Вибрации или леко почукване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Вибрации или леко почукване
Здравейте колеги, от вчера имам много странен проблем. Разтърсих се из форума и гледам, че има доста теми за вибрации, чукане, тракане и т.н., но моето сякаш е по-различно, та ето за какво става въпрос:
Появи се някаква особена вибрация, която най-добре усещам в педала на газта. Не знам защо там. Усеща се като много слабо почукване и дори това почукване се чува много много слабо, когато карам по равен път без дупки
Няма връзка с оборотите на двигателя, а по-скоро с увеличаване на скоростта на движение вибрациите/почукванията зачестяват. Най-добре се усеща при скорост от 40 км/ч, а със 100 е толкова на често, че е трудно се определи като почукване вече. При висока скорост и спиране нямам вибрации или тресене във волана или педала на спирачките и от това веднага изключвам криви дискове, гуми, джанти и т.н.
Може би най-добре мога да го опиша, като заминало каре на кола с предно - ей такова е усещането, но по слабо и освен това не се влияе от това дали завивам или карам направо.
Ами, това е, малко мъгляво описание, ама пък ако някой се е сблъсквал с това ще се сети какво имам предвид и може да помогне. Ще ходя по сервизи тия дни, но още едно мнение не е излишно.
Появи се някаква особена вибрация, която най-добре усещам в педала на газта. Не знам защо там. Усеща се като много слабо почукване и дори това почукване се чува много много слабо, когато карам по равен път без дупки

Може би най-добре мога да го опиша, като заминало каре на кола с предно - ей такова е усещането, но по слабо и освен това не се влияе от това дали завивам или карам направо.
Ами, това е, малко мъгляво описание, ама пък ако някой се е сблъсквал с това ще се сети какво имам предвид и може да помогне. Ще ходя по сервизи тия дни, но още едно мнение не е излишно.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Вибрации или леко почукване
Виж да нямаш забито нещо в гумата. Камъче между грайфера, пирон, видия... Сиптомите са точно такива.
Хм,хм...
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Моджо написа:Виж да нямаш забито нещо в гумата. Камъче между грайфера, пирон, видия... Сиптомите са точно такива.
Ако е това ще напиша много подробно колко съм тъп и ще се извиня, че заемам място сред темите във форума!
Но идеята не е за изхвърляне и още утре ще огледам всички гуми много подробно.
- vanki4a
- Потребител
-
- Кара: е46.320и.
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: нормални !
и при мене го имам сащия проблем след като ми сложиха газовото усеща се едно чукане точно на педала на газта .питах момчетата които ми слагаха газовото и ми казаха че може да е от някакав клапан за бензиновите пари .
но ако разбереш от какво е проблема пиши колега се отарва и аз от това чудо 

4 мнения
• Страница 1 от 1