ написа:колега брату4ед ми работи в бмв сервис в германия.о6те като я купих колата од там ми говоресе за някакви подобрения на софта на таблото но тогава не разбирах а и не ме интересирало.тие дни 6те го попитам за какво става вьпрос
ТИ сигурен ли си ,че е говорел за таблото а не за DME ъпдейт ?Незнам но не виждам какво да му се ъпдейтва на това табло.Интересна тема,ще мятам по едно око.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:Незнам но не виждам какво да му се ъпдейтва на това табло.Интересна тема,ще мятам по едно око.
Прави ми впечатление, че по-новите в годините модели имат някои допълнителни екстри. Например по-старите модели чека или въобще не работи, или ако работи отчита грешка само в изпускателната система (сонди, газове и т.н.). Ако ти се преебе например дебитомера или перката, или датчик някой въобще не реагира, нищо не свети, нито те информира. При по-новите не е така. Дори и грешка в нещо различно от сонда светка и те предупреждава. А и за мен просто ще е интересно дали е възможна такава манипулация. За скорости и двигател стана ясно, че се ъпдейтва, ма табло...... Са виждам, че има доста фърмове за таблото ето - http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... t_cluster/
Последна промяна slitter на 24 Мар 2011, 11:06, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
slitter написа:Gqbriel написа:Незнам но не виждам какво да му се ъпдейтва на това табло.Интересна тема,ще мятам по едно око.
Прави ми впечатление, че по-новите в годините модели имат някои допълнителни екстри. Например по-старите модели чека или въобще не работи, или ако работи отчита грешка само в изпускателната система (сонди, газове и т.н.). Ако ти се преебе например дебитомера или перката, или датчик някой въобще не реагира, нищо не свети, нито те информира. При по-новите не е така. Дори и грешка в нещо различно от сонда светка и те предупреждава. А и за мен просто ще е интересно дали е възможна такава манипулация. За скорости и двигател стана ясно, че се ъпдейтва, ма табло......
Добре де разбирам те какво имаш предвид,но всичко това според мен не се управлява по никакъв начин от таблото,а от някой от модулите

Имам идея кой може да знае ,явно не е видял темата още ,то не са 1 и 2-а де

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Да се надяваме, че по-знещите ще ни осветлят! И аз не съм сигурен, просто размишлявам.
7 мнения
• Страница 1 от 1