Отново проблем с паленето!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Отново проблем с паленето!
Здравеи те, колеги!
Търсех из форума за моят проблем, но не намерих нищо което да ми помогне и затова реших да напиша тем с която да питам!Та от няколко дена имам сериозен проблем с паленето, смисъл пали трудно върти стартера оборотите играят между 0-1000, примигват лампите и мали едвам!Проверихме свещите с равно напрежение са 0,6 ома!Остановихме, че едно маркуче за обратната нафта е скъсано и пълни картера и съответно вдига моличеството масло ги сменихме заедно с маслото и всички филтри, но проблема си остана!След този ремот колата пак не палеше(много ясно) обаче баща ми пипна нещо кабелите по стартера и запали, трудно но запали и известно време палеше.Изчистих кабелите които се свързани с стартера защото мислех, че има нагари и това пречи, но като сглобявах отново кабелите падна едно парче от стартера бакелит!РАзбрах, че това е част от някакъв шалтер който в него има пинола или нещо такова което напрактика дава искра да запали колата!
Та въпросът ми е:
Може ли да се смени само този шалтер или трябва целия стартер?
Дали има някакъв друг проблем според Вас за който да проверя?
Благодаря предварително!
Търсех из форума за моят проблем, но не намерих нищо което да ми помогне и затова реших да напиша тем с която да питам!Та от няколко дена имам сериозен проблем с паленето, смисъл пали трудно върти стартера оборотите играят между 0-1000, примигват лампите и мали едвам!Проверихме свещите с равно напрежение са 0,6 ома!Остановихме, че едно маркуче за обратната нафта е скъсано и пълни картера и съответно вдига моличеството масло ги сменихме заедно с маслото и всички филтри, но проблема си остана!След този ремот колата пак не палеше(много ясно) обаче баща ми пипна нещо кабелите по стартера и запали, трудно но запали и известно време палеше.Изчистих кабелите които се свързани с стартера защото мислех, че има нагари и това пречи, но като сглобявах отново кабелите падна едно парче от стартера бакелит!РАзбрах, че това е част от някакъв шалтер който в него има пинола или нещо такова което напрактика дава искра да запали колата!
Та въпросът ми е:
Може ли да се смени само този шалтер или трябва целия стартер?
Дали има някакъв друг проблем според Вас за който да проверя?
Благодаря предварително!
Последна промяна Rupart на 25 Юли 2010, 19:19, променена общо 1 път
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Отножо проблем с паленето!
Стартера се ремонтира - разпробива се и няма ядове.
Уточни все пак с кой точно дизелов мотор ти е колата, защото може и да не е от стартера
Уточни все пак с кой точно дизелов мотор ти е колата, защото може и да не е от стартера
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
КОЛЕГА ОПРАВИ СИ ЗАГЛАВИЕТО НА ТЕМАТА.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се за заглавието!Та мотора е 320д 2000г.Мисля, че се води М47, но не съм сигурен!Ако е нещо друго казвайте да го свалям!
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Re: Отново проблем с паленето!
Още малко информация от тази вечер......реших да свалям стартера за да може утре да му сменя четките и преди да почна манипулацията реших да пробвам да запаля и тя запали без почти микакъв проблем!!
Може ли някой да ми каже от къде идва този проблем да си пали когато иска.....????

Може ли някой да ми каже от къде идва този проблем да си пали когато иска.....????

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Re: Отново проблем с паленето!
Здравеи те колеги!
Проблема при мен е решен!!!Беше редуктора на стартера.Смених ме го и четките също и работата заспа!
Проблема при мен е решен!!!Беше редуктора на стартера.Смених ме го и четките също и работата заспа!
6 мнения
• Страница 1 от 1