Смяна на салон на купе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Смяна на салон на купе
Здравейте колеги,
Някой правил ли е процедурата по смяна на салона - кори, седалки, и т.н... ОБАЧЕ, от купе с десен волан на купе с ляв и знаете ли каква е процедурата? Въобще може ли да стане? Салона, който искам да сложа е със спортни седалки, електрически, с памет, подгряване, а моят си е обикновен платнен без нито едно от тия неща...
Най-големите проблемации, за които се сещам са предимно по седалките:
- решетката с датчика за Airbag-а в пасажерската седалка - трябва да се разменят, че иначе идва под моя задник
Тук ми мирише на претапициране...
- ръчката за вдигане на пасажерската облегалка от шофьорското място - пак трябва да се разменят с външната, че са леко различни.
Подозирам, че може да се разменят само ръкохватките, ама знам ли...
- има ли разлика в пиропатроните и куплунзите за всякакъв друг кабеляк под седалките.
Благодаря
Някой правил ли е процедурата по смяна на салона - кори, седалки, и т.н... ОБАЧЕ, от купе с десен волан на купе с ляв и знаете ли каква е процедурата? Въобще може ли да стане? Салона, който искам да сложа е със спортни седалки, електрически, с памет, подгряване, а моят си е обикновен платнен без нито едно от тия неща...
Най-големите проблемации, за които се сещам са предимно по седалките:
- решетката с датчика за Airbag-а в пасажерската седалка - трябва да се разменят, че иначе идва под моя задник

- ръчката за вдигане на пасажерската облегалка от шофьорското място - пак трябва да се разменят с външната, че са леко различни.

- има ли разлика в пиропатроните и куплунзите за всякакъв друг кабеляк под седалките.
Благодаря

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Re: Смяна на салон на купе
Здравей,
Освен тези неща които си изброил аз ще ти спомена и още ено съвсем елементарно което се сетих. Корите на вратите също са различни заради ключа за регулиране на огледалата. Ако си сложиш от англичанка кори ще ти е трудно да се пресягаш до другата страна (шегувам се разбирасе) но това води до дупка в кората за дясната врата и липса на такава в лявата.
Поздрави.
Освен тези неща които си изброил аз ще ти спомена и още ено съвсем елементарно което се сетих. Корите на вратите също са различни заради ключа за регулиране на огледалата. Ако си сложиш от англичанка кори ще ти е трудно да се пресягаш до другата страна (шегувам се разбирасе) но това води до дупка в кората за дясната врата и липса на такава в лявата.
Поздрави.

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
taba4ko написа:Здравей,
Поздрави.
Тука грешиш доста , корите са абсолютно еднакви , различното при някои салони са дръжките , някой имат отвор за ключа за регулиране на огледалата на лявата дръжка , други не . Старите ми дръжки нямаха отвор от лявата страна , новите имат .

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Именноvvaskoo написа:... Тука грешиш доста , корите са абсолютно еднакви...

- taba4ko
- ентусиаст
-
Защо да съм се сбъркал. Аз си гледам по моята кола. Кори на 23-ката не са еднакви. Дървенията на дръжката на дясната кора е цяла и няма място за бутоните. Даче смятам че така е и по-хубаво като няма нищо, а си е само дървото.

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
taba4ko написа:Кори на 23-ката не са еднакви.
Колега , пак пояснявам . Самите кори са еднакви на коли с десен и ляв волан . Разликата е САМО в дръжките . Твоята предполагам няма отвор на дясната дръжка щото е от по старичките , моята 328ца също нямаше отвор докато не си смених салона , новият салон дойде от кола пройзведена 2005-та година и двете дръжки на предните кори имат отвор за Switch-а за огледалата , просто едната има пластмасово капаче

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
барчето е различно и 99% само шофьорската седалка има памет
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- taba4ko
- ентусиаст
-
vvaskoo написа:taba4ko написа:Кори на 23-ката не са еднакви.
Колега , пак пояснявам . Самите кори са еднакви на коли с десен и ляв волан . Разликата е САМО в дръжките . Твоята предполагам няма отвор на дясната дръжка щото е от по старичките , моята 328ца също нямаше отвор докато не си смених салона , новият салон дойде от кола пройзведена 2005-та година и двете дръжки на предните кори имат отвор за Switch-а за огледалата , просто едната има пластмасово капаче
Аз като съм казал че не са еднакви и после съм разяснил каква е разликата. Там се споменава за разлика предизвикана от ключа за регулиране на огледалата. За друго не съм казвал че е различно. И сега изведнъж дайдохме пак на моето след като съм се бил заблудил. А и това от коя година е салона никаде не се споменава. От 2005 може да са с капачета, но от 2000 не са понеже моята кола е 2000 и няма капачета. все пак е видно че говорим за едно и също и мисля че се разбрахме.....
Sharo написа:барчето е различно и 99% само шофьорската седалка има памет
ОК все пак салона е "нов" предполагам че е нормално да има и някакви изменения в сравнение с по-старите модели......

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
това "изменение" идва не от стар нов модел, а от ляв десен волан.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за мненията, май взех да се отказвам - голям филм ми се вижда цялата работа... Ще си търся салон от кола с ляв волан...
10 мнения
• Страница 1 от 1