Колеги помогнете непонятен шум от двигателя!!!!!!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Re: Колеги помогнете непонятен шум от двигателя!!!!!!!!

Мнение от taba4ko » 17 Ное 2010, 19:04

и според мен е паразитен шума, щом го има само при тези обороти. иначе колата изглежда да работи отлично. колата ти е супер и няма да съжаляваш. интересно ми е шума се е появил след като си сменил гърнето ли? ако е така провери дали е добре затегната двуцевката на гърнето. освен това има и един гумен пръстен който има ролята на тампон придържащ генерацията. има вероятност да се е откачил или откъснал. и последен съвет от мен, щом караш камиони намери един канал в някой гараж и заедно с някой твои приятел отидете и го помоли да форсира каот на клипчето. идеята е да си в канала и да прегледаш колата отдолу и да наблюдаваш генерацията, както и двигателя. дано да съм ти бил полезен с нещо
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
Мечтае да кара: E92 M3

Мнение от toyo_bg » 22 Ное 2010, 0:12

Здравеите колеги!В тази пуста Англия канали няма.Поне наблизо до мен!То и да има заплащаш за ползването му нещо от сорта на 50-60 лири за ден,но най-близкият такъв е на 120 киломера от мен.Имам една идея но незная дали ще буде добра!Да си закупя комплект за повдигане на коластава дума за два триножника хидравличен крик и количка за плузгане отдолу под колата!Ето това http://www.halfords.com/webapp/wcs/stor ... yId_165727 .Дали ще е добра идеята да си го вземя и да надникна под кората на колата то ще се види дали е паразитен шум или от биелните лагери на коляновият вал.Поразрових се и намерих една статия на колега който е бил в Германия когато с приятеля си двамата са сменили черупчестите лагери и описал стъпка по стъпка как се прави и мисля че не е толкоз сложно.Претеснява ме само как ще сваля картера като гредата под картера ми пречи.То колегата спомена във неговата тема как да се свали картера като се повдигне двигателя 4-5см. но не е написал как го е повдигнал(какво е използвал)и дали има друг начин да се свали картера без да се вдига двигателя.Сметнал сам че за черупчести лагери,гарнитура на картера маско и маслен филтур ще ми ступи кам 130 паунда което е супер!В сервиза ми обявиха краина цена за смяна на лагерите на коляновия вал 550-600 паунда(само за работа )и се отчаях.Та искам да кажа всяка полезна информация как да сваля картера ше ми е доста полезна при положение че нямам повдигач(лебетка за двигател)само това което сам посочил горе като линк сам го поръчал и абсолютно всякакви клучове и отверки.Благодаря на всички за мнения които са писали! :yes: Да се надявам, че ще получа още такива полезни съвети за да не ми се налага да пулня гушите на тези Англииски сервизджии ненормални.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 22 Ное 2010, 18:26

кат отстраниш проблема кажи какъв е бил. ще ни е интересно да научим.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 23 Ное 2010, 13:51

Клипа го слушах доста пъти и направо съм шок,много ми е интересно да разбера от какво може да се чува такова тракане.Zagy е прав не мисля ,че е при определени обороти а просто се получава резонанс и се чува шумът.По-интересно е от какво,ламарина едва ли много плътен звук,според мен е нещо по здраво (като тип метал) с много малка хлабина.
Имал съм подобен шум на старата кола но едва ли е такъв проблема (беше скоростната кутия).Ще слея с инерес резултата.
Успех на колегата дано е нещо тъпо и елементарно ,което няма да има нужда от особена поправка :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
Мечтае да кара: E92 M3

Мнение от toyo_bg » 28 Ное 2010, 22:33

Колеги ураааааааааааааа!Реших проблема с помоща на колегата "Моджо"!!!За което хиляди благодарности!Шумът е идвал от лагерите!Отворих картера и един по един ги смених!Не бяха превартели за мое щастие(така поне мисля)но изглейдаха доста зле!Тези дни ще побликувам снимки на лагерите :)))!Сега колата заспа!!!!Никакви умове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 30 Ное 2010, 14:42

колега възхищавам се на желанието и успеха ти :) :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 30 Ное 2010, 16:37

Колега шийките на вала бяха ли надрани, ако да се шлайфат се слага ремонтен комплект лагери, но пък от друга страна за тия пари където ти е излязла и да изтропа мотора ще вземеш 2 ръка един и си готов :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Ное 2010, 18:40

toyo_bg написа:Колеги ураааааааааааааа!Реших проблема с помоща на колегата "Моджо"!!!За което хиляди благодарности!Шумът е идвал от лагерите!Отворих картера и един по един ги смених!Не бяха превартели за мое щастие(така поне мисля)но изглейдаха доста зле!Тези дни ще побликувам снимки на лагерите :)))!Сега колата заспа!!!!Никакви умове.

:yes: :yes: :yes: Всичко е добре, когато свършва добре (май така беше). Да си я караш с кеф и да нямаш повече такива перипетии.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 30 Ное 2010, 19:12

Извинявай колега, но да не отварям друга подобна тема ще пиша в твоята.
При мен също се появи подобен проблем, от двигателя започна да се чува едно постоянно тракане което което е еднакво при какъвто и да е работен режим на двигателя, въпроса ми е възможно ли е това тракане да е от веригата, защото съм чувал че когато е за смяна се отпуска и започва да издава шумове.
Изображение

Предишна

Назад към E46