Въпрос за обороти Е46 320 бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Въпрос за обороти Е46 320 бензин
здравеите колеги,проблема и запитването ми е следното към вас,от скоро колата ми проявява странни от към вървене сутрин като я запаля и потегля на 1 и подавам много бавно газ умерено има едно леко придърпване замисляне това го прави на 1-ва и 2-ра скорост при плавно подаване на газ само докато е студена в смисъл стрелката на температурата не е стигнала средата ,също така ми се вдигна и разхода днес ми даде 12 градско което не ми се е случвало дори зимата при -20 ,не съм тип реисър шофьор за да ми дава такъв разход мисля,правих диагностика ...нищо няма грешки всичко е ок ,обслужена е колата масла филтри преди около 1000км,преди 2-3 седмици смених свещи сложих бош платиниум ...абе по каталог това дадоха...,дали е възможно от там да е проблема аз специално не виждам връзка с оборотите и замислянето при потегляне и разхода на гориво...,вие как мислите някакви препоръки..?благодаря предварително 

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Re: Въпрос за обороти Е46 320 бензин
По мое, може да дърпа паразитен въздух от някаде. Когато вдигнеш капака, чува ли се некакво свистене като на компресор за помпане гуми?
Ако да, един стартер-спрей и по маркучите, да видиш откъде дърпа.
Ако да, един стартер-спрей и по маркучите, да видиш откъде дърпа.
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
по кои маркучи колега да пръскам 

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
viewtopic.php?f=34&t=204068&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85&start=15
Тука има описано от къде може да влиза.
Тука има описано от къде може да влиза.
огледай маркучите от филтъра до дросела и има едно като рейка над колекторните тръби с вакууми за всеки цилиндър имахме подобен проблем скоро с м54 б30 то разлика няма ..
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
няма съскане колеги ,паля обороти си държи само при потегляне има едно леко замисляне и то не е рязко ,днес смених свещите със старите утре сутрин ще видя дали ще е пак така ,ако го има значи не е от тях ще почистя дебитомера ще сменя бензиностанцията до сега само от омв 100 октана заревдам...,нямам идея кво може да е странен симптом

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Дебитомер и/или дюзи.
Пробвай на първо време с добавка за прочистване на инжекциона.
Това за разхода е малко странно. Колко ти гори 20ката. Мойта под 12-13 при нормално каране не пада градско , а е 318
Това за разхода е малко странно. Колко ти гори 20ката. Мойта под 12-13 при нормално каране не пада градско , а е 318
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
[quote="kriso85"]Дебитомер и/или дюзи.
Това за разхода е малко странно. Колко ти гори 20ката. Мойта под 12-13 при нормално каране не пада градско , а е 318[/quote
ами колега зимата при минусови температури ми удари 10.3 л градско ако може да му се вярва на борда но и аз нямам големи преходи 16км на ден до работа и обратно ,за това ми правят впечатления тези неща извън града ми гори 8.6-7 л.(не карам повече от 110-120 което за мен си е нормално но 12 л. е много ,днес ще си почистя и дебитомера...дано се оправи
Това за разхода е малко странно. Колко ти гори 20ката. Мойта под 12-13 при нормално каране не пада градско , а е 318[/quote
ами колега зимата при минусови температури ми удари 10.3 л градско ако може да му се вярва на борда но и аз нямам големи преходи 16км на ден до работа и обратно ,за това ми правят впечатления тези неща извън града ми гори 8.6-7 л.(не карам повече от 110-120 което за мен си е нормално но 12 л. е много ,днес ще си почистя и дебитомера...дано се оправи

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И дюзите колега - няма да е лошо една добавка да сложиш за първо време. Ако не стане - тогва чистене на дюзите
Аз мойте съм ги чистил , и сега гледам през 3-4000 км. да слагам добавка. Последно време ползвам на ЛикиМоли, но и на СТП не са лоши (от ОМВ са те)
Аз мойте съм ги чистил , и сега гледам през 3-4000 км. да слагам добавка. Последно време ползвам на ЛикиМоли, но и на СТП не са лоши (от ОМВ са те)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
мерси колега за препоръката до сега на истина не съм слагал добавки ,ще сменя бензиностанцията и ще сложа добавки на лики моли почистване на дебитомера и около него си мина на дневен ред днес 

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колега оправи ли се проблема след използването на добавка или отстрани проблема по друг начин ?
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Колата ти си харчи нормално според мен!Моята при неежно каране в града ми дава 11-11.5.
Придърпването след като смени свещите ли започна да го прави?Знам, че Бош имат много ментета!Сменял ли си горивен филтър?Закачи я на една диагностика.Мой съвет е да си купиш свещи NGK или Beru но от читав магазин и тогава виж как ще е!?
Придърпването след като смени свещите ли започна да го прави?Знам, че Бош имат много ментета!Сменял ли си горивен филтър?Закачи я на една диагностика.Мой съвет е да си купиш свещи NGK или Beru но от читав магазин и тогава виж как ще е!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
11 мнения
• Страница 1 от 1