странен "проблем" - РЕШЕН !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 323 CI
- Мечтае да кара: М5 (няма значение кой модел)
странен "проблем" - РЕШЕН !
Здравейте колеги,
Имам един много странен и труден за възпроизвеждане проблем, който реално не ме бърка, но ме дразни и ме е страх да не стане нещо ако не го оправя. Значи проблема е както си карам и примерно минавам някоя плавна и широка бабуна или малък хълм - не дупка !, а просто високо място с по-голяма скорост така че колата леко да подскочи - без да се отделя от земята разбира се - тогава светват всички лампи на таблото за много кратко време - все едно както светят за кратко като ти изгасне колата веднага след като пуснеш съединителя - примерно 1-2 секунди макс, и после изгасват и всичко си е наред - НО - колата не спира да върви, нито изгасва докато светкат тия лампи, нито падат обороти, нито нищо - абсолютно никакъв симптом по вървеж, както и звуци. И най-странното е, че това го прави супер случайно , максимум 2 пъти на 1 седмица и то пак не е гаранция че ще го направи - дори това дето го описвам за неравностите може да си го въобразявам защото ако мина пак през същото място няма да го направи.
Дали не е някаква мизерия примерно да се губи контакта между акумулатора и клемата като подскача отзад в багажника - въпреки че не би трябвало да е от това тъй като колата се движи и алтернатора бачка и си има ток ? или някой кабел някъде си се размества за много кратко време и не дава контакт ?
Мерси предварително.
Оказа се, че не съм затегнал добре плюс клемата на акумулатора !

Имам един много странен и труден за възпроизвеждане проблем, който реално не ме бърка, но ме дразни и ме е страх да не стане нещо ако не го оправя. Значи проблема е както си карам и примерно минавам някоя плавна и широка бабуна или малък хълм - не дупка !, а просто високо място с по-голяма скорост така че колата леко да подскочи - без да се отделя от земята разбира се - тогава светват всички лампи на таблото за много кратко време - все едно както светят за кратко като ти изгасне колата веднага след като пуснеш съединителя - примерно 1-2 секунди макс, и после изгасват и всичко си е наред - НО - колата не спира да върви, нито изгасва докато светкат тия лампи, нито падат обороти, нито нищо - абсолютно никакъв симптом по вървеж, както и звуци. И най-странното е, че това го прави супер случайно , максимум 2 пъти на 1 седмица и то пак не е гаранция че ще го направи - дори това дето го описвам за неравностите може да си го въобразявам защото ако мина пак през същото място няма да го направи.
Дали не е някаква мизерия примерно да се губи контакта между акумулатора и клемата като подскача отзад в багажника - въпреки че не би трябвало да е от това тъй като колата се движи и алтернатора бачка и си има ток ? или някой кабел някъде си се размества за много кратко време и не дава контакт ?
Мерси предварително.

Последна промяна attodorov на 04 Окт 2010, 23:40, променена общо 1 път
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Re: странен "проблем"
при мен, като мина по-бързичко през някоя неравност ми светка просто лампата на тракшън контрола, но 2 или 3 пъти и спира... това е нормално, не е нормално да ти светят абсолютно всички лампи 

- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
Колега това е различно, знам за тракшъна (ASC-то при мен) , и той реално не е свързан с неравности, а по скоро с подаването на газ когато няма сцепление.
Тракшъна е ясно кога и защо свети, това което описвам супер рядко става, е последните няколко дни нарочно минавам през доста големи хълмове/бабуни и не ми го прави ... освен в крайна сметка да видя диагностиката дали не е отчела нещо, но много ме съмнява
Тракшъна е ясно кога и защо свети, това което описвам супер рядко става, е последните няколко дни нарочно минавам през доста големи хълмове/бабуни и не ми го прави ... освен в крайна сметка да видя диагностиката дали не е отчела нещо, но много ме съмнява
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега,диагностика и някой добър жичкаджия.Според мен имаш някъде проблем в таблото може и на късо да дава някоя жица.Лошо е че не го прави постоянно,затова пробвай първо с диагностика за да видиш дали не е записала някоя грешка.Успех и пиши.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
определено диагностика на таблото 

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
И аз съм на същото мнение.Възможно е и някой маса нещо да не е затегната като хората,все пак от нашите пътища е нормално да стават подобни дребни и мизерни проблеми.Но си мисля също така че самнително да покаже нещо на диагностика ако е клабава връзката някаде или маса нещо от сорта.Както каза колегата Тани ще ти трябва много ама много добър жичкаджия.Успех 

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Може на някое реле да се е прецакала спойка на краче... то на тея пътища 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
В таблото няма "жици". Има една платка и няколко моторчета. Жиците стигат до зад таблото и са на сноп, с конектор, който е захванат по начин по който няма как да се разхлаби.
Най-вероятно някоя спойка издиша в самото табло, но най-добре си е диагностиката с качествен софтуер.
Най-вероятно някоя спойка издиша в самото табло, но най-добре си е диагностиката с качествен софтуер.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- starterwrc
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: М3 Е46
Нарушена е контактната система. Таблото светва все едно даваш на контакт преди да запалиш колата?
- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
Re: странен "проблем" - РЕШЕН !

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: странен "проблем" - РЕШЕН !
Проблема е решен, а темата изчерпана - ако я оставя отключена ще стане поредното огнище за спам...затова - катанец 

11 мнения
• Страница 1 от 1