Колеги имам две въпросчета
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Колеги имам две въпросчета
Колеги имам две въпросчета,1. откакто се застуди времето, когато дам на контак (колата е студена не е палена около 10-12ч) и се чува едно бучене някаде от ляво отпред,първоначално си мислех че е помпата-под шофьорската седалка,ама не е тя защото това бучена спира след около 30-40сек,а помпата се чува тихичко да си работи,но немога да установя от какво е?след като спре това бучене не се чува до следващият път до когато не съм палил дълго време колата-при студен старт на времето и двигателя.
2.След автомивка или влажно време на борд.компа ми показва че ми е изгорял десния фар,излизам гледам свети и след около 5мин и изгасва?Явно някаде се мокри,ама да ме ориентирате къде да огледам?
2.След автомивка или влажно време на борд.компа ми показва че ми е изгорял десния фар,излизам гледам свети и след около 5мин и изгасва?Явно някаде се мокри,ама да ме ориентирате къде да огледам?
Re: Колеги имам две въпросчета
Koлега, ега ти въпросите!
1. Помоли някой да запали колата вместо теб, а ти стой да видиш при двигателя откъде се чува!
2. След автомивката погледни дали не се е намокрило около буксите на кружките. Извади буксите, ако трябва, зачисти ги, погледни уплътненията при буксите - има такива, виж за оголени кабели! Има вероятност и кружката скоро да замине. Понкога стара кружка прави мизерии, променя се съпротивлението и лайтмодула го отчита!
Ей такива действия предприеми! По добре щеше да бъде, ако това беше свършил и ако не си могъл по елементарните начини да установиш какво се случва, тогава да пускаш нова тема! Не те укорявам, просто конструктивна критика! Успех! Ако се окаже нещо по-сериозно, пиши!
1. Помоли някой да запали колата вместо теб, а ти стой да видиш при двигателя откъде се чува!
2. След автомивката погледни дали не се е намокрило около буксите на кружките. Извади буксите, ако трябва, зачисти ги, погледни уплътненията при буксите - има такива, виж за оголени кабели! Има вероятност и кружката скоро да замине. Понкога стара кружка прави мизерии, променя се съпротивлението и лайтмодула го отчита!
Ей такива действия предприеми! По добре щеше да бъде, ако това беше свършил и ако не си могъл по елементарните начини да установиш какво се случва, тогава да пускаш нова тема! Не те укорявам, просто конструктивна критика! Успех! Ако се окаже нещо по-сериозно, пиши!
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Най-вероятно имаш печка, която се включва при студено време. Бученето е от нея най-вероятно.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Печката е от дясно по принцип и доста лесно се чува дали тя бучи.
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
и при мен е са6тото.ако колата не е палена 2 ,3 дни при тези температури като дам на контакт се 4ува един звук около 20 секунди някаде од лево и од зад.звука е като ламба преди да изгори. или вода и въздух да минават през марку4и.не знам как да го обясна поинаку 

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Точно така е колега,същото е,ама как да го обесня на колегите,а това да дам на контакт и някои да слуша го правих мн пъти и никои не може да ми каже от какво е,все пак не сядам за първи път на кола,а за крушките огледъх навсякъде преди да пиша и нищо не се вижа освен да сменя крушката и да пробвам с др.
Колега това ти е горе от ляво заслушай се като отвориш капака точно зад фара имаш едно малко като радяторче от него ти бучи така там имаш за подгряване на нафтата то бръмчи докато подгрява нафтата
BMW 320 D
Колеги и при мен се е случвало да се появява този звук - на мен ми звучи като замърсено вентилаторче /като на компютър/!
При мен се е случвало и при не чак толкова студено време, даже сега в студа изобщо не е "свирило". Доста се чудех какво е, но така и не стигнах до някакъв логичен извод. Не съм се сещал да отварям предния капак и да се заслушам дали е оттам, повече ми прилича да е издаван от нещо зад малката жабка вляво от волана /гледано от положението на шофьора/!
Не че помогнах нещо с този пос
т
При мен се е случвало и при не чак толкова студено време, даже сега в студа изобщо не е "свирило". Доста се чудех какво е, но така и не стигнах до някакъв логичен извод. Не съм се сещал да отварям предния капак и да се заслушам дали е оттам, повече ми прилича да е издаван от нещо зад малката жабка вляво от волана /гледано от положението на шофьора/!
Не че помогнах нещо с този пос

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
утре като стана и ще го проверя,дано да е от него и да се успокоя,мерси
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Най вероятно чувате парното и клапите които се отварят ... или може би са Те 

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Не е парното нито клапите звукът идва от вън и днеска го нямаше тоя звук.
11 мнения
• Страница 1 от 1