Как да оставя колата??
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw е70 x5
- Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive
Как да оставя колата??
Колеги имам един въпрос...За някои може да е странен за накои даже смешен...Но!Известно време колата няма да я карам и ще поседи в гаража.Как да я оставя!Да изкарам клемите на акумулатора или да си остане както си е и да я запалят от време на време.Как ще е по добре техническо.За старите коли е ясно че като се изкара акумулатора е по добре.Но на бмвто да не би да направи някакви мизерии после.защото все пак 6-7 месеца не са малко време?Как ще е по добре според вас...
Re: Как да оставя колата??
Най-добре е да се припалва от време на време (и за двигателя и за електрониката).
Лошото е, че все едно от работа на място на ниски обороти акумулатора не се зарежда достатъчно и има голяма вероятност въпреки всичко да я оставиш без ток
прецени кой и до колко сериозно ще се занимава с колата докато те няма
Лошото е, че все едно от работа на място на ниски обороти акумулатора не се зарежда достатъчно и има голяма вероятност въпреки всичко да я оставиш без ток
прецени кой и до колко сериозно ще се занимава с колата докато те няма
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
НЕ се притеснявай въпроса ти въобще не е глупав/ смешен
Ами на мен не ми е известно да стане някакъв "ФАЛ" ако седи 6-7 месеца без акумолатор. Но тъйкато това време е доста, не става да я оставиш със закачен и никой да не я припалва... щото той ще се разреди.
За мен най-добре е да я палят 2-3 пъти в месеца и едно кръгче в махалата 1-2км... хем да зареди, хем да позагрее малко и съм сигурен че като се прибереш колата ще е все едно току що си я изгасил.
Като решаваш какво ще правиш взими под внимание, какво е състоянието на колата ти, дали е добро, дали акумолатора е нов... ако е изрядна 2-3...4,5 ако щеш паления ще са и достатъчни, но ако дава фира тук таме... един по-дълъг престой може да и се трази по зле... но
зле зле колко да е зле... ще се прибереш, ще и смениш акумолатора или ще го заредиш и ако трябва ше бутнеш малко и пак ще е пушка
Това е от мен, надявам се че съм бил поне малко полезен.
П.С. Аз мойта зимата при -15 до -25, 3 седмици не я бях пипал и отидох да я запаля и тръгна от раз... и въпреки че не е хубаво да загряват на място колите ни, просто нямаше къде да мърдам и я изчаках само да отлепи от синия сектор и така.... ходих от време на време да паля.

Ами на мен не ми е известно да стане някакъв "ФАЛ" ако седи 6-7 месеца без акумолатор. Но тъйкато това време е доста, не става да я оставиш със закачен и никой да не я припалва... щото той ще се разреди.
За мен най-добре е да я палят 2-3 пъти в месеца и едно кръгче в махалата 1-2км... хем да зареди, хем да позагрее малко и съм сигурен че като се прибереш колата ще е все едно току що си я изгасил.
Като решаваш какво ще правиш взими под внимание, какво е състоянието на колата ти, дали е добро, дали акумолатора е нов... ако е изрядна 2-3...4,5 ако щеш паления ще са и достатъчни, но ако дава фира тук таме... един по-дълъг престой може да и се трази по зле... но

Това е от мен, надявам се че съм бил поне малко полезен.
П.С. Аз мойта зимата при -15 до -25, 3 седмици не я бях пипал и отидох да я запаля и тръгна от раз... и въпреки че не е хубаво да загряват на място колите ни, просто нямаше къде да мърдам и я изчаках само да отлепи от синия сектор и така.... ходих от време на време да паля.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравейте,
абсолютно поддържам мнението на Колегите от горните постове.За една кола най зле е да се остави много време без да се кара.Тук опира до въпроса дали имаш ДОВЕРЕН човек,на който да повериш ключовете за да прави по едно две кръгчета месечно из квартала(това е напълно достатъчно).По принцип може и само да се припалва,но друго си е да се завърят колела,ск.кутия,а и мотора да влезе в работна температура.Най малкото ще си сигурен че от токова стоене няма да се изкриви някоя гума.
Поздрави
абсолютно поддържам мнението на Колегите от горните постове.За една кола най зле е да се остави много време без да се кара.Тук опира до въпроса дали имаш ДОВЕРЕН човек,на който да повериш ключовете за да прави по едно две кръгчета месечно из квартала(това е напълно достатъчно).По принцип може и само да се припалва,но друго си е да се завърят колела,ск.кутия,а и мотора да влезе в работна температура.Най малкото ще си сигурен че от токова стоене няма да се изкриви някоя гума.
Поздрави
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw е70 x5
- Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive
много ви благодаря колега за отговорите
май ще е по добре баща ми да я изкара един два пъти на месец таман да зареди акумулатора и тнкк.мерси пак 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
от не-каране една кола се скапва най-бързо! ако няма кой да ти я припалва поне веднъж седмично- по добре свали акумулатора и я дигни на трупчета като са ти разтоварени пружините (това сериозно). обаче пак има риск да се прецакат водни съедининия и прочие....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Много добра и полезна тема колега. Аз пътувам по корабите и често си оставям колата за повече от 4 месеца. И аз съм на мнение, че една кола е най-добре да се кара и затова я оставям на село при баща ми да я припалва и разхожда от време на време.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
и сложи отрова в гаража да не си я харесат гризачите

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
LUCIFER'S написа:и сложи отрова в гаража да не си я харесат гризачите![]()
![]()
че в големи филми можеш да се вкараш(това сериозно)
- Snoopy25
- Потребител
-
- Кара: Е46 320Д
И аз съм по корабите и имам подобен проблем. Не се ли кара колата изникват какви ли не проблеми. Последният път като се прибрах акумулатора беше паднал и задна лява гума беше блокирала. Оказа се 4е накладките на ръчната бяха слепнали. Така че, най-добре е да се кара дори и веднъж месечно. Ако няма кой да я кара... на трупчета 

10 мнения
• Страница 1 от 1