колеги помогнете ми моля ви !!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- DJMartoO
- Потребител
-
- Кара: e36 320i coupe
- Мечтае да кара: бмв е46 М3Csl
колеги помогнете ми моля ви !!!!!
притеснява ме климатроника на едно бмв е46 318и модел 2001 г седан .проблема е че когато е включен не духа а свети и работи сичко иначе .2 проблем дали в следствие на това че нямаше ток защото и лампите по таблото като дам на контакт не светеха .3 проблем като се свали шофиорското стъкло не може да се дигне само .много ли са тези проблеми заслужава ли си да се прави и колко пари ще излезне горе долу
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Re: колеги помогнете ми моля ви !!!!!
Привет
нови колега. Когато си се регистрирал във форума, навярно не си прочел т.н важни теми или тези, които са в началото с удивителна . Там, всъщност може да намериш нужните ти отговори. Понеже виждам, че си пуснал още една тема с почти същите питания (също некоректно)
, за сумата която споменаваш, по-добре подмини въпросната кола . Вероятно става дума за неизправен Б. Комп и може би още куп други скрити "екстри". Съвета ми е да потърсиш автомобил с повече история по възможност .. viewtopic.php?f=34&t=144992 - тук има куп полезно инфо. Успех с търсенето !
Междр. питай продавачите, дали тази е46 318ка не е падала в някой вир - електрониката за сваляне на джама е предвидена да устои на вода, за разлика от доста други неща

Междр. питай продавачите, дали тази е46 318ка не е падала в някой вир - електрониката за сваляне на джама е предвидена да устои на вода, за разлика от доста други неща

Здравей !
Разгледах обявата за въпросното Е46 за което беше дал линк в предната си тема, ако позволиш кратък коментар.
1. Колата я дават за 6999 лв и отстъпка при кеш плащане, което за мен означава че ще я даде и за 6000 лв. Това са 3000 евро със печалбата за нея вътре. Влез сега в някой чужд сайт и виж можеш ли да купиш Е46 за 2500 евро, което не е помляно или "падало във вир" както каза колегата.
2. Купиш ли я за тези пари, приготви поне полвината още за да тръгне да върви като хората и то ако попаднеш на читав майстор, щото има вариант и да попаднеш на такъв който ще я доокипази.
3. Ако искаш да купуваш кола и да я отремонтираш преди да се качиш на нея по добре вземи Опел или нещо друго с евтини части.
4. Евтиното винаги излиза скъпо - при БМВ това важи на 200%
5. Аз по-грозен екземпляр Е46 от този на обявата не бях виждал
С две думи, търси друга кола и хубаво мисли за марката съгласно финансовите си възможности. Не се обиждай говоря директно, за да не те боли главата после.
Успех
Разгледах обявата за въпросното Е46 за което беше дал линк в предната си тема, ако позволиш кратък коментар.
1. Колата я дават за 6999 лв и отстъпка при кеш плащане, което за мен означава че ще я даде и за 6000 лв. Това са 3000 евро със печалбата за нея вътре. Влез сега в някой чужд сайт и виж можеш ли да купиш Е46 за 2500 евро, което не е помляно или "падало във вир" както каза колегата.
2. Купиш ли я за тези пари, приготви поне полвината още за да тръгне да върви като хората и то ако попаднеш на читав майстор, щото има вариант и да попаднеш на такъв който ще я доокипази.
3. Ако искаш да купуваш кола и да я отремонтираш преди да се качиш на нея по добре вземи Опел или нещо друго с евтини части.
4. Евтиното винаги излиза скъпо - при БМВ това важи на 200%
5. Аз по-грозен екземпляр Е46 от този на обявата не бях виждал
С две думи, търси друга кола и хубаво мисли за марката съгласно финансовите си възможности. Не се обиждай говоря директно, за да не те боли главата после.
Успех

- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
Един познат си купи е 46 320д 2001 за 10000лв, много и се радваше
. Отидох да я видя и от огледа се установи че колата е с пребоядисвани всички ламарини без тавана, различни фарове, сменяни стъкла и кой знае какво още. За капак се оказа че е на 690 000 км
. Уби му се мерака на човека, пребледня като разбра. Ама така е, като не се гледа колата подробно преди покупка. Така че колега колата ако има тези проблеми не е изключено да се окажат още няколко.

Напълно са прави колегите! Най-ниската цена не е актуалната цена на една кола! Да, привлича погледа като гледаш обяви, но след тва колата привлича сервизите! Една кола си личи по стойката, дори не е необходимо да се води на майстори като се купува, стига да съблюдаваш няколко прости правила. Разбира се може да е натъманена да изглежда ок, но за да се получи цялата тая работа човека, който я продава трябва да разбира от тънкости за конкретния модел, а търговците на коли не се занимават с такива неща!
1. Покарай колата и сам ще разбереш как се държи - стига да не си някой нефелник!
- Усети как работи двигателя, добре ли ускорява, тропла ли нещо отпред отзад (задницата на тази кола е по-сложна от предницата)
2. Огледай, за така наречените правилни линии - трябва да са еднакви между всички детайли. Това би могло да ти подскаже дали е въргаляна
3. Хубаво огледай таблото - виж кои лампи светят когато е на контакт и дали угасват при тръгване - бег, абс, асц/дсц, чек енджин и т.н.
4. Погледнаи дали и работят уредите и ел. елемнтите - стъкла, огледала, парно, климатик и т.н. Неработенето на някое от нещата говори за едно нехайно поддържане и смятай какво е било отношението на бившия собственик и дали му е пукало. Всяко едно нещо, внедрено в колата е важно - един ел. джам неработещ означава страхотен некомфорт! Ако щеш ми вярвай! Толкова лесно се познава една кола дали е изморена или не! Без да съм виждал обявата ти казвам, че на 100% съм сигурен, че е уморена!!! Не я купувай!
1. Покарай колата и сам ще разбереш как се държи - стига да не си някой нефелник!

- Усети как работи двигателя, добре ли ускорява, тропла ли нещо отпред отзад (задницата на тази кола е по-сложна от предницата)
2. Огледай, за така наречените правилни линии - трябва да са еднакви между всички детайли. Това би могло да ти подскаже дали е въргаляна
3. Хубаво огледай таблото - виж кои лампи светят когато е на контакт и дали угасват при тръгване - бег, абс, асц/дсц, чек енджин и т.н.
4. Погледнаи дали и работят уредите и ел. елемнтите - стъкла, огледала, парно, климатик и т.н. Неработенето на някое от нещата говори за едно нехайно поддържане и смятай какво е било отношението на бившия собственик и дали му е пукало. Всяко едно нещо, внедрено в колата е важно - един ел. джам неработещ означава страхотен некомфорт! Ако щеш ми вярвай! Толкова лесно се познава една кола дали е изморена или не! Без да съм виждал обявата ти казвам, че на 100% съм сигурен, че е уморена!!! Не я купувай!
- DJMartoO
- Потребител
-
- Кара: e36 320i coupe
- Мечтае да кара: бмв е46 М3Csl
колеги мерси колата е удряна а при по рязко подаване на газ на която и предавка да е присецква.борсаджията се съгласи да смени акумолатора да оправи прозореца да оправи и климатроника но баща ми е шофиор от 20 г и има опит и добро око.прецени че е от инжекциона и че е скъпо .аз съм съгласен да оправи тези неща освен това че присецква мн ме притеснява.не искам да хвърля ненужни пари по нея мерси все пак
The Edge написа:Приветнови колега. Когато си се регистрирал във форума, навярно не си прочел т.н важни теми или тези, които са в началото с удивителна . Там, всъщност може да намериш нужните ти отговори. Понеже виждам, че си пуснал още една тема с почти същите питания (също некоректно)
, за сумата която споменаваш, по-добре подмини въпросната кола . Вероятно става дума за неизправен Б. Комп и може би още куп други скрити "екстри". Съвета ми е да потърсиш автомобил с повече история по възможност .. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=144992 - тук има куп полезно инфо. Успех с търсенето !
7 мнения
• Страница 1 от 1