Втора Аларма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 02 Юни 2008, 20:01

Veson написа:
Archangel написа:Да добавя лични впечатления,така и така сте вдигнали темата:
Монтираха ми оригинална БМВ аларма- 474лв. е комплекта аларма + капачето за обемния сензор. 300лв. е монтажа на алармата. Общо с ДДС и труда = 774лв. в Дару Кар.
И още едно уточнение, което много мои познати жичкаджии намериха за ужасно странно- обемния сензор и този за крен не могат да се кодират без оригинално радио/CD/т.н. Това е само за кодирането, след това можете да си го махнете, не пречи... явно има някоя пътечка към радиото, която се ползва.

Ще им обърна внимание да не объркат нещо, че ми се струва че се разместват станциите на радиото след като отключа само с ключа...
Съжалявам вече, че отидох в Камор за тази аларма
565 лв. за алармата
615 лв. за монтажа

и резултата е неработеща аларма. Отделно ме накараха да си купя ново огледало с датчик, което в последствие така и не монтираха, а светлинния датчик го боднаха до скоростния лост... :bang:

Днес им се обадих и им обяснявам като на нормални хора. Те ми викат : Елате с колата да ви ПОКАЖЕМ :banghead:
как се включва алармата. Ще се държа човешки още малко :evil:

Днес отидох да правя рекламацията за неработещия обемен датчик. За несвършената работа, независимо поради какви причини, за които не бях уведомен при получаването на колата. Единствената ми грешка е, че не проверих още на паркинга на Камор дали всичко е ОК, както твърдеше приемчика Бисер. Защото когато се прибрах в петък установих, че обемния датчик не реагира. Събота и неделя не работят.
В 11 ч. бях там. Дойде приемчика, провери че наистина е така и вкара колата на паркинга. В 11.45 ч. я вкара в халето. В 13.10 ч. се освободи стенд и я вкара там. В 13.40 ч. започнаха да работят по колата. Закачиха я и почнаха тестовете. Към 14.40 ч. дойде приемчика и каза, че всичко е наред с алармата, има ток и т.н. , но някакъв Грунд модул (General Module)не подавал сигнала от обемния датчик и за това не свири сирената. Т.е. проблема не е в алармата и монтажа, а в съответния модул... После пробваха с други два модула и датчика проработи... Решението - купи си нов модул за 600 лв. и датчика ще тръгне. Добре де питам аз, вие като ми давахте колата в петък защо не ми казахте, че има проблем с обемния датчик ? Ами казва, при тестовете всичко си беше наред. Значи въпросният модул е дал грешката докато съм се прибирал от сервиза до вкъщи, което на мен ми прозвуча абсурдно. И така разправии до към 17.00 ч. После дойде и един началник от сервиза да замазва положението, с уговорката да смениме модула, който да ми продадат с отстъпка. Но нали аз съм си платил за работеща аларма, и не са ми казали, че има проблем при получаването на колата !!! За това, колеги като ходите в Камор за каквото и да е проверявайте на място дали всичко е ОК !! Аз лично от тук нататък мисля да пусна едно писмо до Германия, до БМВ БГ и до разните им там шефове. Не че нещо ще се случи, но поне ще разберат, че има и недоволни клиенти от тяхната немарливост и безхаберие. :idea:
Последна промяна Veson на 03 Юни 2008, 9:00, променена общо 1 път
stay tuned
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 02 Юни 2008, 21:00

Не им се ядосвай, най-малкото на приемчика, от спорадичните ми разговори за неща извън моята кола с "моя" приемчик Дару Кар установих, че те опират пешкира във всички случаи- че някъв масладжия сипал различно масло от това, което клиента искал, че станало незнам си какво и т.н.

На мен ми смениха грешна ламбда сонда от четирите и сега си чакам тази на втори цилиндър...
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Re: Втора Аларма

Мнение от Flipz » 13 Юли 2010, 13:48

Здравейте,

И аз ще искам да си сложа такава аларма, която да се управлява с оригиналния ключ, но от темата не видях контактната информация на майсторите. Някой може ли да я публикува тук или да ми пратил ЛС с нея.

Имам и още един въпрос, случайно да знаете дали може да се върже и дистанционно запалване (remote start) към тази аларма. Това е супер яка екстра според мен, да ти подгрее колата преди да тръгнеш и т.н

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Re: Втора Аларма

Мнение от The Edge » 13 Юли 2010, 22:17

Flipz написа:Здравейте,

И аз ще искам да си сложа такава аларма, която да се управлява с оригиналния ключ, но от темата не видях контактната информация на майсторите. Някой може ли да я публикува тук или да ми пратил ЛС с нея.

Колега, моята Е46ца дойде с подобна аларма и съм много доволен. Марка "Gemini" е и наскоро видях къде продават и поставят такива - Alkom сервиз ( Бул. Тодор Каблешков 63) В сервиза бях минавал на диагностика и ми направиха сравнително добро впечатление. Иначе за палене от разстояние с допълнително дистанционно - аз лично не бих се захващал с подобно приключение ..

Предишна

Назад към E46