Шум от регулатора на налягане за AGR клапана

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 03 TOURING

Re: Шум от регулатора на налягане за AGR клапана

Мнение от sasho_80 » 06 Мар 2011, 2:03

Шума при мен изчезва щтом запаля колата, правиха ми някаква адаптация на дебитомера но незнам дали въобше работи дебитомера, на диагностиката излизат само две подгревателни свещти, прегледаха ушким всичко ама явно толко си разбират. в бмв ми поискаха 150 евро само да и направят диагностика, за тези пари щте си купя дебитомер нов. другото което забелязах е че колата като се движи на свободна даржи 877-883 оборота който постояно се менят в момента които спра на място оборотите стават 830-834. замислям се дали да си купя нов дебитомер, незнам какво да правя вече :banghead:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 06 Мар 2011, 17:02

При мен имаше шум като стържене за няколко секунди при изгасяне на двигателя с изолиран ЕГР.
За да нямате такъв шум ЕГР, трябва да направите следното:
1. Слагате винтче в синьо/черното маркуче /най- вероятно това вече сте го направили за изолирането му/.
2. Режете късото маркуче /около 10см/, което идва от тройника и влиза в ел. клапана на ЕГР-а.
3. Затапвате последното маркуче откъм тройника.

Идеята е вакума да не стига да този ел. клапан, който управлява така или иначе изолирания ЕГР.
П.С. Моето мнение е че ако колата е ок, по- добре да си е с работещ ЕГР. Ако решите все пак да свържете ЕГР-а трябва да покарате няколко дена преди да гледате колко пуши.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 03 TOURING

Мнение от sasho_80 » 06 Мар 2011, 23:16

явно трябва да купя нов дебитомер и да видя какво щте стане тогава. днес ми изпуши дори с изолиран ЕГР.
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E46