странен "проблем" - РЕШЕН !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 323 CI
Мечтае да кара: М5 (няма значение кой модел)

странен "проблем" - РЕШЕН !

Мнение от attodorov » 02 Сеп 2010, 15:21

Здравейте колеги,

Имам един много странен и труден за възпроизвеждане проблем, който реално не ме бърка, но ме дразни и ме е страх да не стане нещо ако не го оправя. Значи проблема е както си карам и примерно минавам някоя плавна и широка бабуна или малък хълм - не дупка !, а просто високо място с по-голяма скорост така че колата леко да подскочи - без да се отделя от земята разбира се - тогава светват всички лампи на таблото за много кратко време - все едно както светят за кратко като ти изгасне колата веднага след като пуснеш съединителя - примерно 1-2 секунди макс, и после изгасват и всичко си е наред - НО - колата не спира да върви, нито изгасва докато светкат тия лампи, нито падат обороти, нито нищо - абсолютно никакъв симптом по вървеж, както и звуци. И най-странното е, че това го прави супер случайно , максимум 2 пъти на 1 седмица и то пак не е гаранция че ще го направи - дори това дето го описвам за неравностите може да си го въобразявам защото ако мина пак през същото място няма да го направи.

Дали не е някаква мизерия примерно да се губи контакта между акумулатора и клемата като подскача отзад в багажника - въпреки че не би трябвало да е от това тъй като колата се движи и алтернатора бачка и си има ток ? или някой кабел някъде си се размества за много кратко време и не дава контакт ?

Мерси предварително.

Оказа се, че не съм затегнал добре плюс клемата на акумулатора ! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lalala: :lalala: :lalala:
Последна промяна attodorov на 04 Окт 2010, 23:40, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Re: странен "проблем"

Мнение от adko001 » 03 Сеп 2010, 11:31

при мен, като мина по-бързичко през някоя неравност ми светка просто лампата на тракшън контрола, но 2 или 3 пъти и спира... това е нормално, не е нормално да ти светят абсолютно всички лампи :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от attodorov » 03 Сеп 2010, 13:13

Колега това е различно, знам за тракшъна (ASC-то при мен) , и той реално не е свързан с неравности, а по скоро с подаването на газ когато няма сцепление.

Тракшъна е ясно кога и защо свети, това което описвам супер рядко става, е последните няколко дни нарочно минавам през доста големи хълмове/бабуни и не ми го прави ... освен в крайна сметка да видя диагностиката дали не е отчела нещо, но много ме съмнява

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 04 Сеп 2010, 10:15

Колега,диагностика и някой добър жичкаджия.Според мен имаш някъде проблем в таблото може и на късо да дава някоя жица.Лошо е че не го прави постоянно,затова пробвай първо с диагностика за да видиш дали не е записала някоя грешка.Успех и пиши.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 04 Сеп 2010, 20:04

определено диагностика на таблото :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 04 Сеп 2010, 21:57

И аз съм на същото мнение.Възможно е и някой маса нещо да не е затегната като хората,все пак от нашите пътища е нормално да стават подобни дребни и мизерни проблеми.Но си мисля също така че самнително да покаже нещо на диагностика ако е клабава връзката някаде или маса нещо от сорта.Както каза колегата Тани ще ти трябва много ама много добър жичкаджия.Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 07 Сеп 2010, 1:21

Може на някое реле да се е прецакала спойка на краче... то на тея пътища :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Сеп 2010, 8:10

В таблото няма "жици". Има една платка и няколко моторчета. Жиците стигат до зад таблото и са на сноп, с конектор, който е захванат по начин по който няма как да се разхлаби.
Най-вероятно някоя спойка издиша в самото табло, но най-добре си е диагностиката с качествен софтуер.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: М3 Е46

Мнение от starterwrc » 07 Сеп 2010, 12:03

Нарушена е контактната система. Таблото светва все едно даваш на контакт преди да запалиш колата?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: странен "проблем" - РЕШЕН !

Мнение от attodorov » 04 Окт 2010, 23:41

Оказа се, че не съм затегнал добре плюс клемата на акумулатора ! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lalala: :lalala: :lalala:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: странен "проблем" - РЕШЕН !

Мнение от Dimitroff » 05 Окт 2010, 8:42

Проблема е решен, а темата изчерпана - ако я оставя отключена ще стане поредното огнище за спам...затова - катанец :winky:

Назад към E46