Въпрос за климатик и циркулация на въздуха

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Въпрос за климатик и циркулация на въздуха

Мнение от prel » 18 Авг 2010, 17:41

Колеги имам усещането, че когато климатика в колата е пуснат не влиза свеж въздух отвън, а само върти тоя вътре!
Забелязвам, че копчето за вътрешна циркулация не прави нищо с пуснат климатик. Ако го спра, тогава като включвам и изключвам циркулацията се усеща, че нещата се променят, но пусна ли климатика май върти само вътре.

Има ли нещо такова при вас? Дали проблемът е в моя телевизор или просто нещата така си работят, което ме съмнява?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Въпрос за климатик и циркулация на въздуха

Мнение от oci » 18 Авг 2010, 22:47

ако си с автоматично управление на клапата например на бутона са две клъгчета лявото в него има буквата А, тогава си с АUC система и когато го пуснеш климатика и вътре е много топло в колата тази клапа се затваря автоматично за да може по бързо да охлади купето и после пак си пуска на външен въздух.
Не съм обърнал внимание ако си без АUC дали е така ама ти сам можеш да тестваш когато си вътрешния въздух и вентилатора е на макс се чува едно бучене ако си на външен е по-слабо пробвай и ще разбереш кога си на външен и пусни климатика да видиш дали ще се затвоври и когато се охлади дали сама пак ще си пусне външния.
Дано си ме разбрал ако не ми звънни ще ти обясня по телефона.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Re: Въпрос за климатик и циркулация на въздуха

Мнение от prel » 19 Авг 2010, 13:39

Мда, имам Авто за циркулацията и определено като пусна климатика шуменето се променя и съм 100% сигурен, че започва да върти само вътре, но ме тревожи работата, че след като вътре се охлади не започва да вкарва свеж въздух.
Мерси все пак, ще наблюдавам още нещата, и ще пиша като разбера точно какво става.

Назад към E46