e46 318i - проблем с въздуховодите-Решен

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525D E60 LCI
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: М57N2 3.0 дизел 2008г. 240Hp Madness MotorSport

e46 318i - проблем с въздуховодите-Решен

Мнение от mdobri » 28 Юли 2010, 13:43

Здравейте приятели,
днес ми се случи странен проблем.Когато пусна вентилатора от въздуховодите духа само топъл въздух и даже замъглява стъклата.Налага се да пускам климатика за да може да се изчистят стъклата и да мога да виждам къде карам.Дори тогава(при включен климатик) усещам че в краката духа отново топло,без значение дали съм натиснал бутона за посоката на струята или не.Странен проблем за които реших да пиша -:).Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем или дали знае как се разрешава?
Колата е е46,1998г. М43,318i.
Благодаря предварително на всички отзовали се.... :bowdown:
Последна промяна mdobri на 24 Авг 2010, 15:07, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: e46 318i - проблем с въздуховодите

Мнение от Next » 28 Юли 2010, 17:38

И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло. :lol: Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 318i 99'

Мнение от ganecabul » 29 Юли 2010, 8:26

Има тема за вашите проблеми, потърсете в търсачката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Юли 2010, 9:37

Next написа:И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло. :lol: Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика :)

Ако не е от това дето ти е написал колегата провери ел. клапана щом при пуснат климатик ти духа топло в краката и на предния джам но го направи на 16-18 градуса значи проблема е в клапана може да е бушона или пък заял клапана или изгорял и да е отворен постоянно.
Провери го ако е от него ми пиши на ЛС. имам един клапан за твоята кола работещ.

Потребител
Аватар

Мнение от mdobri » 29 Юли 2010, 21:18

oci написа:
Next написа:И при мен беше се случило нещо подобно. Бях настройл градусите на 26-27 и на централните духалки духаше студено а на стъклата топло. :lol: Казаха ми ,че е нормално и да не правя на толкова високи градуси климатика :)

Ако не е от това дето ти е написал колегата провери ел. клапана щом при пуснат климатик ти духа топло в краката и на предния джам но го направи на 16-18 градуса значи проблема е в клапана може да е бушона или пък заял клапана или изгорял и да е отворен постоянно.
Провери го ако е от него ми пиши на ЛС. имам един клапан за твоята кола работещ.

Благодаря за отговора колега.
Къде се намира този клапан,дай някакъв номер да го видя в realoem!
Поздрави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 29 Юли 2010, 23:13

имаш ЛС

Потребител
Аватар

Мнение от mdobri » 26 Авг 2010, 9:01

mdobri написа:
oci написа:

Найстина oci беше прав.Проблема беше в клапана.Имаше заседнала пласмаса в него точно на отвора,в който влиза буталото и така той стоеше постоянно отворен.Отворих го ,почистих от боклука и пак затворих и всичко си тръгна както преди.
Благодаря на всички и по-специално на oci,за това че споделя знанията си в форума.
:bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 28 Авг 2010, 16:28

mdobri написа:
mdobri написа:
oci написа:

Найстина oci беше прав.Проблема беше в клапана.Имаше заседнала пласмаса в него точно на отвора,в който влиза буталото и така той стоеше постоянно отворен.Отворих го ,почистих от боклука и пак затворих и всичко си тръгна както преди.
Благодаря на всички и по-специално на oci,за това че споделя знанията си в форума.
:bchug:

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Re: e46 318i - проблем с въздуховодите-Решен

Мнение от bmw20009 » 11 Сеп 2010, 18:57

При мен пък духа доста слабо в долните отвори, при караката, усеща се само при мах-на вентилатора, иначе при другите си духа нормално :confused:
Не знам това нормално ли е, при вас така ли е?

Потребител
Аватар
Кара: e90
Детайли за колата: 320d

Мнение от SSSSS_1989 » 28 Яну 2011, 22:21

Аз например имам следния проблем. Случва ми се няколко пъти. Паля колата, тръгвам, работи си нормално парното, духа топло, но като мина около 70 км и се захлажда и почва да духа хладно. Климатроника ми е на 26 градуса настроен. По принчип рядко изминавам повече от 50 км с колата, но днес пътувах повече и ми се случи. След това на връщане се получи същото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 30 Яну 2011, 20:15

SSSSS_1989 написа:Аз например имам следния проблем. Случва ми се няколко пъти. Паля колата, тръгвам, работи си нормално парното, духа топло, но като мина около 70 км и се захлажда и почва да духа хладно. Климатроника ми е на 26 градуса настроен. По принчип рядко изминавам повече от 50 км с колата, но днес пътувах повече и ми се случи. След това на връщане се получи същото.

това е така колега защото след като караш 50-70 км или няма значение колко там щом достигне в купето въпросните 26 градуса които си му задал ел. клапана затваря и спира притука на топъл антифриз. Пробвай когато го направи това да вдигнеш температурата на 30 градуса и ще видиш как пак започва да духа топло.
Това е нормално нали идеята на климатроника е да подържа определена температура която му задаваш от упавлението на климатроника.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 31 Яну 2011, 13:22

Здравейте, бихте ли ми казали и на мен къде да погледа за този клапан, че при мен пък парното е много слабо. На колко и градуса да го сложа едвам си топли. Като врътна врътката между средните отвори на студено, струята е много силна, като обаче върна на топло, струята изчезва. Това не е на ауто ами на ръчно зададени. На ауто си духа само на прозореца и адски леко през другите отвори а на краката си е все хладно.

Назад към E46