Проблем с AIRBAG

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 31 Яну 2009, 23:10

колеги ето това направих аз дали означеното на диода кадето е + е на синия кабел,слагам това свалям клемите и ги вразвам с жица една за друга и давам клиуча на контакт стои 20-30 минути след това слагам клемите и дажам на колтакт премига и си осава палпата,каде баркамИзображениеИзображение
ако ида на комп да изчистят грешката ще стане ли или щом не става с клемите значи няма да е от това а самите комбинации са обаркани

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 01 Фев 2009, 9:35

отиди на диагностика да ти изчистят грешката, явно изчистването по този начин при някои не се получава, не знам защо ? :kuku:
иначе всичко си го направил 6+ ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 01 Фев 2009, 12:26

Правилно изглежда свързването.Сигурен ли си,че лампата е светила заради датчика на пасажерската седалка.Кондензатора 100pF ли ти е,че виждам 68 да пише на него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 01 Фев 2009, 12:41

ем за кондензатора незнам аз несам наясно с тея работи,отидох при еликтричар и му показах на лисче кво ми трябва и тои ми даде това и каза че тука маничко разлика нямало нищо щото то правило еди кво си пак на кондензатора не му пречи и така,значи има ли на някои друг кадето не се е изчистила грежката с клемите,а отностно другиа колега ми аирбеците не са ми отворени или отваряни никога от кво може да е при положение че 60-70 процента е от това :D а пак сега се и сетих че и италианския форум слагат само диод и резистор така че кондензатора нее маи от голямо значение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 02 Фев 2009, 15:44

:arrow:

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 02 Фев 2009, 21:14

unikalen88 написа:ем за кондензатора незнам аз несам наясно с тея работи,отидох при еликтричар и му показах на лисче кво ми трябва и тои ми даде това и каза че тука маничко разлика нямало нищо щото то правило еди кво си пак на кондензатора не му пречи и така,значи има ли на някои друг кадето не се е изчистила грежката с клемите,а отностно другиа колега ми аирбеците не са ми отворени или отваряни никога от кво може да е при положение че 60-70 процента е от това :D а пак сега се и сетих че и италианския форум слагат само диод и резистор така че кондензатора нее маи от голямо значение

колега смени кондензатора този които си използвал не е 100pF. :smoke:

Потребител
Аватар

Re: Проблем с AIRBAG

Мнение от SNICH_00 » 02 Юни 2010, 16:35

1- издърпваш предна дясна седалка максимално напред и нагоре, след това отиваш и лягаш от задна страна ще видиш една кутийка в нея влизат две букси проследяваш буксата която идва от вътрешноста на седалката (при мен са син и бял кабел) режеш буксата като оставяш към нея кабел поне 3см.
2 -отиваш и си купуваш- диод 1N4002 1A 100V, кондензатор 100pF/100V, и резистор 56kOhm на 250mw. Взимаш поялника и ги запояваш трите заедно като белязаната част на диода(от едната страна има бяла ивица) е към синята жица, а другата към бялата ще приложа снимка за по голяма яснота и си готов.Закачаш всичко по колата.

много благодарности за коректното и точно обяснение. и на мен не гаснеше лампата и тази сутрин купих всичко и го запоих като на снимката.през това време откачих плюса на акомулатора.като навързах всичко :yes: :yes: :yes: .вече не свети(гадната червена като бременна с близнаци лампа).

м-ду другото,свети и от слаб акомулатор(на airbe-ците им е нужен определен ампераж за да работят правилно ).

още веднъж :yes:
циганин и дизел,зимата-не работят!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 523i
Мечтае да кара: E39 M5

Re: Проблем с AIRBAG

Мнение от frysko » 26 Юли 2010, 20:40

Здравейте колеги, и при мен се получава същото, след направата на тази букса и опитите за нулиране на компютъра, лампата пак светва, кажете какво да направяр мисля да ида и на диагностика, става на въпрос за Е39, благодаря предварително
Изображение

Предишна

Назад към E46