Проблем с климатроника !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатроника !

Мнение от roosseenn » 06 Окт 2010, 19:06

Климатроника при зададени стойности минимални на 16 градуса обдухва топъл въздух ? Няма промяна при изменение на температурата,която е зададена :) Моделът е 320D и може ли някой да помогне със съвет или е срещал подобен проблем?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с климатроника !

Мнение от kokakabana » 06 Окт 2010, 23:22

нещо немога дати разбера въпроса но все пак когато искаш да духа студено първо трябва да завъртиш клапата по средата на таблото да бъде студено (синьо не червено ) и да включш клинатика (снежинката)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Окт 2010, 1:46

roosseenn написа:Климатроника при зададени стойности минимални на 16 градуса обдухва топъл въздух ? Няма промяна при изменение на температурата,която е зададена :) Моделът е 320D и може ли някой да помогне със съвет или е срещал подобен проблем?

най-вероятно ел. клапана се е прецакал или е блокирал или е изгорала бубинката то при теб е комбиниран с помпа и струва доста пари, но провери и предпазителя може да е изгорял и после замери с мултицет идва ли 12 волта до клапана и след това на съпротивление да видиш дали е здрава бубината.
Клапана на схемата е с номер 7 и се намира в двигателния отсег в ляво по посока на движението на колата.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 11 Ное 2010, 20:34

Колеги щях да пускам и аз тема но видях че има тема точно и с моя проблем, вчера имах едно извънградско пътуване първо климатроника го бях сложил на топло (врътката в средата на червено докрай) и температура 22.5 градуса но после реших да я намаля и сложих врътката в средата на студено и намалих градусите на 19 но климатроника продължи да си духа топло и то доста все едно въобще не съм намалил врътката в средните обдухватели на таблото,какво може да е? колата е бензин 318i какво управлява самата врътка нещо като потенциометът ли е жило ли "дърпа" или и при мен управлява някакъв клапан както при колегата с 320 ката съжалявам че не мога да помогна но и аз съм в същото положение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Ное 2010, 22:56

StelllsKi написа:Колеги щях да пускам и аз тема но видях че има тема точно и с моя проблем, вчера имах едно извънградско пътуване първо климатроника го бях сложил на топло (врътката в средата на червено докрай) и температура 22.5 градуса но после реших да я намаля и сложих врътката в средата на студено и намалих градусите на 19 но климатроника продължи да си духа топло и то доста все едно въобще не съм намалил врътката в средните обдухватели на таблото,какво може да е? колата е бензин 318i какво управлява самата врътка нещо като потенциометът ли е жило ли "дърпа" или и при мен управлява някакъв клапан както при колегата с 320 ката съжалявам че не мога да помогна но и аз съм в същото положение

за да се пусне климатроника да охлажда освен, че си сложил на сините точки централната конзола, трябва да натиснеш снежинката и да пуснеш компресора и ако всичко е наред в системата т.е работи компресора и има фреон и нямаш никакъв проблем и ако температурата в купето е по висока от зададената от теб на дисплея би трябвало да охлажда.
Провери тези неща и пак пиши.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 13 Ное 2010, 0:31

Колега явно не си ме разбрал правилно или може би аз не съм обяснил точно проблема. Има фреон в системата но не искам да го пускам климатроника да охлажда а просто искам да ми вкарва само незатоплен въздух през вентилацията отвън а сега това не може да стане дори и да сложа врътката в средата на 3 сини точки т.е до край продължава да си духа топло а като пусна както ми каза и ти компресора въздуха става марен не студен както би трябвало да бъде ей за това става въпрос Днес се поразгледах малко и забелязах че от сраничните обдухватели духа малко по студен въздух а от централните напрво пари дори и да съм дал врътката докрай на студено а като я сложа на топло не мога да си задържа ръката повече от 10 секунди започва да пари страхотно.Затова ме интересува какво точно прави врътката на централната конзола защото днес я повъртях и взех да си мисля че тя отваря и затваря механически някаква клапа която спира притока на топъл въздух към купето и мисля че точно в нея е проблема явно като я дам на 3 сини точки или казано по друг начин докрай на студено не затваря нацяло тази клапа и затова продължава да си духа топло в купето
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 20 Ное 2010, 0:30

Колеги нищо не казвате за този климатроник!! Айде сега не го имам за сериозен проблем но като дойде лятото ще трябва да го мисля и ще съм ви благодарен ако се включите поне с насоки за действия от моя страна а междо другото ще ми е достатъчно само да ми разясните принципа на действие за спиране притока на топъл въздух към купето ако го знам сам ще се сетя от къде идва проблема,благодаря все пак за обърнатото внимание!!
Изображение

Назад към E46