Колеги помогнете непонятен шум от двигателя!!!!!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Re: Колеги помогнете непонятен шум от двигателя!!!!!!!!
и според мен е паразитен шума, щом го има само при тези обороти. иначе колата изглежда да работи отлично. колата ти е супер и няма да съжаляваш. интересно ми е шума се е появил след като си сменил гърнето ли? ако е така провери дали е добре затегната двуцевката на гърнето. освен това има и един гумен пръстен който има ролята на тампон придържащ генерацията. има вероятност да се е откачил или откъснал. и последен съвет от мен, щом караш камиони намери един канал в някой гараж и заедно с някой твои приятел отидете и го помоли да форсира каот на клипчето. идеята е да си в канала и да прегледаш колата отдолу и да наблюдаваш генерацията, както и двигателя. дано да съм ти бил полезен с нещо

- toyo_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
- Мечтае да кара: E92 M3
Здравеите колеги!В тази пуста Англия канали няма.Поне наблизо до мен!То и да има заплащаш за ползването му нещо от сорта на 50-60 лири за ден,но най-близкият такъв е на 120 киломера от мен.Имам една идея но незная дали ще буде добра!Да си закупя комплект за повдигане на коластава дума за два триножника хидравличен крик и количка за плузгане отдолу под колата!Ето това http://www.halfords.com/webapp/wcs/stor ... yId_165727 .Дали ще е добра идеята да си го вземя и да надникна под кората на колата то ще се види дали е паразитен шум или от биелните лагери на коляновият вал.Поразрових се и намерих една статия на колега който е бил в Германия когато с приятеля си двамата са сменили черупчестите лагери и описал стъпка по стъпка как се прави и мисля че не е толкоз сложно.Претеснява ме само как ще сваля картера като гредата под картера ми пречи.То колегата спомена във неговата тема как да се свали картера като се повдигне двигателя 4-5см. но не е написал как го е повдигнал(какво е използвал)и дали има друг начин да се свали картера без да се вдига двигателя.Сметнал сам че за черупчести лагери,гарнитура на картера маско и маслен филтур ще ми ступи кам 130 паунда което е супер!В сервиза ми обявиха краина цена за смяна на лагерите на коляновия вал 550-600 паунда(само за работа )и се отчаях.Та искам да кажа всяка полезна информация как да сваля картера ше ми е доста полезна при положение че нямам повдигач(лебетка за двигател)само това което сам посочил горе като линк сам го поръчал и абсолютно всякакви клучове и отверки.Благодаря на всички за мнения които са писали!
Да се надявам, че ще получа още такива полезни съвети за да не ми се налага да пулня гушите на тези Англииски сервизджии ненормални.

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
кат отстраниш проблема кажи какъв е бил. ще ни е интересно да научим.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Клипа го слушах доста пъти и направо съм шок,много ми е интересно да разбера от какво може да се чува такова тракане.Zagy е прав не мисля ,че е при определени обороти а просто се получава резонанс и се чува шумът.По-интересно е от какво,ламарина едва ли много плътен звук,според мен е нещо по здраво (като тип метал) с много малка хлабина.
Имал съм подобен шум на старата кола но едва ли е такъв проблема (беше скоростната кутия).Ще слея с инерес резултата.
Успех на колегата дано е нещо тъпо и елементарно ,което няма да има нужда от особена поправка
Имал съм подобен шум на старата кола но едва ли е такъв проблема (беше скоростната кутия).Ще слея с инерес резултата.
Успех на колегата дано е нещо тъпо и елементарно ,което няма да има нужда от особена поправка

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- toyo_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
- Мечтае да кара: E92 M3
Колеги ураааааааааааааа!Реших проблема с помоща на колегата "Моджо"!!!За което хиляди благодарности!Шумът е идвал от лагерите!Отворих картера и един по един ги смених!Не бяха превартели за мое щастие(така поне мисля)но изглейдаха доста зле!Тези дни ще побликувам снимки на лагерите
))!Сега колата заспа!!!!Никакви умове.

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
колега възхищавам се на желанието и успеха ти

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колега шийките на вала бяха ли надрани, ако да се шлайфат се слага ремонтен комплект лагери, но пък от друга страна за тия пари където ти е излязла и да изтропа мотора ще вземеш 2 ръка един и си готов 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
toyo_bg написа:Колеги ураааааааааааааа!Реших проблема с помоща на колегата "Моджо"!!!За което хиляди благодарности!Шумът е идвал от лагерите!Отворих картера и един по един ги смених!Не бяха превартели за мое щастие(така поне мисля)но изглейдаха доста зле!Тези дни ще побликувам снимки на лагерите))!Сега колата заспа!!!!Никакви умове.

Хм,хм...
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Извинявай колега, но да не отварям друга подобна тема ще пиша в твоята.
При мен също се появи подобен проблем, от двигателя започна да се чува едно постоянно тракане което което е еднакво при какъвто и да е работен режим на двигателя, въпроса ми е възможно ли е това тракане да е от веригата, защото съм чувал че когато е за смяна се отпуска и започва да издава шумове.
При мен също се появи подобен проблем, от двигателя започна да се чува едно постоянно тракане което което е еднакво при какъвто и да е работен режим на двигателя, въпроса ми е възможно ли е това тракане да е от веригата, защото съм чувал че когато е за смяна се отпуска и започва да издава шумове.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2