Aдаптация табло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Aдаптация табло
Защо не пробваш втория вариант на твоето табло, но без да завършваш кодирането, само за да се ориентираш каво трябва да се въвежда. Кодовете за боята едва ли ги има във ВИН-а. А доколкото си спомням някъде из теахическите форуми, но не помня в кой, имаше публикувани кодовете на боите.
Пробвах колега, просто май при мен е по-различно между другото, а и май това идва от това, че моята е преди фейса, а на колегата е фейса. Моите кодове са някви по-дълги. Както и да е, осъзнах, че съвпадат с тези от лайт модула, така че, ако се наложи мисля, че ще мога да ги дръпна от там. Лайт моодула се програмира по подобен начин. Следва проба!!! Ще пробваме с колата на колегата oci, който също има точка, ще пробваме и на другия колега и ако се получат нещата ще имаме DIY, за да може всички колеги, които имат този проблем да си го оправят, защото то проблема не е само в точката, проблема е, че останалите модули не комуникират с таблото коректно. Всъщност това е основната причина да искам на новия колега да му го адаптирам, за да може със сигурност да се дигностицира друг проблем, който има той в ДСЦ. Ако беше само точката не би имало смисъл цялата хамалогия. То дори излизат на други компоненти грешка в комуникацийте и това е единствено и само заради таблото. Колегата оци например не може да влезе в кар мемори дори!!! Нещата не са толкова прости и ако се намери решение ще е добре, за да не е небходимо да се купува ново табло за 700лв. и още за адаптация в специализиран сервиз. Затова мисля, че е много полезна темата, съдейки по това колко много е46 съм виждал с точки при километрите!
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Колеги, извинявам се за офтопика, но като прочетох темата ми се струва, че хората които са писали до сега могат да ми дадат някакви насоки. Наложи ми се да си сменя лайт модула на колата (318 фейслифт). Него го купих на старо и поради тази причина сега ми свети точката на километража. Някой може ли да ми подскаже дали и как мога да "запиша" данните от моята кола на този модул та да се махне тая точка.
Пак се извинявам за отклонението от темата!
Пак се извинявам за отклонението от темата!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
OBC reads "P P P P" почетете за този проблем..... от тук имам знанията за това което ви казах.....
milennyc написа:OBC reads "P P P P" почетете за този проблем..... от тук имам знанията за това което ви казах.....
Koлега, дай накъв точен линк, щото колкото и страници с това да излязоха в гугъл с форуми, всички съветват да се откачи акумулатора, да се ресетне таблото от скритите функции... За този проблем това не помага знаеш!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Да не помага!!!
Kолеги, днес пак го мъчих таблото на пича и пак не стана. Стигнах да известни изводи - въвеждайки ВИНа си се появяват останалите кодове автоматично и то верните, ама ядовете идват от това, че ДИС прави кодиране първо пробно и не записва новия ВИН в таблото и казва, че ако всичко е ок да се прекодира още веднъж, за да внесе ВИНа. Е да ма всеки път за него е пробен и не иска да запише ВИНа.
И това идва според мен от факта, че не е ново таблото. В смисъл измислили са го мамицата им...
Ако беше ново сигурно щеше второто кодиране да запише ВИНа. Реших да разглабям, за да махна батерията - чук!!! батерията е капсулована и запоена и не може да се махне. Не ми се разпояваше и после пак да запоявам. Трябва да има някакъв начин мамицата му...
Има един колега f1, който ги е правил тия неща, ма явно не влиза във форума вече... Дайте некви идеи бе момци...

- f1c
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: B6
- Мечтае да кара: X6
Колега дай малко повече инфо за таблата. Кой софт. и хард. са и за каква кола?
Иначе не е проблероблеми да се направат. Във вторник ще пусна специална тема за тези проблеми.
http://www.immo-comander.com/index_bg.html
Иначе не е проблероблеми да се направат. Във вторник ще пусна специална тема за тези проблеми.

f1c написа:Колега дай малко повече инфо за таблата. Кой софт. и хард. са и за каква кола?
Eто виждате ли, човек като си разбира от работата...

Колега не мога да те ориентирам кой софт и хард е таблото, защото не знам. Мога да ти кажа, че колата е 320 дизел 2003г, вин FX69730. Аз се опитвам да го направя през ДИС, ама ти сигурно ползваш други програми. Ще чакаме с нетърпение повече информация

- f1c
- кандидат ентусиаст
-
Донеси и двете табла и след 1 час ще са готови.Адреса и тел. го има тук: http://www.immo-comander.com/index_bg.html

f1c написа:Донеси и двете табла и след 1 час ще са готови.Адреса и тел. го има тук: http://www.immo-comander.com/index_bg.html
Човека ще дойде, вече му дадох координатите ти!!! Все пак използвай темата и сподели как стават нещата, освен ако не са фирмена тайна....
- f1c
- кандидат ентусиаст
-
- f1c
- кандидат ентусиаст
-
Таблото на колегата е готово и всичко е ок.Относно адаптацията на таблото първо се започва със смяна на VIN-а и се продължава следващите стъпки.Всеки ден се каня да пусна тема в услуги за смяна на VIN и километри (в дадения случеи на колегата километрите на новия километраж бяха много повече)ама все не остава време.

- havata7
- Потребител
-
- Кара: е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,
- Детайли за колата: е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,vin cf62116
колеги, аз пък смених таблото заради че не ми работеше оборотомера и нивото на горивото, и то знаете ли какво табло сложих
от бензиново бмв , а моето е дизел, освен това не съм правил никакво адаптиране, колата си показва всичко , борд компютъра отчита правилно , единственото което ме съмнява е че заради него не ми работи темпомата , щото сложих мултиволан, но може и да не е от него, така че , какво да ви кажа,
от бензиново бмв , а моето е дизел, освен това не съм правил никакво адаптиране, колата си показва всичко , борд компютъра отчита правилно , единственото което ме съмнява е че заради него не ми работи темпомата , щото сложих мултиволан, но може и да не е от него, така че , какво да ви кажа,
е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,vin cf62116
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2