Проблем с турбото?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Проблем с турбото?
Точно в този форум няма нищо писано за турбините.Тепърва се прохожда за проблемите на нафтовите возила.
Или аз така мисля...или не съм чел достатъчно.

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Май не си чел достаточно. Да не се хваля че съм разбирач или чета много и нямам кво да правя, но всичкото което знам за турбините на е46 го знам от тук.
За спукани турбо патища, за зацепила геометрия, за електромагнитен клапан който регулира турбината, за зацепила ос на турбина, за рециклиране, за въпросните пеперудки.
Специялно за турбините имаше тема колко бара надуват сток и ремап-нати. Друга тема имаше обяснено как работи самата геометрия на турбината итн итн итн.
Накратко, в постарите теми има толкова много "матърял" че си е*ало майката. За препрограмиране на софтуера на ГНП-то, за препрограмиране на дебитомер, за ремап-ване на софтуера на колата. За техно рециклиране. Аз карам бензинка, но с голям кеф ги чета темите за дизелите, щот тук си има много сериозни хора който са наясно с нещата около колиците ни. Пуста жажд за знание и нови неща.
не искам да обидя никой, или да се правя на мародератор, просто има 80 страници само с насловите на темите.
За спукани турбо патища, за зацепила геометрия, за електромагнитен клапан който регулира турбината, за зацепила ос на турбина, за рециклиране, за въпросните пеперудки.
Специялно за турбините имаше тема колко бара надуват сток и ремап-нати. Друга тема имаше обяснено как работи самата геометрия на турбината итн итн итн.
Накратко, в постарите теми има толкова много "матърял" че си е*ало майката. За препрограмиране на софтуера на ГНП-то, за препрограмиране на дебитомер, за ремап-ване на софтуера на колата. За техно рециклиране. Аз карам бензинка, но с голям кеф ги чета темите за дизелите, щот тук си има много сериозни хора който са наясно с нещата около колиците ни. Пуста жажд за знание и нови неща.

не искам да обидя никой, или да се правя на мародератор, просто има 80 страници само с насловите на темите.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Не си чел достатъчно + факта че сравняваш форума с други форуми и по-специално за VAG групата,те са автомобилите които най-бързо и често зацапват геометрий,пренадуват и т.н... редовно правим такиваv_V_v написа:Точно в този форум няма нищо писано за турбините.Тепърва се прохожда за проблемите на нафтовите возила.

пренадуване,ненадуване,зацапани геометрии,регулирани нерегулирани актуатори,елктромагнитни клапани,вакуми.
Ок, това ли е?
Ок, това ли е?
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
[/quote]Не си чел достатъчно + факта че сравняваш форума с други форуми и по-специално за VAG групата,те са автомобилите които най-бързо и често зацапват геометрий,пренадуват и т.н... редовно правим такива
[/quote]
ми те и на БМВ турбините са гарет 1749 като на ВАГ групата
аз редовно правя БМВта и там проблемите са същите 

- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
Извинявам ,че пиша в темата но теших че е подобре тук отколкото да пуска нова тема.
И аз имам проблем с турбото май, но не е изобщо такъв проблема какъвто е описан тук.
Като запаля колата и тръгна понякога неиска да включва турбината а си набира бавно все едно че нещо го спъва (като обикновен дизелак без турбо). Гася я и пак паля и всичко се оправя това ми се случва вече няколко пъти какво ли може да е? Много ще съм благодарен за малко инфо.
И аз имам проблем с турбото май, но не е изобщо такъв проблема какъвто е описан тук.
Като запаля колата и тръгна понякога неиска да включва турбината а си набира бавно все едно че нещо го спъва (като обикновен дизелак без турбо). Гася я и пак паля и всичко се оправя това ми се случва вече няколко пъти какво ли може да е? Много ще съм благодарен за малко инфо.
Още след самото палене ли усещаш че турбината не работи?
Всмисъл на 1-ва и 2-ра предавка ли го усещаш това?
Всмисъл на 1-ва и 2-ра предавка ли го усещаш това?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Chichebiev написа:....
За каква кола става дума? (мотор, модел)
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
Да още след паленето на 1 и 2 предавка. Колата е BMW 320D Tourind 2003 150hp.
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
иска си диагностика ма ше хвърля боб за ел. клапана май прай мизерий !
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2