ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ
Здравейте колеги , карам 320Д 2000г. 136к.с. , преди няколко дни разбрах че имам няколко проблема с колата.
1. Когато колата седи на обороти леко притриса. Като тръгвам иска да подам малко газ , иначе гасне (нетипично за дизел ) , има едно баирче което немога да изкача на обороти , а същата кола със същия двигател го качва без проблем. От 1ва като я изцепя на 4500 , като сложа 2ра , оборотите падат на 2800 , замалко спира и тогава тръгва. След това 3та , 4та и 5та оборотите падат неповече от 1000 и веднага тръгва да върви.Забелязах че BMW-то на моя авер от 1ва като сложи 2ра от 4500 пада на 3000 оборота и веднага се изстрелва и иска 3та.
2. Като си карам на дълго , като реша да изпреварвам например на 5та със 100 км. на 2000 оборота , като подам газ колата тръгва , турбината се включва на около 1500 и на 1800 колата забива , моментния разход пада от 20 на 10 без да отнемам газта и на 2000 оборота пак тръгва да върви и на около 2800 пак забива, на около 3000 оборота се оправя.Това нещо го прави на 3,4,5та скорост.
3. При рязко подаване на газ на 1ва и 2ра одзад се чува някакво тупкане , притупква няколко пъти и спира.На другите скорости не го прави , какво може да е ?
Възмовно ли е 1во и 2ро да са от една причина, сменял сам дебитомер.Благодаря ви предварително!
1. Когато колата седи на обороти леко притриса. Като тръгвам иска да подам малко газ , иначе гасне (нетипично за дизел ) , има едно баирче което немога да изкача на обороти , а същата кола със същия двигател го качва без проблем. От 1ва като я изцепя на 4500 , като сложа 2ра , оборотите падат на 2800 , замалко спира и тогава тръгва. След това 3та , 4та и 5та оборотите падат неповече от 1000 и веднага тръгва да върви.Забелязах че BMW-то на моя авер от 1ва като сложи 2ра от 4500 пада на 3000 оборота и веднага се изстрелва и иска 3та.
2. Като си карам на дълго , като реша да изпреварвам например на 5та със 100 км. на 2000 оборота , като подам газ колата тръгва , турбината се включва на около 1500 и на 1800 колата забива , моментния разход пада от 20 на 10 без да отнемам газта и на 2000 оборота пак тръгва да върви и на около 2800 пак забива, на около 3000 оборота се оправя.Това нещо го прави на 3,4,5та скорост.
3. При рязко подаване на газ на 1ва и 2ра одзад се чува някакво тупкане , притупква няколко пъти и спира.На другите скорости не го прави , какво може да е ?
Възмовно ли е 1во и 2ро да са от една причина, сменял сам дебитомер.Благодаря ви предварително!
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Re: ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ
N3 - Отговора е задния тампон на дифа
Но пак трябва да се погледне , защото има още съмнения . . . 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Emil_90 написа:Здравейте колеги , карам 320Д 2000г. 136к.с. , преди няколко дни разбрах че имам няколко проблема с колата.
1.- продалжавай да я цепиш до 4500 оборота и тя ще те изцепи. като хората с 1000лв...

2. Дебитомер
3. Диф, тампони на дифа.....
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
ЗДР колега и мене ако слушаш не я цеди толкова шото лошо после бърка в джоба.Причините маи са няколко за тупкането както са казали колегите тампон на дифа или виж нещо висящ лагер на кардана а и катетата,погледни и данее се откъснал моста знаеш за какво ти говоря.Значи за деботомера хубаво въпреки че аз го сменях 3 пъти в бош и пак маи не е както трябва защтото слагат рециклирани и издаржат по 1000к
.Провери ако неси де ваком маркочлетата и всички тръби след турбината дали са вкараани това че го чуваш че се включва неозначава че духа кадето трябва
а има и друго провери дали механичния клапан дали работи засега това а пуши ли бял пушек като я форсираш?Че ако пуши лошо.

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Направи диагностика!
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
цепи дизела до регулатор,и той ше те нацепи яко
т.2 кат искаш бегачка що не взе бензин?

т.2 кат искаш бегачка що не взе бензин?
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
И се научи да пускаш теми с правилно заглавие,за да може да функционира "ТЪРСАЧКАТА"
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
И да не са с големми букви
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
9 мнения
• Страница 1 от 1