проблем с климатика на е46 320д 2000г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с климатика на е46 320д 2000г.
здравеите колеги имам проблем с климатика колата ми е е46 320д 136к. 2000г. когато работи е перфектно но по някои път започва да духа топло от какво се получава това какъв може да е проблема

- pRoOf
- Потребител
-
- Кара: F11 530d xDrive LCI
Re: проблем с климатика на е46 320д 2000г.
Здравей колега. И аз имам съшия оробелм на 320д но 2003 и почти съм сигурен
, че е от филтъра на климатика. Погледни колегите продават и са на тънки пари 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
golf gtd написа:здравеите колеги имам проблем с климатика колата ми е е46 320д 136к. 2000г. когато работи е перфектно но по някои път започва да духа топло от какво се получава това какъв може да е проблема
А като духа топло навякъде ли е топло или само в краката и горе на стъклото и преди да започне топлото струята на въздуховода намалява ли или си е нормално.
Иначе има няколко варианта например да не работи клапана за парното като хората и понякога да не затвяря и да загрява радиатора на парното когато си на климатик, другия е да се е прецакал датчика на изпарителя и да дава високи стойности и компресора да не се изключва при 5 градуса и да замръзва изпарителя.
Дай по точно описание на проблема за да помагаме.
навсякаде духа топло и струята не намаля и като излезеш от колата се 4ува някакъв странен звук все едно се вкючва и изключва

колега и аз имам подобен проблем ако разбереш какво ти има на колата пиши
- oci
- старши ентусиаст
-
golf gtd написа:навсякаде духа топло и струята не намаля и като излезеш от колата се 4ува някакъв странен звук все едно се вкючва и изключва
Колега и на теб и на колега под твоя пост с ник lassa проверете като пуснете климатика дали се включва перката защото тя като се прецака се получава изключване на компресора при високо налягане около 30 бара и за това не работи климатика защото перката не охлажда радиатора и датчика за високо гаси компресора.
За съжаление тази перка е 700 лв защото е с модулно управление и на всяко второ такова бмв няма значение бензин, дизел или фейс се прецаква и това са симптомите.
Ако не включва значи проблема е там и трябва да се смени иначе няма да зароботи климатика и ще се прецака компресора от високото налягане.
Проверете дали включва перката, когато пуснете климатика то ако карате на дълго извън града със скорост да речем над 80 и пуснете климатика ще работи защото има охлаждане от въздушната струя а в градско няма да работо също и на място защото няма кой да охлади кондензатора.
Тествайте и ако като карате на дълго духа студено /казано по просто за да ме разберете/
а на място духа топло и компресора постоянно се включва и изключва значи проблема е в перката.
Тествайте и пак пишете.
Поздрави
да колега от перката ми е целия проблем както казваш ти но не го прави постоянно

Имах проблем с климатика, ходих къде ли не, смених какво ли не. Всичко се оказа, че е от датчика за външната температура - беше откачен и показваше постоянно -40 градуса. В този форум бях чел в една тема хора които казват, че не може да е от този датчик, но ДА, МОЖЕ. В 1 чуждестранен форум прочетох, че трябва да дам жиците на отрязания мой датчик накъсо. Свързах ги,температурата стана +50 градуса и от тогава климатика ще ми отвее перчема ... и то само със студен въздух ... при това съм първи номер прическа. 

- oci
- старши ентусиаст
-
уаза написа:Имах проблем с климатика, ходих къде ли не, смених какво ли не. Всичко се оказа, че е от датчика за външната температура - беше откачен и показваше постоянно -40 градуса. В този форум бях чел в една тема хора които казват, че не може да е от този датчик, но ДА, МОЖЕ. В 1 чуждестранен форум прочетох, че трябва да дам жиците на отрязания мой датчик накъсо. Свързах ги,температурата стана +50 градуса и от тогава климатика ще ми отвее перчема ... и то само със студен въздух ... при това съм първи номер прическа.
да ама моя показваш -40 защото датчика остана на едни храсти и пак работеше и който не вярва мога да му демонстрирам, че без датчик климатика работи въпреки че и за мен е странно защото например на А4 и А3 под 5 градуса климатика не тръгва но при е 46 явно това не е така.
П.П Но не смесвайте нещата на колегата пуснал темата не му работи коректно перката и от там е цилия проблем, а не от датчика за външна температура.
- kalo74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
- Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring
oci написа:уаза написа:Имах проблем с климатика, ходих къде ли не, смених какво ли не. Всичко се оказа, че е от датчика за външната температура - беше откачен и показваше постоянно -40 градуса. В този форум бях чел в една тема хора които казват, че не може да е от този датчик, но ДА, МОЖЕ. В 1 чуждестранен форум прочетох, че трябва да дам жиците на отрязания мой датчик накъсо. Свързах ги,температурата стана +50 градуса и от тогава климатика ще ми отвее перчема ... и то само със студен въздух ... при това съм първи номер прическа.
да ама моя показваш -40 защото датчика остана на едни храсти и пак работеше и който не вярва мога да му демонстрирам, че без датчик климатика работи въпреки че и за мен е странно защото например на А4 и А3 под 5 градуса климатика не тръгва но при е 46 явно това не е така.
П.П Но не смесвайте нещата на колегата пуснал темата не му работи коректно перката и от там е цилия проблем, а не от датчика за външна температура.
Здравейте колеги, при мен пък се случва следното: климатика си работи нормално(да речем на 23/24 градуса), намаля ли малко температурата (например 21/22 градуса) и се чува на моменти едно доста странно "дрънчене" от перката предполагам.
Някой да има идея какъв е проблема

Благодаря предварително

П.С. Колата ми е е46/320д / 150 к.с.

10 мнения
• Страница 1 от 1