Проблем Е46 - водна помпа ПОМАГАЙТЕ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем Е46 - водна помпа ПОМАГАЙТЕ!

Мнение от Dan40 » 25 Юли 2010, 21:23

Днес май успя да ми замине водната помпа на е46-цата 320ci. Водата ми почна да тече ролката, която я задвижва се закриви на една страна.
Веднага спрях и викнах приятел да ме дръпне.
Е това ми е диагнозата на фона на това, че не разбирам много, но по всичко личи че май е това!
Сега имам нужда от вашата помощ!
От къде и при кой в София мога да си купя водна помпа?
При кой да ида да ми я сложи?
Колко ще струва горе долу това?

Благодаря предварително на всички, който ще откликнат на зова ми за помощ!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Проблем Е46 - водна помпа ПОМАГАЙТЕ!

Мнение от Zagy » 25 Юли 2010, 22:29

Потърси Митака (mitaka7) - това е твоя човек.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Мнение от pifa » 25 Юли 2010, 22:46

Кофтииии :( !
Колега все пак много оскъдна информация за да ти помогнем.....с кой двигател е М52 или М54 принципно говоря /не че не са с едни и същи помпите/ но просто трябва да се научи човек как да задава въпросите си, как да описва проблемите и по възможност повече инфо и за колата!

иначе....BMW -11.51.7.527.910 или BMW -11.51.7.503.884

И преди всичко иди в сервиз или при някой колега който разбира за да се установи дали наистина става въпрос за водна помпа!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Dan40 » 26 Юли 2010, 0:26

Благодаря на всички за инфото. Утре ще викам репатрак да ме закара до някой сервиз! Не мисля че е редно особено ако е водна помпа да ходя на ход до сервиза.
Искам да разбера ако някой е имал такива главоболия като моите дали може да ме ореантира колко парички да си приготвя и дали познава някой читав майстора да ида при него! Това е

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Мнение от pifa » 26 Юли 2010, 11:02

Цени на помпата от 59-до към 120лв. различни производители....различен вкус......различно качество, абе за всекиго по нещо!
За труд вече....още по голяма динамика.....чувал съм цени от 50лв.- до към 250лв. зависи от сервиз.....майстор....колко разбираш/има такива които те преслушват предварително с някой и друг въпрос :lalala: / и пазарлък ..... :idea:
успех! :driving:
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Юли 2010, 15:48

Ремонта не е сложен - не би трябвало да ти взимат повече от 80 -100 лева... Ако ти искат повече бягай другаде.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Юли 2010, 15:54

Помпата се взима от камор или дарукар,мисля че е около 90-100 лева,а ремонта е не повече от 60 лева,има обаче особенност,трябва да се всали термостата,често се случва при сваляне на термостат,самият да дефектира...

Потребител
Аватар

Мнение от Dan40 » 26 Юли 2010, 19:48

Днес си купих помпа Валео (испанска) много ми я похвалиха. 94 лева и 50 кинта за труд ми взеха.
След смяната колата се държи супер няма и капчица антифриз. Цалото удоволствие ми струваше 165 лева (95 лева помпа + 50 лева труд + 20 лева антирфиз доливане).
Доволен съм!
Купих си и крушка за оригиналния ксенон, че не ми светеше и се оказа изгоряла. За OSRAM дадох 200 кинта незнам дали е много или не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 26 Юли 2010, 20:24

Dan40 написа:Днес си купих помпа Валео (испанска) много ми я похвалиха. 94 лева и 50 кинта за труд ми взеха.
След смяната колата се държи супер няма и капчица антифриз. Цалото удоволствие ми струваше 165 лева (95 лева помпа + 50 лева труд + 20 лева антирфиз доливане).
Доволен съм!
Купих си и крушка за оригиналния ксенон, че не ми светеше и се оказа изгоряла. За OSRAM дадох 200 кинта незнам дали е много или не.

За тия пари да си беше купил немска, до колкото знам ХЕПУ са помпите на помпите и цената даже май за мене беше и по-ниска като сменявах, че и мойта протече преди време. Турбината й е метална и съответно риска от приплъзване и деформация е по-малък! Както и да е... вече си я взел и все пак е нова, но след 15-20 к км окото на стрелката то винаги едното око трябва да е на стрелката на температурата! И кружката си я взел за много пари... ама айде, то след дъжд качулка пожелавам ти повече непредвидени да нямаш!

Потребител
Аватар

Мнение от Dan40 » 26 Юли 2010, 20:30

Ами може би е така да. Ама първо - отидох при майстор, на който досега не съм бил клиент (нормално да ми вземе повечко пари). Второ - човека като му обясних какво е станало си запали колата и ме издърпа от пред къщи до сервиза. И трето мисля, че и тази помпа е хубава пък и не мисля да я сменям за втори път понеже скоро мисля да си взема друга баварка :). А относно крушката да скъпичка е ама човека ми даде гаранция и са ако и стане нещо близките няколко месеца ще ми я смени безплатно!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Юли 2010, 21:11

Е.Димитров написа:Помпата се взима от камор или дарукар,мисля че е около 90-100 лева,а ремонта е не повече от 60 лева,има обаче особенност,трябва да се всали термостата,често се случва при сваляне на термостат,самият да дефектира...

Водна помпа оригинал в Дару кар за Е46 фейслифт е 350+ лева... бахти помпата!!!

Назад към E46